tiistai 11. joulukuuta 2018

Marikko-sukat

Marikko sukkien tarina alkaa oikeastaan jo joulukuussa 2015. Tein silloin kuopukselle joululahjaksi harmaat sukat. Muokkasin mallia ja maaliskuussa 2016 neulomani sukat muistuttavat jo kovin lopullista versiota. Näitä lintumaisia sukkia tuli neulotua useampikin versio ja näköjään ohjettakin olin aikonut kirjoittaa. No nyt se sitten on kirjoitettu.

Koska Villasukkia Strömsöstä kirjaan toivottiin kirjoneulesukkia, kokeilin neuloa mallia monivärisenä. Ei oikein toiminut, joten päätin kirjoa kuviot jalkapöydän paneelissa oleviin hirtetyillä nurjilla silmukoilla reunustettuihin "aitauksiin". Turhaa työtä välttääkseni piti turvautua photoshopiin ja opetella ympyröitten eli marjojen muotoilua. Tämä olikin mainio tapa katsoa miltä lopputulos voisi näyttää. alla olevissa kuvissa muutama versio.


Oli oma vaikeutensa päättää mikä olisi lopullinen versio ja niinpä järjestin kotirintamalla äänestyksen. Marjaisin versio voitti ja eikun kirjomaan



Malli Marikko, kirjasta Villasukkia Strömsöstä (Minerva)
Lanka Pirkanmaan kotityön Kirjo-Pirkka
Menekki luonnonvalkoinen (47) n. 60 g, sininen (36) n. 10 g, punainen (45) n. 5 g
Koko 37-39
Puikot 2-2,5 mm sukkapuikot
Fiilis just hyvät


Kävimme kuvaamassa sukkia toukokuun lopulla Karvion kuohuvan kanavan varrella, mutta näistä ei tainnut yksikään päätyä kirjaan. Kirjan sukkia ovat kuvanneet niiden tekijät sekä kaksi pääkuvaajaa Anssi Toivanen ja Heikki Sarkala. Linssi alias Anssi on kuvannut kaikki minun sukat ja Heikki Sarkala kaikki kirjaan tuleet sukat. Niistä kirjan toimittaja  Tanja Majava ja kustantaja ovat sitten valinneet kirjaan päätyneet kuvat.

No pitihän se vielä kokeilla miltä tällainen vähämarjainen versio näyttäisi ja minusta näyttää kyllä hyvältä. Aijai, näistä ois mukava neuloa vaikka värisarja. 



  

Laittasinkohan seuraavaksi puikoille hillasukat :)

2 kommenttia:

  1. Nää on kyllä hienot! Livenä vielä hienommat. Itse voisin tehdä jostain muusta väristä, kun valkoinen väri arveluttaa. Ne kaninpapanat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nämä toimis varmaan vaikka minkä värisinä. Mitenkä ois ruskee 😀

      Poista