tiistai 27. marraskuuta 2018

Leppis-sukat

Lähetin silloin aikanaan Leelle muokatun version perinteisessä Leppävirta-lapasessa olevasta leppäpuusta. Se ei päätynyt Suomi 100 -neulesettiin, mutta itse muokkailin sitä sukkiin ja rannekkeisiin jo ennenkuin kirjan tekemisestä oli mitään tietoa. Alla olevassa kuvassa oikealla ensimmäisiä versioita ja vasemmalla lopullinen versio.


Vaihdoin Nykälän langan aika karhean Sofian, josta yllä olevan kuvan sukat on neulottu, TeeTeen Pallakseen, jota sain Varkauden Taito-shopista. He lupautuvat ystävällisesti lankasponsorikseni ja ei tarvinnut tehdä kuin yksi reissu paikanpäälle sillä heillä oli juuri sopivat langat ja värit, joilla pääsin mallejani neulomaan. 

Sukkien kuvaaminen oli mieleistä hommaa ja oli mukava miettiä kuvauspaikkoja, kuvakulmia ja esillepanoa. Koska sattumoisin Leppis-sukkien värimaailma rimmasi just passelisti Leppävirran kansallispuvun kanssa, lainasin kaverin puvun hametta ja sitten kipaisimme laiturille kuvaamaan sukkia. 


Näistä heijastuskuvista tuli mielestäni todella kauniita ja niissä on vahva kotiseutuhenki; Leppävirran kansallispuvussa Leppävirralla, virran varrella Leppissukissa ja leppä sukissa, hah. 


Malli Leppis, kirjasta Villasukkia Strömsöstä (Minerva)
Lanka TeeTeen Pallas
Menekki vihreä pohjaväri (0024) n. 45 g, luonnonvalkoinen(0007) n. 25 g, sininen (0014) n. 7 g
Koko 37-38
Puikot 3 mm sukkapuikot
Fiilis no mikä ettei 


 Lainasimme kuvauksiin myös sorjasäärisen ystäväni Senjan jalkoja. Hän asuu miehensä kanssa viehättävässä rintamamiestalossa ja siellä ikuistetuissa kuvissa vilahtavat sukkien lisäksi heidän kauniit lautalattiat, portaikot ja kirjan kanteen päätynyt kapsäkki.

Olen tarkistanut ohjeitani neulomalla kustakin mallista toiset versiot. Halusin kokeilla kuinka Leppis-malli toimisi pitkävartisena versiona. Lyhytvartisten sukkien suussa on 5 mallikertaa ja pitkissä 6.

Hyvin toimii ja lopputulos on jotenkin nostalgisen oloinen. Vielä kun neuloisi pipon, huivin ja lapaset tähän settiin niin tulisipa oiva lisä hiihtoasuun.


Hiihtokelejä odotellessa.

6 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Ja tämä version on selkeämpi kuin tuo toinen, vaikka sekin kaunis on.
  Kyllä näitä sukkakirjoja nyt tulee painokoneista solkenaan;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Aivan, sukkakirjoista on nyt tarjontaa :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat 💖 meijän äidillä pitäs olla tämmöset sukat, koska hän on leppis-mummo ja vihree on lempiväri 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. No eikun äidille sukkia neulomaan. Kirja tulee kauppoihin tammikuun lopulla, sieltäpä se ohje sitten löytyy 👍

   Poista