sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Hämärä hommia

eli mitä valon vähyys saa aikaan. Mennä kesänä ostin Pirtinkehräämöltä tarjouksessa ollutta ohutta kampalankaa, josta olen jo neulonut villatakin, huivin ja sormikkaat. Ja koska lanka on hyväksi havaittu ja sitä riittää ja riittää, päätin neuloa itselleni tunikan. Vähän tässä taitaa saada tylsän tyypin maineen kun kaikki on samaa ruskeeta mutta sama se.

Sopivien nappien löytäminen on minulle tuskastuttavan usein hankala homma, joten nytpä päätin alkaa koko homman nappikaupasta.

Eikä meinannut löytyä runsaasta tarjonnasta huolimatta ja sitten kun löytyi niin putkilon pohjalla oli vain muutama yksilö, äh. Vaan onneksi sieltä löytyi toinenkin vaihtoehto, tällaiset somat jotka sopivat mielestäni tosi hyvin tähän neuleeseen.

Virkatun nyörin päihin neuloin ja huovutin tuollaiset pienet villapallot. Yritin saada niitä kutistumaan pesussa mutta ei. Toimis paremmin jos ois vähän pienemmät. Se hankaluus niissä on, ettei saa nyöriä pois ja tunika toimii ilmankin kuten kuvasta näkyy:

Tarkkanäköisimmät huomaavat neulojan kaulassa itsetehdyt paperihelmet. Että on sitä täälläkin yritetty koruja tehdä.

Malli Shetland Shawl Turned Vest by Veronik Avery (Rav link) omilla muokkauksilla
Lanka Pirtin Kehräämön ohut kampalanka tex 110 x 2 (ilmeisesti) kaksinkertaisena
Menekki 350 g
Koko oisko M
Puikot 3,5 mm pyöröpuikot
Muuta 3, mm virkkuukoukku reunojen huolitteluun ja 10 nappia


Sen edellisen villatakin neuloin siten, että langat tulivat kahdelta eri kerältä vaan nytpä aattelin, että jos neulon tunikaa reissussa on kätevämpää jos käytän vain yhtä kerää. Ja ei käynyt pienessä mielessäkään tarkistaa kerien värejä, oletin että samaa kauraa kaikki. Ja kun neuloo illan hämärissä jalkalampun alla ja vielä pitsineuletta niin eihän sitä sokkeempi mitään huomannut ennekuin loppukylvetyksen jälkeen pingotin neuleen mittoihinsa. Voi vietävä: ihan selkeä raita. Ja vaikka olen mestari purkamaan niin nyt jää kyllä tekemättä. Olkoot.

Laihana lohtuna raidan paikka, joka ikäänkuin sopii juuri tuohon. Juupajuu.

Muutoin olisin oikeinkin tyytyväinen lopputulokseen. Muutaman muutoksen tekisin jos ryhtyisin hommaan uudelleen, esim. olkaimet saisivat olla kapeammat. Hmm, mullahan on tuolla varastossa paljon puuvillaa ja kesäkin on tulossa.

Pidän arvonnat joskus ensi viikolla eli vielä ehtii mukaan ja hei, saahan sitä suositella muitakin kuin neulekirjoja.

30 kommenttia:

  1. Tosi upea, tuollaisella olisi juurikin tarvetta! Ja värikin on juuri oikea ruskean sävy:)

    VastaaPoista
  2. Kaunis tunika ja värikin on ihana. Kauniin värisestä ja itselle sopivasta langasta kannattaa tietysti neuloa monta neuletta, ei siinä mitään tylsää ole. Sehän on vain fiksua, eikös vaan?

    Harmi tuota raitahommaa, mutta käyhän se korostuksena.

    VastaaPoista
  3. Kommentti karkas käsistä liian aikaisin. Paperihelmet? Kiinnostus heräsi, että mitkäs ne semmoset on.

    VastaaPoista
  4. Hasbu, Pirjo-Riitta ja Mammutti: Kiitoskiitos :)

    Jaana: Kiitos. Tekis mieli tehdä vielä puuvillainenkin versio kesäneuleeksi sillä minä kans luulen että tuolle on käyttöä. Mulla ei ole ollut vuosikausiin ruskeita neuleita vaan nytpä on :)

    Tess: Fiksua on, juu :) Harmittaa tuo raita mutta eihän se maata kaada. Jospa sitä osais olla tarkempi vastaisuudessa.

    Rullasin vanhan kirjan sivuista tuollaisia pieniä paperirullia ja niiden väliin laitoin mustan helmen, muoviako lienee eli sellaiset helmet. Ei kovin onnistuneet mutta jollakin näin tosi kauniit sellaiset, en nyt muista kellä.

    VastaaPoista
  5. Tuo ruskea on kaunis! Tunikan malli myös, etenkin vyötettynä.

    VastaaPoista
  6. Jotenkin tyttömäinen ja kepeä se on. Hienolta näyttää ja kelpo lankaa täytyy tuon olla, kun ei se lopu koskaan. Ja haitanneeko tuo, minä ainakin olen ruskean ystäviä. Minäkin olen miettinyt noita paperihelmiä. Tiedä vaikka tässä elämässä niitä joskus yrittäisi!

    VastaaPoista
  7. Hyvä on, raidallisena tai ilman. Ja voisi ihan oikeasti ajatella, että kuuluu olla tuossa, tuon raidan.

    VastaaPoista
  8. Kivan näköinen. Raita ei haittaa yhtään.

    Kyllä nappien löytäminen onkin joskus vaikeaa.

    VastaaPoista
  9. Lankastia ja Villanne: Kiitän :)

    Minna: Minustakin tuo on niiin hyvä ruskea että. Jännä miten tunika on ihan erityylinen ilman nyöriä. En taida kiinnittää niitä pallukoita, että saa vaihdella "tyyliä" mielensä mukaan :)

    Outi: No minäkin tuumin, että oispa soma vaikka odotusvaatena mutta ne hommat on jo kyllä takapäin. On kelpo lankaa juu ja sitä on vielä muutama kerä. Huivin olenkin jo aloittanut ja pitääpäkin muistaa olla tarkkana sävyjen suhteen.

    Pirjo: Niin, vois se olla huonommasassakin kohtaa. Kyllä se silti kieltämättä vähän harmittaa.

    Solveig: Sovitaan niin :) Minulle nappien löytäminen on melkein aina vaikeaa mutta tuo oli hyvä veto, siis tuo nappien osto etukäteen. Teen toistekin.

    VastaaPoista
  10. Upea tunika! Pallot on minusta just hyvät, eihän sitä nyöriä ole tatkoitus/tarvis ottaa pois. Se vasta on ärsyttävää kun nyörit karkailee omia aikojaan! Ja hienosti osutettu tuo raidan paikka, jos se alkaa liikaa ärsyttää, niin ainahan sitä voi heittää väripataan hela hoidon :)

    VastaaPoista
  11. Ihana tunika, kaunis! Ja ruskea nyt vaan on värinä sellainen, että eihän siihen voi kyllästyä :)
    Onneksi tosiaan tuo raita tuli just tuohon kohtaan jos oli pakko tulla. Tuossa se ei niin haittaa, mutta ainahan moinen ottaa pattiin kun haluaa hyvää jälkeä... Mutta ei tuota muut tiedä vahingoksi ;)

    VastaaPoista
  12. Tosi kaunis tunika! Silmiä hivelevä ruskea väri. ;O)

    VastaaPoista
  13. helena: tekaisen pienemmät pallukat nyörin päihin ja katsotaan toimiiko homma. Juu, värjäys on varteenotettava vaihtoehto jos raidoitus rupeaa kovin pännimään. On vaan niin hyvä tuo ruskean sävy ettei raskis.

    Päivi: Voisiko ihan tuumata, että onni onnettomuudessa, siis tuo raidan paikka :)

    Minna: Kiitos. Minäkin pidän tuosta sävystä kovasti.

    VastaaPoista
  14. Tosi ihana! :) Ja värikin on ihan miun makuun sopiva. Voi kun sitä itsekin saisi joskus jotain isompaa aikaiseksi. Vaan ei nyt kerkiä. :) Ja onnea blogillesi, jäi edellisestä postauksesta puuttumaan, kun ehdin vauhdilla jo painamaan nappia...

    VastaaPoista
  15. Ihana !! Kyllä sinä olet sitten taitava.

    VastaaPoista
  16. Vau, onpas kiva tunika! Värikin nätti! :)

    VastaaPoista
  17. Kaunis! Tuollaisen haluiaisin itsellenikin!

    VastaaPoista
  18. Matleena ja hanhan: Kiitän :) Tykkään itsekin tästä kovin. Ja hanhan, mikäpä estää sinuakin tekemästä tälläinen :)

    VastaaPoista
  19. hei, tuosta nappikaupasta;
    eräs äiti eksyi samaiseen kauppaan mukanaan pari käsistään kätevää pikkupoikaa. Kun he saapuivat nappikokoelman luo, joka on koko seinän kokoinen olivat pojat aivan mykistyneitä. Äiti kertoi että pojat vain tuijottivat nappeja suu auki että voiko tämä olla totta, kuin taivas olisi auennut...niin että mykistyy sitä pienempikin ihanuuksien edessä.
    t:Taina

    VastaaPoista
  20. Taina: Haa, on varmaan ollut ihana näky :) Minustakin noissa napeissa on jotain viehättävää ja muistelen pienenä haaveilleeni omasta nappikaupasta (äidin napeilla oli niin mukava leikkiä :).

    VastaaPoista
  21. Tulin vierailulle tänne kun tänään istuttiin samassa paitapajassa. Joko on harjoituspaita valmis? ;) Tosi kaunis liivi!

    VastaaPoista
  22. Emma: Kiva kun tulit :) Minäkin löysin sinun mukavan blogin. Juu, just aloitin helman neulomisen. Oli kyllä hyvä paja.

    VastaaPoista