sunnuntai 28. elokuuta 2011

Vauvaneuleita

on sitten ihana neuloa. Ne on niin pieniä, somia ja nopsatekoisia. Minä olen jo vauvani tehnyt, mutta onneksi niitä syntyy muille niinkuin esim. ystäväpariskunnalle, jotka saivat tyttövauvan viikko sitten eli saa hyvän syyn neuloa. Aloitin nutun neulomisen ennen vauvan syntymistä eikä ollut tiedossa kumpi sieltä tulee. No ajattelin, että tehdäänpä sellaisista väreistä jotka sopivat sekä tytölle että pojalle, vaikka onkohan sillä loppujen lopuksi niin suurta merkitystä. Ja ajattelin myös että nytpä on kätevä keino päästä eroon kirjolangasta, jossa oli kyllä kauniit värit, mutta yksvärinä neulepintana se ei näyttänyt kovin kummoiselta. Valkoisen kanssa yhdistettynä siitä tuli mielestäni aika kivannäköistä pintaa.

Malli Dropsin vauvanuttu Lanka Austermann Step ja Sandnes Lanett Menekki n. 120 g Koko 1-3 kk Puikot 2,5 mm pyöröpuikot

Muokkasin mallia sen verran, että tein hihoihin hiukan enemmän leveyttä eli ohjeesta poiketen loin hihaa varten silmukat ja neuloin niillä muutaman kierroksen ennekuin yhdistin sen kaarrokkeeseen. Samoten tein hihan toisella laidalla ja jottei tulisi saumoja, silmikoin hihan sisäsumat. No ihan ilman saumoja ei selvitty, sillä kainalon alle tuli parin sentin mittaiset saumat. Lisäksi tein molempien hihojen kohdalla kolme lyhennettyä kerrosta, jotta sain kauluksen aukon hieman pienemmäksi. Lopuksi vielä virkkasin kauluksen reunukseen yhden kerroksen kuroakseni väljältä näyttänyttä kaulusta vielä pienemmäksi. Muuten oli kerrassaan mainio malli, mutta tulikohan siitä vähän leveä, en tiedä kun taitaa olla vielä hiukan iso omistajalleen. Neule toimisi myös toisinpäin.

Ostin jo vaaleanpunaiset napit, mutta ompelin sittenkin nämä varastosta löytyneet kun ne sopivat niin hyvin väreihin.

Nutun lisäksi neuloin perinteisen kypärämyssyn, johon katsoin suuntaa-antavat ohjeet Käspaikasta.

Malli Kypärämyssy (Käspaikka) Lanka Sandnes Lanett Menekki n. 30 g Koko pieni Puikot 2,5 mm
Tuossa mallissa on harmittavan paljon saumoja. No takasauman olisi saanut silmikoimalla jos olisi älynnyt aloittaa se apulangalla. No sain minä niistä ihan siistit, mutta seuraavalla kerralla taidan kokeilla sitä norjalaista mallia, josko siihen tulisi vähemmän saumoja.

Jaana nukke poseerasi taas oikein mallikkaasti :)

14 kommenttia:

 1. Nätti takki! Värivalinta on kivan pirteä. Itsekin tykkään neuloa vauvoille pirteistä väreistä, jotta olisi kaapissa jotain muitakin värejä kuin pelkkiä pastellisävyjä. Myssy on myös nätti, mutta saumojen ompelu kuulostaa inhalta. Suosittelen norjalaisversiota, se on saumaton ja kerrassaan koukuttava neuloa!

  VastaaPoista
 2. Kyllä nämä ovat suloisia nämä pienen pienet vaatteet. Jaana-nukke näyttää todella herttaiselta nuttu ja lakki päällään. Hienot.

  VastaaPoista
 3. Ihania! Miks mä en tunne ketään vauvaa!!! No, onneks tilanne paranee.. kaks työkaveria on raskaana...

  VastaaPoista
 4. Kyllä on nätti - kaunis malli ja värit!

  VastaaPoista
 5. Suloinen setti! Varmasti saaja ja vanhemmat ovat tuohon tyytyväisiä.

  VastaaPoista
 6. Kauniit neuleet! Tosi hyvä ratkaisu käyttää valkoista tuon punasävyisen langan kanssa.

  VastaaPoista
 7. Suloiset neuleet! Tuo nuttu näyttää todella hyvältä noin raidoitettuna.

  VastaaPoista
 8. Tiina: No hyvä kuulla, että se norjalismalli on neulomisen väärti :)

  Kardemumma: Jaana-nukelle on löytynyt yllättäen aivan uusi rooli. Eipä sitä nyt enää passaa varastoon piilottaa kun toimittaa niin hyvin vauvamallin virkaa. Pitäisköhän sillekin neuloa jotain mukavaa :)

  Yhteinen lämmin kiitos teille kaikille kommentoijille :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä on sievä.Ja mallikin on niin mukava,kun ei ole aivan tavallinen tai tyypillinen vauvannuttu.

  VastaaPoista
 10. famu: Kiitos. Tuota mallia oli oikein mukava neuloakin ja saumattomuus on aina plussaa, varsinkin vauvaneuleissa.

  VastaaPoista