keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Lintumaisia sukkia taas

Nyt on jääny neulomiset vähemmälle, kun olen ahkeroinut niska vääränä kansallispuvun kimpussa. Ei oikein tohdi, tahi jaksa syventyä mihinkään suurempaan neuleeseen. No pienen luotolaisen sain tikuteltua, mutta siitä hieman myöhemmin. Nyt esiin astuvat vaihteeksi yhdet sukat. Oisko nämä nyt vaikka Kiirunat.


Nyt on jotenkin jäänyt päälle tämä yhen sorttinen malli. Tällä kertaa jalkapöydän raidat on neulottu hirtetyillä nurjilla silmukoilla, kaks kerrosta per raita. Samaisia silmukoita käytetään vikkelisukkien kuvioinnissa ja niillä saa aikaan kivaa pintaa.


Neuloin sukat 2,25 mm hiilikuitupuikoilla. Puikot olivat kyllä kevyet ja mukavat käsissä, mutta neuloessa sai olla tarkkana että puikko koukkasi koko langan eikä vain osaa siitä. En sitten tiedä olisiko tätä vaivaa ollut jos lanka olisi ollut ohuempaa kuin tämä Austermann Step. Vaaleata lankaa oli helppo neuloa tummilla puikoilla, mutta kuinkahan lie tumman langan kanssa. Olen tottunut neulomaan sukkia niin, että teen molempia yhtäaikaa eli mulla on tuplapuikot melkein kaikkia kokoja paitsi ei näitä hiilikuitupuikkoja enkä ole ihan varma hommaanko toiset. Tuo yhtäaikaa neulominen tai siis vuorotellenhan niitä neulotaan kun on harmillisesti vain kaksi kättä, jouduttaa valmistumista ja takaa, että sukista tulee samankokoiset.


Meinasin ohjetta rustata, mutta ehkäpä vieläkin viiraan mallia :)

10 kommenttia:

 1. No komeat on nämäkin lintuset!

  VastaaPoista
 2. Hurjan kivan näköiset sukat noine vaaka-ja pystylinjoineen! Yksinkertainen ja silti elävä, vaihteleva malli. Olisi tosi kiva saada ohje niihin.
  Minna-Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Less is more, eikös se niin mene. Varmasti teen ohjeen joskus kohta :)

   Poista
 3. Kauniit sukat! Jään odottelemaan ohjetta :)

  VastaaPoista