lauantai 31. elokuuta 2019

Kierreraitatakki

Näin syksyn kynnyksellä on aika muistella mennyttä kesää.


Huhtikuussa sain vihdoinkin puikoille kauan kuiskutelleet joululahjalangat. Halusin neuloa simppelin, lyhyehkön perusvillatakin mutta eihän sellainen vaivatta synny. Ensin pitää jahkailla tekisikö niin vai näin ja sitten pitää kokeilla näyttäisikö hyvältä niin vai näin. ja hyvä olisi myös laskea silmukkamääriä. Ja sitten tietenkin puretaan ja aloitetaan alusta. Näinhän se yleensä menee jos ei neulo ohjeesta. Niin meni nytkin.

Näin keväällä yhdessä tilaisuudessa todella kauniin villatakin. Sen oli neulonut villatakin omistajan romanialainen anoppi joskus aikoja sitten.


En tiedä onko tämä sen seudun perinneneuleita vai mitä, mutta kuviointi oli niin viehättävä, että heti piti ruveta ratkomaan sitä. Olikin mielenkiintoinen selvitettävä, mutta ei se sitten toiminutkaan ohuella lahjalangalla neulottuna. Montakymmentä senttiä ehdin neuloa todetakseni sen. No, ehkä joskus sovellan kuviota johonkin muuhun.


Ensimmäinen kokeilu siis purkuun ja eikun uusi aloitus. Lanka sinällään on niin kaunista, että ihan sileällä pinnalla olisi saanut kaunista aikaan, mutta jotta neulominen ei menisi tylsäksi, tälläsin etu- ja takakappaleiden keskiosiin kierreraitoja.


 Neuloin takin ylhäältä alas ja hihat pyöriöstä poimituilla silmukoilla. Tällä tyylillä olen neulonut monet villatakit. Helman, hihansuiden, pääntien ja etureunojen resorit neuloin kiertäen. Ja ai ihmettä, Nappitalosta löysin just täydelliset napit takkiini.


Ylhäältä alas neulottaessa saa olla tarkkana ettei helma tule pääteltyä liian kireästi. Olen kokeillut erilaisia tekniikoita, mutta tuntuu, että nyt löysin just sopivan päättelytavan You Tubesta, mutta enpä nyt muista mikä se oli nimeltään, joten laitetaan oma video.


Tämä ei siis ole minun keksima tekniikka.


Malli Omasta päästä
Lanka Isager Highland Wool
Menekki n. 240 g
Koko sopiva
Puikot 2,25  mm pyöröpuikot
Muuta 8 nappia
Fiilis no takkihan se

Ei tästä nyt täydellinen takki tullut, mutta uskon, että tulee käytettyä jahka ilmat viilenee. Ohuudestaan huolimatta neule on lämmin.

Viimekesäinen Valiant on vaihtunut Thunderbirdiin ja kappas, sen sisustusväri rimmaa aika kivasti villatakin kans :) 





Linssi otti nämä fiilistelykuvat toukokuussa Nikkilänmäen museotiellä.

4 kommenttia:

  1. Ihana takki ja muutenkin upeat kuvat <3

    VastaaPoista
  2. Hieno villatakki ja hieno postaus! Onnea on oma Linssi! =)

    VastaaPoista