lauantai 13. helmikuuta 2010

Harmaat villasukat

Täällä ei tapahdu mitään suurta ja ihmeellistä neulerintamalla ja ei niin väliäkään. Punaiset langat tuolla huhuilee, mutten ole vieläkään päättänyt mihin muotoon ne laittais. Ruskeat langat haluaisivat huiviksi johonkin Haapsalumalliin, mutta siellä ne vain pussissa odottavat puikoille pääsyä. Puuvillalangat odottavat jo kevättä ja tunikaksi pääsyä, mutta mitä tekee hän; neuloo vaan tylsiä villasukkia.
Malli oma Pinja hieman muokattuna (60 s)
Lanka Drops Fabel
Menekki 70 g
Koko 37
Puikot 2,5 mm sukkapuikot


Ohuet villasukat on sitten mukavia ja käytän niitä paljon mielummin kuin paksuja. Tosin nyt on senverran viluinen olo, että piti myös tossut vetaista jalkaan. Mummolookkia kerrakseen:


Vielä edelliseen juttuun palatakseni. Sain selville, että vuonna 1949 Tuomo Itkonen oli tehnyt jutun nukentekijä Aili Mattuksesta Kotiteollisuuslehteen (nykyään Taito). Täältä voit käydä lukemassa sen.

16 kommenttia:

 1. Jos noi villasukat on tylsät, niin minä olen Hanu Karpo! :)

  VastaaPoista
 2. Ei sukat oo tylsiä, ne isommat jutut on.

  nimim. Neuloo villakkia

  VastaaPoista
 3. Sukkien neulominen on vaan niin mukavaa puuhaa, että äkkiä jää muut hommat! :) Kauniit sukat!

  VastaaPoista
 4. Kysyisin, onko hame myös siunun neulomasi? Yhdistelmä on onnistunut:)

  VastaaPoista
 5. Himmu: Vai Hannu Karpo :)

  helena: Oispa hyvä intiaaninimi tuo Neuloo villatakkia, vähän niinkuin Tanssii susien kanssa :)

  -maria-: on se kyllä sitäkin, tekis vaan niin kovasti mieli jotain haastavampaa.

  Anna: Juu on. Neuloin sen joskus yli kymmenen vuotta sitten. Lämmittää ihanasti näin talviaikaan ja vallakin jos viluttaa.

  VastaaPoista
 6. Upea look. Tossut, sukat ja mikä tuo ihana hame on. Kaikki viehkoa!

  VastaaPoista
 7. Outi: Minussa on siis mummoainesta :) Hame on kyllä ihanan lämmin. Elän toivossa että se estää vilutaudin tulon.

  VastaaPoista
 8. Sukat eivät missään tapauksessa ole tylsiä, ja mummo-look on ihana ja tunnelmallinen!

  Minä olen lainannut pukeutumiseeni villapöksyt kahdelta kestoilijaltamme, ja käytän niitä myös julkisesti ;)

  VastaaPoista
 9. Ei kait se sukat nyt niin tylsiä ole? kyllähän se vaan on kiva kun on mitä jalkaan laittaa. ja tuo tossu-sukka kombinaation on vaan niin herttainen

  VastaaPoista
 10. Minna: Eihän tästä puutu kuin kiikkustuoli :)

  Villahousut onkin hyvä juttu. Minun 19-vuotias kuopus kyseli kaverinsa kanssa että voisinko tehdä heille villahousut. Arvelivat että ne vois olla aika kivan näköiset ja mukavat käyttää. Kannatettava idea mutten taida ainakaan näille lumille ehtiä moisia tekemään.

  Soile: Aivan, tylsempää ois jos ei ois sukkia ollenkaan. Vaan kyllä minä jo odotan kesää ja lämpöä että sais avojaloin läpsytellä.

  VastaaPoista
 11. Vaikken vielä mummo olekkaan, niin kotosalla näytän sukkavarustuksineni ihan samalta--- tykkään niin ohuista villasukista, mutta siihen on mukava lisätä töppöset päälle ja tyttäreni (15v) tulee tässä trendissä lupaavasti perässä!

  VastaaPoista
 12. Päivikki: Minustakin villasukissa on jotain hyvin kotoista ja lämmintä henkeä. Niin ja mummoissa kans :) En muuten minäkään voi lukea itseäni vielä siihen kastiin, ehkä joskus.

  Leena: Kiitos :)

  VastaaPoista
 13. Tiedän tuon tunteen, kun jotkut langat huhuilee mut ei vaan saa hommaa käyntiin ja sit vaan neuloo sukkia. Tai sit jos joku isompi neule on vaiheessa ja ei oikein osaa päättää miten jatkaisi, jos jatkaisi vaiko purkaisi ja sit alkaa vaan neulomaan sukkaa : )Niin ja mummolook on ihastuttava. Ja sukat myös.

  VastaaPoista
 14. Kauniit harmaat sukat ja ihana mummolook-kuva!

  VastaaPoista
 15. Christina: Sukan tekeminen taitaa olla sellainen rentouttava välityö isompien töiden lomassa. Ja ei kai niitä sukkia voi koskaan olla liikaa :)

  Marleena: On ne hyvät sukat, tullut testattua monta päivää :)

  VastaaPoista