keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Villasukkia kesät talvet

Kylläpä on ollut kurjat lomasäät viimeaikoina. Ei ole tarvinnu ketaakaan käyttää sitä kesätunikaa saatikka muita kesähepeneitä. No ei tämä liene ensimmäinen kesä jolloin villasukille on ollut käyttöä. Niitäpä olen siis tikutellut kun ei oikein innosta suuremman neuleet.

Lainasin kirjastosta Ann Buddin Villasukkakirjan, jossa on muutama mielenkiintoinen malli ja todella kauniit kuvat. Puikoille valikoitui Palmikkohuijaus malli jota muokkasin hieman siten, että loin vain 62 silmukkaa (ohjeessa 74), tein resorit normaalisti ja jätin ne huijauspalmikot kokonaan pois, eli onko tämä nyt sitten huijauksenhuijaus?


Malli Palmikkohuijaus by Ann Budd (Villasukkakirja) omin muokkauksin 
Lanka Regia 4-fädig
Menekki n. 55 g
Koko m
Puikot  2,5 mm


Malli oli oikein kiva neulottava ja sukista tuli just hyvänkokoiset. Kirjan ohjeessa kuvioneule ei jatku kantapäässä niinkuin näissä minun sukissa. Olikohan tuo sitten kovin viisasta, meinaan kun nyt tuolla kantapäissä on valmiiksi reiät, siis että kuinkahan kestänevät kulutusta? Ois varmaan kannattanut neuloa ainakin nuo alimmat langankierroilla tehdyt reiät umpeen.

Nämä toiset sukat on neulottu sillä vanhalla tutulla pitsisukan ohjeella, tällä kertaa Regia langasta.


Tuossa Villasukkakirjassa oli yhdet sukat kuvattu hienosti kauniilla puurappusilla joten eikun idea kiertoon, tosin me mentiin kivirappusille ja koska kylän komeimmat sellaiset löytyvät kirkosta, suunnistimme sinne. Piipahdettiin myös sisällä. Meillä onkin kylän kokoon nähden aika huikean kokoinen Engelin suunnittelema hieno kirkko.


Sakastin ikkunoissa on korkeutta ja niissä kauniit läpikuultavat verhot.


Sakastin puolella oli myös pöytäliina, jonka reunapitsi oli todela kaunis. Onkohan se nyplätty?Äiti ja hänen kaverinsa sattuivat olemaan tiekirkon oppaina. Kirkossa oli sen verran viileää, että jätin siniset sukat lämmittämään palelevan äidin jalkoja.


Vielä asiasta kolmanteen. Mikähän lie kun kommenttien jättö on ollut viime aikoina tosi hankalaa. Ennen kun käytin tätä Chrome selainta niin homma onnistui tuosta vaan. No huomasin kyllä päivänä muutamana että tämähän onkin Chromium jota nykyään käytän, mutta onnistui se tälläkin ennen. Nyt on pitänyt tehdä niin, että jos haluan kommentoida on vaihdettava selainta ja kun sitä on laiska, niin jääpähän helposti vaihtamatta ja myös kommentoimatta. Että sellaista. Ja missä se aurinkokin luuraa, höh.

8 kommenttia:

 1. Kivoja, vienoja kesäsukkia ja söpöt kengätkin!

  Kesä on kummallinen tosiaan. Mutta jos se oikea kesä alkaisi huomenna? Hesarissa on tällä viikolla joka päivä lupailtu, että vielä tämä päivä on epävakainen, mutta huomenna... Josko se huominen huomen toden sanoisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täälläkin oli tänään pari tuntia ihan lämmintä ja aurinko paistoi, mutta sitten tuli taas hirmuinen sade ja harmaus.

   Pitänee tulla sinne etelään hakemaan ne kesäkelit tänne pohjosemmaski :)

   Poista
 2. Oma lomani on nyt puolessa välissä, tästä sen kesän on PAKKO alkaa! Sukat on paikallaan kesät talvet ja nuo näyttää ihanilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovitaan niin, pakkohan se joskus lämmetä, ihan pakko. Juu, villasukkaa aina tarvitaan :)

   Poista
 3. Kauniita sukkia molemmat!
  Tänään tuntui jo ihan kesäiseltä, joten eiköhän se oikea kesä nyt viimeinkin ala. =)

  VastaaPoista
 4. Nyplätty on, ja ehkä jopa käsin, kun ei aivan konemaista ole lopputulos.

  VastaaPoista