sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Jos ei mittään, niin tokhan jottain

eli ei ole kovin kummoisia tuotoksia valmistunut viime aikoina. Suuritöinen (onhan se kun purkaa ja neuloo, purkaa ja neuloo) villatakki odottelee tuolla hihoja. Jossain vaiheessa epäilykset neuleen onnistumisesta olivat aika masentavat, mutta eiköhän siitä jotain syntyne.


Kuvassa olevat kappaleet on jo koottu liiviksi, joka siis odottelee niitä hihoja. No, toivottavasti minä tällä viikolla pääse niiden kimppuun. Tekisi niin mieli aloittaa kevätneule vähän vaaleimmista langoista, mutta tuo on saatava ensin valmiiksi. Voipi kyllä olla, että napinmetsästykseen menee taas oma aikansa eli Kuopion reissu edessä.

Tässä joutoajalla, siis sillä mikä on jäänyt kun en ole tarttunut härkää eli hihoja sarvista, olen neulonut yhet kärjestä aloitetut tiimalasikantapäiset sukat


kakkosen puikoilla Pro Lana Meine Wolle Sockenwolle langalla neuloen. Tästä samaisesta langasta neuloin joku aika sitten sormikkaat, joita olen käyttänyt ahkerasti. Ja sen kyllä huomaa. Lanka nöyhtääntyy hupaisasti ja nyt näyttää siltä niinkuin sormikkaisiin olisi alkanut muodostua harmaata homekasvustoa. Kaikki jotka ovat olleet joskus mansikkapellolla töissä tai muuten vaan poimimassa tietävät miltä sellainen näyttää. Jään mielenkiinnolla seuraamaan homehtuvatko nämä sukatkin. Vuoden päästä vois taas tehdä sellaisen ennen/jälkeen postauksen näistä sukkalangoista.

Ja toinen joutoaikatekele on tämä suojapussukka/palli, jonka virkkasin ontelokuteesta palapelimattopaloille, jotka ostin neuleiden pingotusalustaksi täältä. On muuten kätevät palat, testattu on.


Kannen kiinnityssysteemi on vielä mietinnässä. Jahka ehtisin sinne nappikauppaan, niin hommaisin 9 suurta nappia, joilla saisin tuon kannen pingotettua paikoilleen, siksi nuo renksulatkin on tuossa. Vaan jos se ei toimi, niin ehkä sitten vetoketju. Olipa aika fyysistä vääntämistä tuo virkkaaminen. Taitaa jäädä meikäläiseltä tekemättä se suuri, pyöreä virkattu matto, josta olen haaveillut.

17 kommenttia:

  1. Kivat värit on villatakissa :) En malta odottaa sen näkemistä valmiina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa odottelen minäkin, kun nyt vaan joku neulois ne hihat :)

      Poista
  2. Hauska idea tuo pingotuspalasten suojus. Minä tein omilleni kassit ja vein ne kellariin. Villatakista tulee kauniin värinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, kassikin kuulostaa kätevältä. Mietin tuossa, jotta litistyyköhän nuo palat, jos joku oikein tuhti istuu tuolla pallilla? No ei ehkä kuiten :)

      Poista
  3. Ihanat neuleet olet tehnyt. Hyvä idea tuo palapelimatto. Pakko hankkia tuollainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on kyllä tosi kätevät. Ne oli jo pitkän aikaa hankintalistalla ja onneksi löysin tuon kaupan. Ekaksi päädyin Pallosilmukka blogin vinkaamaan Tampereen vaahtomuovi oy kauppaan, mutta niiltä oli tuote loppuunmyyty. Tässä osoite, josko sieltä joskus sais niitä:
      http://vaahtomuovi.net/node/17

      Poista
  4. Se vetoketju näyttäis säilytysastiassa siistiltä, mutta sen kiinnitys voi olla melko vääntöä. Helpommin kiinnittyis ne napit.
    Siinä sen maton samalla vääntää kuin säilytysastiankin. Kokoa tulee enemmän, mutta sen voi jättää tuoliin väliajoiksi. Ja sitten pujahtaa vain keskeneräisen maton alle jatkamaan sitä. Kannattaa katsoa valmiista ohjeesta lisäykset, niin ei ei tarvitse purkaa liikoja tai liian vähäisiä lisäyksiä. Kupruilua syntyy helposti omilla silmukkamäärillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin tuumin. Mietin vaan, että tarttiskohan tuo ollenkaan kiinnitystä, että jos olisin vaan semmonena läppänä tuo kansi. No, ostan minä ne napit kuiten ja jaton miten homma toimii.

      Poista
  5. Kivan väriseltä vaikuttaa minustakin tuleva neuletakki, mutta kääk homenöyhtälangalle. En tunne kyseistä lankaa ollenkaan, mutta ilmeisesti joku kuitu nöyhtääntyy ja erottuu neuloksesta?

    Minä aikoinaan virkkasin ison pyöreän maton ja sisullahan se sujui. Istuin lattialla virkkaamassa. Nyt kun aika on kullannut muistot ja tahrat peittäneet vaalean maton, suunnittelen maton kutomista, siis puikoilla. Lienen hullu. ;-)

    Tuollaisia paloja olen etsiskellytkin, joten kiitos kauppavinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa se polyamidi (25%) sieltä änkeää pintaan. Harmi, kun on nääs niin hyväntuntoinen ja lämmin neulos joka tuosta langasta tulee. Seurataan tilannetta.

      Hihii, minäkin olen kutonut maton jos toisenkin. Kangaspuilla nääs :)Haluaisin virkata sen pyöreän maton nimenomaan räsyistä, jottei siitä tulis semmonen retkula, niiku trikoolla virkaten helposti tulee. Mutta on mulla mattoja eli ei haittaa jos tuo haave jää toteutumatta.

      Poista
  6. Hienoja töitä, ja kiitos pingotusalustavinkistä. :)

    Itselläni on ollut käytössä lasten hyppypalapeli, jossa on irrotettavia numeroita (ei niin kätevä pingotuksessa). Niin että tilasin tältä istumalta...

    Olisi ehkä pitänyt ottaa saman tien enemmän kuin 2 kpl! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos. Juu, sillä laitoin tuon linkin kun itsekin jouduin aikani etsiskelemään niitä. Nuita lasten numerojuttuja löytyikin ihan kiitettävästi, mutta nämä simppelit olivatkin vähn haastellisemmat löydettävät. Minä ihan hurjaannuin ja tilasin niitä heti kerralla 5 kpl :)

      Poista
  7. Onpa kätevä tuo pingotuspalasten suoja..ja kiitos linkistä noiden palasten ostopaikkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että muutkin hyötyvät siitä ja hei, jos löydät tai jos joku muu löytää jostain muualta niitä, niin kerrohan.

      Poista
  8. Wau! Mainio kotelo... laatikko... koppa...palli noille paloille. Meidän pojanpojillakin on sellainen hyppypalapeli (Pitkon kommentti!). Nyt on kovassa mietinnässä, saisko tuollaisen pallin aikaiseksi? kuinka paljon ontelokudetta tuhon sinun palliisi meni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos nyt oikein punnitsin, niin himpun vajaa kaksi kiloa tuo palli painaa. Kyllä sinä osaat virkata tuollaisen eli eikun koukuttamaan :)

      Poista
  9. Hieno palli tuo säilytysastia, mainio vinkki, kiitos!

    VastaaPoista