lauantai 10. maaliskuuta 2012

Lintusia

Kiitos kaikille, jotka jaoitte edellisessä postauksessa kokemuksia, mielipiteitä ja vinkkejä. Teidän avustuksella olen jo laatinut itselleni sukkalankapuutelistan, johon kuuluvat ainakin Zitor Trekking, Opal, Super Socke ja Regia. Alkuviikosta kävin Kuopion Napissa ja Nauhassa ja katselin jo sillä silmällä hyllyjä, tosin nyt ei tarttunut mukaan kuin nappeja ja 6 kerää todella edullista Katia laine nylonia (1,50e/50 g). Myyjän mukaan on hyvä sukkalanka. No eikun testiin sekin. Mulla on tässä yks juttu meneillään ja jahka se selviää, jos selviää niin teen sen seuraavan ennenjälkeen postauksen, toivottavasti mahdollisimman pian.

Olen tikutellut pojan luotolaista tammikuusta lähtien. Nyt ollaan jo kyllä voiton puolella, sillä todennäköisesti saan toisen hihan ilalla valmiiksi eli sitten ei puutu kuin kaulus. Neulominen on välillä ollut vähän puuduttavaa, joten virkistykseksi on pitänyt keksiä jotain pientä välipalaa.


Sellainen oli tämä Atticin lintukoriste, joka oli esikuvana näille minun lintusille. Yritin saada vähän sellaista karjalanlinnun mallia, mutta tulipahan aika hassu kakadun ja jonkun muun sekamuoto.


Alkuperäisestä mallista eroten virkkasin tuosta vartalosta kuperan (vai koveranko?), jotta saisin linnulle notkoselän. Tein muka vähän päätä virkkaamalla muutaman ylimääräisen kerroksen ja sen jatkoksi mustan nokan.


Ompelin ensimmäisenä nokan kiinni ja tungin mustat langanpäät sen täytteeksi, tosin yhdellä päällä ompelin silmät. Sen jälkeen tein jalat ja ripustusnarun, virkkasin saumat kiinni jättäen mahan pohjalle täyttöaukon, muotoilin pyrstön, täytin linnun langanpätkillä, ompelin sauman ja kiinnitin jalat ja ripustusnarun.Tällä vaalealla linnulla on silminä mustat pienet helmet.


Nämä oli aika nopiatekoisia joten tuotekehittelyä vois jatkaa jos ei muka muuta tähellisempää keksi.

26 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitoskiitos mutta kunnia kuuluu kyllä Atticille :)

   Poista
 2. Hauskoja lintuja! Noita voisi jo kopioida. ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ollos hyvä vaan. Kaikki joukolla pääsiäislintuja virkkaamaan :)

   Poista
 3. Kivoja lintusia! Tällaiset välityöt ovat monesti hyödyllisiäkin, niitä tehdessä saa pontta niihin tärkeämpiin. Lisäksi niistä saa hyvä mielen ja iloa silmälle pitkäksi aikaa. Saatanpa minäkin yrittää järjestää itselleni tuollaisia "ilolintuja". ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vainenki. Nämä on kyllä aika koukuttavia ja näihinhän saa hyvin upotettua langanloppuja. Olen muuten jo jonkin aikaa kerännyt kaikki päättelyistä tulevat langanpätkät purkkiin. Niitä voi hyödyntää erinäisten näperrysten täytteinä :)

   Poista
 4. Onpa söpöjä lintusia! :)

  Minäkin ostostelin Napista ja nauhasta sitä samaista sukkalankaa, ja tiedänpä monen muunkin ostostelleen. :D Testiin ei lanka ole vielä päässyt, mutta jospä tässä joskus, piakkoin, ehkäpä. Lankavarasto paisuu, eikä mikään tahdo ehtiä puikoille asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, sittenhän meitä on monta testaajaa. Minunkin tekis mieli aloittaa jokin keväisempi neule kuin sukat eli voi olla, että sukkalangat jää odottamaan aikaa parempaa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Näitä vois varmaan koululaisetkin värkätä välityönä :)

   Poista
 6. Kivasti muokkasit lintuohjetta. Noista punaisista tulee kyllä Karjalanlintu heti mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kun itseä vähän epäilytti. Tuota pään muotoilua sietäis vielä kehitellä.

   Poista
 7. Kyl hyö karjalast ovat, sanon miekii!
  Ihania ihania tipilintusia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kai se tuo väri tekee sen. Onkohan meidän suomalaisten ja karjalaisten mieliin varsinkin pesiytyneet nuo onnenlinnut, vai mitä ne niissä punakirjonta liinoissa ovatkaan.

   Poista
 8. No ompas hyö kivoja lintusii! Mie oon tykänny Regian sukkalangoista ja vähän paksummista langoista Gjestal Maija on ollut oikein laadukas tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun täällä kuulee ihan selvästi karjalanmurretta :)
   Siis ei ole Regia turhaan lankapuutelistalla.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Vähän naurettavia juu, mutta positiivisessa hengessä :)

   Poista
 10. Mahtavat Karjalan kakadut! Tuo pitkä nokka antaa linnuille luonnetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, luonnettapa hyvinkin, kakadu sellaista :)

   Poista
 11. Niin kauniita lintuja! Pitääpä kokeilla itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, se oliskin kiva jos muutkin tekis näitä lintuja. Käyn kurkkimassa :)

   Poista
 12. Näistä linnuista tulee mieleen lastenkirja Nunnun linnut. Nunnut olivat kaikkein rakkaimmat kirjat silloin pikkupikku likkana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ehkä niissä on jotain samaa. Huomasitko muuten, että mulla on yks postaus, jossa tuo Nunnu esiintyy (tammikuun 2009) eli luettiin niitä meilläkin :)

   Poista