torstai 9. toukokuuta 2013

Vähän väriä

Kattelin muutaman päivän tuota edellisen postauksen takkia ja päädyin purkutuomioon, sillä tuollaisenaan se olisi todennäköisesti päätynyt vain komeron nurkkaan. Purin hihat ja miehustaa sen verran, että sain pienennettyä kädenteitä eli ei siinä paljon alkuperäistä jäänyt. Hihojen silmukkaluku väheni huomattavasti ja miehustankin vähän ja jopahan tuli parempi istuvuus kuin ennen. Ja kun en sittenkään ollut niin vakuuttunut reunojen punaisista raidoista, vaihdoin ne ruskeaan.


Niin että jopa passaa poseerata :)


Ja samaan syssyyn muokkasin (tähän kävis nyt se "tuunata" verbi mutta minusta se on vähän pöhkö sana) sitä viime kesänä neulomaani raitatakkia. Rintavana ihmisenä saan neuleista paljon istuvampia kun teen lyhennetyillä kerroksilla rintalaskokset vai mikkä ne nyt on. Yksvärisissä neuleissa homma onnistuu vaivatta mutta voi pöhkyrä minkä näköistä jälkeä tuli raitaneuleeseen:


Tuo on jotenkin, etten sanoisi hupaisan näköinen ja se on vaivannut minua. Mitenkän tuo homma tehdään oikeaoppisesti? No kun asia kerta vaivasi niin eikun purkamaan. Peruutin kainaloihin asti ja neuloin helman punaisella. Nytpähän ei näy rintamuotoilut ja leveyteenkin tuli vähän kaivattuja senttejä.Vaikka en pidäkkään puuvillan neulomisesta tämä homma kannatti kyllä tehdä. Olen oikein tyytyväinen muutokseen ja paremman istuvuuden ja raikkaamman ulkonäön vuoksi takkia tulee varmasti käytettyä paljon enemmän. Mutta eihän tämä tietenkään täydellinen ole. Pituutta olisi sittenkin saanut olla reilummin, mutta äh, olkoot. Rajansa se on purkamisellakin, vai onko?


Haa, oispa hauska kuvata joku neule tuossa samassa paikassa muutaman viikon kuluttua. Väritys olisi varmaan jo ihan toisenlainen (toivottavasti). Mutta ehtisinköhän saamaan mitään kuvattavaa valmiiksi? Nyt ei ole puikoilla mitään sukkaa suurempaa. Yks ohutlanka juttu on muhimassa ja mallitilkkuakin jo neuloin, mutta sen valmistuminen kestänee kauan. Ja yks toinenkin juttu on muhimassa ja kun tässä on värien perään uumoiltu niin katsokaahan, minä ihan yllätin itseni ostamalla tämmöisiä:


Mutta näillä ei ole kiire. Nautiskelen nyt tästä muhittelusta.


18 kommenttia:

 1. Punainen neule muuttui todella edukseen. Kyllä kannatti :)

  VastaaPoista
 2. Oletpa kyllä viitseliäs! Mutta hyvät tuli molemmista. Ihanan värisiä vyyhtejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viihterä akka, juupajuu. Arvaa tekeekö mieli aloittaa jo jotain ihan uutta. Lankaa ois mutta malli antaa odotuttaa itseään. Nuo kirjavat on vuorossa vasta syksymmällä.

   Poista
 3. Reipas olet, kun viitsit purkaa ja tehdä uudelleen.
  Punainen takki muuttui kyllä todella edukseen ja taisi muuttua
  tuo ruskearaitainenkin!
  Nyt taisin saada intoa purkaa yhden jakun. Ei kylläkään itse tekemääni, mutta, jos onnistun, saan siitä pidettävämmän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti, joka itsekin oli kova tekemään käsitöitä aikanaan, opetti että pura niin kauan että tulee hyvä. Pitäisköhän tuo lause kirjoa oikein huoneentauluksi, on meinaan ihan pätevä ohje :)

   Poista
 4. Kauniita neuleita! Olet tosi viitseliäs, kun jaksat valmiita neuleita purkaa ja korjailla. Mie viittin ainoastaan keskeneräsiä purkaa ja neuloa uusiksi, jos menee mettään. Valmiin työn jos puran ni se jää silleensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joskus olen ja joskus en, meinaan että tuolla komeron hyllyllä olis lisääkin purettavia juttuja, mutta kehtuuttaa. Ja enkähän minä nyt mitä vaan pura, semmosia vaan joissa on potenttiaalia :)

   Poista
 5. Hyviä muutoksia molemmat, joten kannatti purkaa! Sanoo tämä täti, jolta purkaminen myös sujuu. Mieleiseksi muokattu neule, parempi mieli. :)

  VastaaPoista
 6. Hienot tuli, ja hyvä muistutus taas siitä, että parempi tehdä kunnolla kun kerran tekee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennan vielä, että muistutus minulle itselleni. ;))

   Poista
  2. Muistutus meille kaikille, vaikka se joskus tekeekin kipeää ja kehtuuttaa :)

   Poista
 7. Hyvältä näyttävät nyt kumpainenkin! Kyllä kannatti purkaa ja tehdä uudestaan. Minäkin puran ja ja teen uudestaan, kunnes olen tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, mielummin sitä purkaa kerran (tai kaksikin) aikaansaannoksiaan kuin harmittelee ja jättää käyttämättä.

   Poista
 8. Todella hyvännäköiset neuleet ja hyvät korjaukset. Löytäsinpä itsekin viitseliäisyyttä korjata 'melkein hyviä' neuleita.

  VastaaPoista
 9. Hyvä lopputulos. Minulla on myös tuo rintavan ongelma. Mistä löytäisin tuon kavenus-ohjeen?
  Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hmm, minä kaventelin ihan omasta päästä eli tein noin kolmella-neljällä lyhennetyillä kerroksella lisää korkeutta tuohon eteen rintojen väliin. Tarkkaan ohjetta ei ollut mutta vinkkejä saat esim. näiltä sivuilta

   http://www.kaspaikka.fi/neulonta/tekniikka-ja-rakenne/lyhennetyt_kerrokset.html

   http://www.ullaneule.net/0110/artikkelit_neuleen_istuvuus.html

   Poista