tiistai 31. joulukuuta 2019

Huivivuosi

On jäänyt blogin päivitykset aika vähiin. Toki koko ajan on jokin neule ja monta muuta käsityötä meneillään, mutta aika ei tahdo riittää niistä kertomiseen. Silloin tällöin tulee laitettua jokunen kuva Instaan tai FB:iin, mutta Ravelrynkin päivitys on jäänyt hunniggolle. Voisi tehdä uudenvuodenlupauksen asian suhteen, mutta enpä oikein tiedä. Se lupaus voisi tulla nopsasti rikottua. No, vuodatuksesta huolimatta nautin edelleen käsillä tekemisestä ja niinpä esittelen hiukka jälkijättöisesti valmistuneita neuleita tai oikeammin osaa niistä, sillä ei ole tullut edes kuvattua kaikkkea.

Keväällä neuloin muutamankin huivin Janina Kallion ohjeilla. Ensimmäisenä valmistui pienehkö perushuivi mielenkiintoisesta uudesta lankatuttavuudesta. Se oli keveydessään maanmainio kesäneulontalanka.




Lanka Holst Garn Noble
Menekki n. 35 g
Koko 115 x 41 cm
Puikot 3,5  mm pyöröpuikot
Fiilis pieni perushuivi

Lempi eli Ardent-malli löytyi aivan ihastuttavasta Lumoavat neulehuivit -kirjasta. Että voi kirja olla kaikin puolin onnistunut; kuvat, graafinen ilme, mallit, ohjeet ja jopa paperin tuntu puhuivat samaa tyylikästä kieltään. Ja voi sentään, miten nerokkaasti kolmiohuivit oli suunniteltu. Eipä tarvinnut olla huolissaan langan riittävyydestä, kun mallin saattoi lopettaa silloin kun lanka oli loppumaisillaan.


Lanka Holst Garn Noble
Menekki n. 80 g
Koko 188 x 53 cm (kolmio kärjen korkeus)
Puikot 3,5  mm pyöröpuikot
Fiilis just hyvä perushuivi


Huivi valmistui juuri sopivasti Jyväskylän neulefestarireissulle. Matkaneulomuksena oli sovellettu versio tuosta Lempi huivista. Ravelrystä bongasin sittemmin Janinan Tidelines-mallin, joka kyllä kovasti muistuttaa tätä minun tuotostani. Raidoissa on hiukan eroa ja huivin loppuun tekemilläni lyhennetyillä raitakerroksilla sain hieman epäsymmetriaa huiviin.

Huivia kuvattiin elokuisella kanoottiretkellä, loppukesän kukkaniityllä ja autoretkellä, mutta minusta nämä marraskuun pakkasilla otetut kuvat ovat parhaimpia.



Malli vähän niinkuin Tidelines by Janina Kallio
Lanka Uncommon Everyday
Menekki n. 100 g
Koko 155 x 40 cm (kolmio kärjen korkeus)
Puikot 3,25  mm pyöröpuikot
Fiilis ehdottomasti lempihuivi


Väri on just mieleinen ja niin on kyllä langan tuntukin. Tätä tulee käytettyä melkein joka päivä.

Sitten ois vielä yks huivi, mutta jätän postaamisen toiseen kertaan, sillä nyt lähden juhlistamaan uutta vuotta. Hyvää, neulerikasta vuotta myös kaikille teille! (käyköhän täällä enää ketään :)


4 kommenttia:

  1. Kauniita huiveja olet neulonut. Bloggsin nyt melkein peräkkäsiinä päivinä rästissä olleita neuleita. Loppuvuosi on aina niin kiireinen ja aina on hämärää ja kuvat on mitä on. Sulla on kauniita kuvia ulkona.
    Hyvää alkanutta neulevuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja niin olet kyllä sinäkin neulonut kauniita huiveja. Tämä valon vähyys on kyllä harmillista kuvaamisen ja muunkin kannalta, mutta aivan kohtahan se päivä alkaa pidentyä, jee :)

      Poista
  2. ajattelin vain kertoa että kyllä täällä käydään : ) ja neuleisaa vuotta siullekin!

    VastaaPoista