tiistai 17. maaliskuuta 2015

Hassumyssy ja pikkupeitto

Neuleitten puolesta täällä aletaan olla siinä tilanteessa, että vauveli voisi jo syntyä. Laskettuun aikaan on pari viikkoa ja voihan olla, että ehdin vielä jonkun neuleen saamaan valmiiksi mutta saas nähdä ehtiikö nuoripari muuttaa uuteen kotiin ennen h-hetkeä ja saas nähdä olenko ajoittanut lomani oikein.

Neuloin pienen villapeiton tulevalle vauvalle. Onneksi paikallisesta Taito-shopista löytyi sopivan paksuista ja tuntuista lankaa eli Sandnesin Alpakaa. Ostin kaikki siniset kerät eli 300 g ja ajattelin tehdä just sen kokoisen peiton kuin niistä tulisi. Ainut huono puoli tuossa langassa on että se pitää pestä villapesussa. Mielenkiinnosta testasin pienellä mallitilkulla mitä tapahtuu neljänkympin pesussa ja hyvin näkyi huopuvan.


Kesken peitonneulonnan välähti, että tästähän tulisi myös mainio myssy ja niinpä neuloin sen (langanmenekki n. 35 g) ja jatkoin peittoa kunnes lanka loppui. Tein myssyn omasta päästä, tosin se kyllä muistuttaa hieman yhtä Ravelryssä näkemääni mallia. Korvaläpät ja reunus on ainaoikein neuletta ja yläosa kaksi oikein, yksi nurin yhdistelmää. Tupsuna on pieni huovutettu pallo.


Peiton mallineuleena on hieman muunneltu riikinkukkosukan pitsikuvio, jonka reunoilla on ainaoikein osuudet. Malli on oikein simppeli ja joutuisa neulottava. Saas nähdä toimiiko se käytännössä, meinaan että kuinkahan pikkusormet sotkeutuu noihin reikiin :)


Malli Omasta päästä
Lanka  Sandnes Alpakka
Menekki n. 260 g 
Koko n. 60 x 70 cm
Puikot 4,5 mm puikot


Lupaan kirjoittaa ohjeen tähän peittoon lähiaikoina.

5 kommenttia:

 1. Kyllä vauvelin kelpaa sitten mummon neulomuksissa köllötellä <3

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana. Ja tuo värikin on ihan täydellinen, tuommoinen safiirinsininen. Paan vakavaan harkintaan tuommoisen torkkupeiton neulomisen. :)

  VastaaPoista
 3. Suloinen setti ja väri aivan ihana. Kiinnitin heti huomioni tuohon hyvän malliseen pipoon, tupsu antaa kivasti väriä, mutta ei jää kuitenkaan painamaan pientä päätä.♥

  VastaaPoista
 4. Kaunis setti, hauska tuo pipomalli!

  VastaaPoista