torstai 18. lokakuuta 2018

Punainen Hanna-huivi

Tässä yhtenä sunnuntaina laitoin huivin alulle, jotta maanantain koulutuksessa olisi neulottavaa, sillä eihän sitä nyt mitään opi jos käsillä ei ole tekemistä. Siinä kuunnellessa neuloskelin ja vilkaisin välillä ohjettakin. Hyvin eteni ja sain tosi paljon neulottua koulutuspäivän aikana. Illalla sitten pälkähti mieleen, että mitenkä tämä minun huivi ei muistuta ollenkaan työkaverin huivia joka on neulottu samalla ohjeella.


Olinpahan tieten lukenut ohjeet hiukan hätäisesti ja reikäriville tuli tuplamäärä reikiä. Vaan mitäpä tuosta, oikein on somat raitarivit nämäkin. Lyhennetyt kerroksetkin säveltelin vähän omaan malliin ja reunan tiheämmät raitarivit jätin suosiolla pois, sillä epäilin ettei lanka riitä ja oikeassa olin, ei olisi riittänyt.

Enpä muista olenko tätä ennen tehnyt päättelyä virkkaamalla, mutta tämän kokemuksen rohkaisemana käytän vastaisuudessakin tätä tekniikkaa. Mielestäni reunasta tuli todella kaunis pienine nypylöineen.



Malli Hanna-huivi by Hanna Tamminen  maustettuna omin muokkauksin
Lanka Drops Lace uni colour
Menekki n. 90 g
Koko lev n. 145 cm, pisin korkeus n. 27 cm
Puikot 3,5 mm pyöröpuikot
Fiilis Just mieleinen

Drops Lace oli todella joutuisaa ja mukavaa neulottavaa vaikkakin sai olla tarkkana että kaksinkertaisella langalla neuloessa silmukoihin tuli molemmat langat mukaan.


Sopivan simppeli malli, passeli koko, hyvä istuvuus, taivaallinen tuntuma ja punainen väri. Mitäpä sitä muuta huivilta toivoisikaan eli ihan varmasti tästä tulee yksi lempihuiveistani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti