sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Ja sitten sitä väriä elämään

Viime keväänä ostin Tapsalta (ku halvalla sain) pari kiloa puuvillalankaa, kilon punaista ja toisen tuommosta mikäliebeigeä. Ne ei mielestäni oikein toimineet yksivärisenä, joten neuloin raitatakin, jota piristin valkoisella. No, niitä lankojahan jäi vaikka kuin ja kun niistä ei kerta ole mitään iloa laatikon täytteenä, päätin kokeilla, josko se mikäliebeige sitenkin toimis yksvärisenä. Reunojen punavalkoisella yritin sitten piristää kokonaisvaikutelmaa ja tämmönen siitä tuli.


Toimivuudesta en ole niin varma enkä kyllä siitä värikkyydestäkään :). Tein takista tarkoituksella tuommoisen lyhykäisen. Mitoitus meni siinä mielessä nappiin että tästäkään takista ei tullut kittana. Minä siis opin, huomaan. Mutta toisaalta juuri tämä takki olisi voinut olla hieman tiukempi, varsinkin hihat.


En edes huomannut että ne löpsöttää noin, ennekuin katsoin näitä kuvia ja edessä vähän sama juttu. Auttaiskohan pyykkikoneessa pyörittely asiaa? Häätyy kokeilla.


Malli omasta päästä
Lanka Drops Cotton light (60/40) ja Cotton Time (valkoinen)
Menekki  n. 400 g
Koko m
Puikot  4 mm ja 3,5 mm
Muuta  3 nappia

Tyytyväisyydestä en ole aivan varma. Ehkä tämä toimii muutaman mekon ja tunikan kaverina.


Mulla olis tuota samaista lankaa punaisena tuommoisen pikkutakin verran. Saattas se sekin toimia yksivärisenä eli jospa siitä tekiskin sen naftimman version. Hm, viittisköhän. En kyllä oikein tykkää neuloa noin paksuilla puikoilla ja vielä puuvillasta. Toisena vaihtoehtona tuolla kuiskuttelee ohuen ohut ihana lanka ja kakspuolosen puikot. Saas nähdä kumpaan päädyn.

Mahtui tähän päivää sitä väriäkin, jota peräänkuulutin edellisessä postauksessa. Oltiin illalla katsomassa näitä ihanaisia väriläiskiä:


Voi miten kauniit mekot oli Värttinän tytöillä, oliskohan ne sen Feltfactionin tekemiä.

8 kommenttia:

 1. Kivan näköinen pikkujakku. :) Mitenköhän se toimisi napittamatta - istuisivatko hihat jne. rennomman oloisesti avonaisena? Ei se kyllä noinkaan lörpötä, ainakaan kuvista huomaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lörppö mikä lörppö ja napittamatta ei oikein toimi, tai no ehkä silleen että vain ylin nappi ois kiinni. Muistinkin juuri, että mulla on ollut ennenkin istuvuus ja koko ongelmia näiden v-aukkoisten kanssa. Tais tulla taas äidille takki tai jos ei sillekkään kelpaa niin harkitsen jo hihojen purkua tai jotain :(

   Poista
 2. Tuohan on tosi kiva! Ei ne hihat mun silmään lörpötä. :) Mahtuu ainakin alle vähän leveämpikin hiha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivahan se kyllä mutta :) Aikani harmiteltua ja harkittua purin hihat ja miehustan kainaloihin asti. Katsotaan nyt tuleeko siitä yhtään parempi.

   Poista
 3. Lyhyt takki sopii todellakin hyvin tunikan tai mekon kanssa!

  VastaaPoista
 4. Näppärä takki. Kivan näköinen tunikan kanssa.
  Hyvät hihat, käytössähän neule on ihan eri tilassa, kuin pysäytyskuvassa!

  VastaaPoista
 5. Minusta takki näyttää tosi kivalta. Tykkään noista punaisista raidoista etumuksessa.

  VastaaPoista