torstai 4. lokakuuta 2012

Kirja-aarteita

Kirjastossa ollessa pääsee aika ajoin hypistelemään ja lainailemaan aivan ihania kirjoja. Jotkut niistä ovat niin upeita, että on ihan pakko hommata ne itselle. Yksi tällainen oli WSOY:n Suomalaiset käsityöaarteet kirjasarja. Maksoi kyllä maltaita (uijui), mutta enpä ole aikoihin nähnyt näin tyylikästä kokonaisuutta. Tekstipuoleen en ole vielä syventynyt, mutta kuvat, taitto ja kokonaisuus ovat silmiä hivelevän kauniita ja kannetkin ihan samettiset.


Kun näin tämän kirjan ensimmäisen kerran, muistin lapsuudestani pitsireunaiset nukenlakanat, jotka edesmennyt kummitätini oli tehnyt minulle tai siis nukelleni :). Piti ihan kaivella kaappien kätköistä ja sama mallihan se siinä.


Kummitätini oli todella taitava käsityöihminen. Muistan lapsena ihailleeni ja ihmeteelleeni kuinka hänellä oli aina jokin käsityö hyppysissään, useimmiten joku ohutlankainen neuletyö. Ja että nukenlakanoihinkin virkasi noin kauniit pitsit. Vaan kyllä niitä käyteettiinkin leikeissä.


Kirjan hulppean graafisen suunnittelun ja taiton on tehnyt Atelier Gra Gra eli Hannu Rinne ja Jaana Viitakangas.



Kahden kirjan lisäksi pakettiin kuuluu Iki-ihanat käsityöaarteet kirja, jossa on mm. neule-, virkkaus-, kudonta-, ompelu- ja kirjontaohjeita. Neuleohjeista vanhoja tuttuja olivat revontulipaita, Olga- ja pitsisukat.


Toinen kirja-aarre on tämä Leena Holstin Kansallispuku, joka on aivan yhtä upea kuin nuo edellisetkin. Sen huikean ulkoasun on suunnitellut Tiina Ripatti. Kustantaja on Maahenki, jolla on myös muita mielenkiintoisia kirjoja.


Tilasin kirjan Adlibriksestä eikä maksanut kuin vajaa kolmekymppiä. Ei paha näin hyvästä kirjasta. Tämä taitaa nyt mennä mainonnan puolelle, mutta menkööt :)



Meillä meinaa loppua hyllytila, kun on tullut hommattua noita kirjoja varsinkin kirjaston poistomyynnistä.


Mutta jos ei muuta, niin voihan niitä käyttää vaikka sisustuselementteinä, varsinkin nuita rustiikkisia vanhoja kirjoja :)

12 kommenttia:

  1. Voi mitä ihanuuksia! Noita on ihana ihan vain silmäilläkin ja saada inspiraatioita!

    VastaaPoista
  2. Tuo Suomalaiset käsityöaarteet-sarja on tosiaan valtavan laadukas! Kässäkurssin opettaja esitteli kirjoja taannoin ja saatoin vain huokailla niiden kuvien edessä! Pitkästä aikaa kunnon katsaus kansallisiin aarteisiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nuo kuvat ovat todella kauniita ja niin tunnelmallisia. Vielä kun sais semmosen ryijykirjan :)

      Poista
  3. Oi voi. Nyt harmittaa etten jujusta tilannut tuota Iki-ihanat käsityöaarteet. Se ei edes ollut kallis. Noita muita ei uskalla edes haaveilla.. ;o))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaa, sitä saa siis erillisenä. Juu, kyllä tuo hinta kirpaisi ja meinasi jäädä ostamatta, mutta osamaksulla ei tunnu niin pahalta :)

      Poista
  4. Minulla on tuo eka kirja ja tykkään siitä kovin, ihania töitä. Kun vaan ehtisi jotakin, silti kun on kirjoja voi ainakin fiilistellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin ja minäkin enimmäkseen fiilistelen noiden kirjojen kans. Siinä eka osassa on ihana vauvannuttu ja ai harmi kun siihen ei ole ohjetta, mutta voihan siitä vinkkiä ottaa.

      Poista
  5. Oi voi, tuommoiset olisi kyllä ihania kirjahyllyssä. Olenkin kaipaillut laadukkaita suomalaisia käsityökirjoja, joista löytyisi noita perinteisiä juttuja. Hinta on vain niin suolainen, että jääpi mun kohdalta aikaan parempaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On juu ja voip olla ettei täälläkään vähään aikaan ostella mitään kirjoja :)

      Poista
  6. Vau, näyttää todella hienolta kirjasarjalta. En ollut edes huomannut sellaisen ilmestymistä. Iki-ihanat käsityöaarteet oli Juju-kerhon kuukaudenkirjana jokunen aika sitten, mutta jäi hankkimatta, vaikka näyttikin kivalta.

    Vikkelisukkasi ovat myös tosi hienot ja kauniit! Ihanan perinteisen näköiset. Minä olen vuosia sitten yrittänyt samaa mallia, mutta en saanut vikkelikuviosta nättejä ja purkuun meni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjastossa minäkin törmäsin siihen ensi kertaa ja kun aikani lainailin, tulin siihen johtopäätökseen että sais olla omassa hyllyssä. Olisin odottanut vähän enemmän tuolta ohjekirjalta, hyvä se on nuinkin, mutta kuiten.

      Kokeileppas uudestaan vikkelisukkia. Minunkin tekis mieli tehdä punaiset sellaiset, mutta saas nähdä milloin viitsin. Oli nääs aika puuduttavaa neulomista nuin ohuilla puikoilla ja langalla. Toisaalta just ohuesta langasta saa niitä parhaimpia sukkia :)

      Poista