lauantai 18. maaliskuuta 2017

Kymmenen vuotta

Kappas, blogia on tullut pidettyä jo kymmenen vuotta. Joskus muinoin on tullut järjestettyä juhla-arvontoja, mutta nyt kehtuuttaa ja epäilen ettei täällä kovin moni edes vieraile. No, muistellaan nyt juhlan kunniaksi kuiten menneitä.

Blogin kirjoittelu alkoi Vuodatuksen puolella ja tässä ujo avaus. Aloituksen ajankohta ei osunut oikein nappiin, sillä vasen ranne oikutteli pahemman kerran ja neulominen oli suorastaan tuskaan noina alkuaikoina. Mulla oli todettu nivelreuma 2000-luvun alussa ja reumapeikko kerkis nakerrella vasemman ranteen sellaiseen kuntoon, että siihen oli vaihdettava tekonivel syksyllä 2007. Jänskätti kovin, josko enään kykenisin neulomaan, mutta onneksi kykenin. Sairauden lisäksi oli muutakin murhetta ja se heijastui alakulona alkuaikojen teksteissä.

Paljon on ehtinyt tapahtua kymmenessä vuodessa. Lapset ovat lentäneet pesästä, uusi ammatti on opiskeltu, vakituinen työ on saatu ja mikä parasta; mummoksi on tultu. Pakko on myöntää, että kymmenen vuotta näkyy myös kropassa. On tullut ryppyjä, tukka alkaa harmaantua (ei haittaa), kuppikoko kasvaa ja minne lie vyötärökin hävinnyt.


Aikanaan kirjoittelin ahkerasti kirjeitä ja päiväkirjaa, mutta en ole kokenut olevani kummoinen tekstin tuottaja. Blogin kirjoittaminen on pistänyt hiukan ponnistelemaan, että saisi ilmaistua itseään selkeästi ja ymmärrettävästi. Lienenkö onnistunut, mutta nyt kirjoittaminen on paljon vaivattomampaa kuin ihan alukuaikoina, jolloin piti paljon enemmän miettiä tekstiään. Olen huomannut, että myös opiskelussa ja työelämässä on ollut hyötyä taidoista, joita on tullut blogia kirjoittaessa. Opiskeluaikana vaadittiin päiväkirjanpitoa opiskeluista ja minä tein sen suljetussa blogissa, jonka jaoin ohjaajan ja opettajien kanssa. Töissä minulla oli hanke ja tein hankepäiväkirjan suljettuun blogiin ja kas, siinä mulla on muistiinpanot ja työkalu tulevia vuosia ajatellen.

Olen aina pitänyt valokuvaamisesta ja blogin mukanaantuoma neulekuvaus on erityisen mukavaa ja joskus haasteellistakin (miten kuvata tavan villasukat mielenkiitoisesti). Linssikin harrastaa valokuvausta ja meillä on ollut monta hauskaa kuvauskeikkaa. Jos on ollut kuvattavia neuleita, ne on otettu luontoretkille mukaan ja joskus on lähdetty ihan vaan neuleen ehdolla etsimään kivoja kuvauspaikkoja. Minä yleensä ohjastan kuvaajaa, mutta otan myös ideoita vastaan kuten alla olevassa kuvassa. Oltiin viikko sitten kuvaamassa täältä meiltä päin löytynyttä kalliomaalausta ja samalla Leppävirta-lapasia. Linssi keksi, että tällätään lappaset kalliomaalauksen viereen ja sen hän teki.

Tämä ei ole se virallinen lapaskuva :)

Monta vuotta kuvioissa pyöri mukana wiikonwanhat eli vanhat valokuvat, lehtijutut ja esineet. Nimestään huolimatta ne ilmestyivät hyvin epäsäännöllisesti eivätkä suinkaan kerran viikossa, niinkuin ehkä joskus suunnittelin. Nyt on ollut takoa, mutta saattaahan niitä vieläkin julkaista. Nimi pitäis kyllä vaihtaa, mutta kuukaudenwanha tai wuodenwanha ei rimmaa niin hyvin kuin wiikonwanha.


Näitä tyylikkäitä Fazerin mainoksia löytyi 30-luvun Kuluttajain-lehdestä.

Kansallispukuharrastus on verottanut neuleiden määrää. On ollut ilo oppia uusia tekniikoita ja näyttää siltä, että eläkevuosille suunniteltu pitsinnypläys on aloitettava huomattavasti aikaisemmin :)


Olen päivitellyt kansallispukujuttuja aika harvakseltaan, sillä itsekin miellän tämän blogin lähinnä neuleblogiksi, mutta ei kait se moninaisuus mitään haittaisi.

Tässä matkan varrella olen tutustunut moneen taitavaan ja tuotteliaaseen kanssabloggaajaan, tosin moni blogi on ehtinyt hiljentyäkin matkan varrella. Olen saanut ideoita, inspiraatioita, hyvää mieltä, lohdutusta ja kannustusta toisilta bloggaajilta joten kiitän yhteisestä matkasta. On ilo olla osa tällaista yhteisöä.

Jos sinulla on blogi, niin olisi kiva tietää mikä saa sinut bloggaamaan ja mikä siinä on antoisinta.

24 kommenttia:

 1. Ensinnäkin onnittelut vuosikymmenestä! Tuohon lopun kysymykseesi en oikein osaa vastata. Olen miettinyt sitä moneenkin otteeseen, sillä olen ollut aikeissa pistää blogini telakalle muutamaan otteeseen. Mutta aina se on jäänyt, joten kait tässä hommassa on sitten jotain jujua. Liittyisikö se yhteisöllisyyteen jotenkin? Minäkin kun olen tämmöinen kotihiiri ja meiningin karttaja, niin on edes jotain yhteyksiä toisiin ihmisiin? Sinun blogistasi vielä sen verran, että minä pidin kovasti niistä viikon vanhoistasi. Saattaa tietysti johtua ammatista/koulutuksesta (historia), mutta silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Onpa hyvä ettet ole jäänyt telakalle, sillä sinun blogia on aina ilo lukea, on sana hallussa ja tekeminen kohillaan. Itekkin oon kotihiiri ja enimmäkseen vaan ittekseni neuloskelen, joten on mukava vierailla edes virtuaalisesti lajitovereiden luona. On kyllä myönnettävä, että viime aikoina on jääny vierailut, saati kommentoinnit aika vähiin. Pitääpä ryhdistäytyä :)

   Poista
 2. Lämpimät onnittelut 10-vuotiaalle! Mietin kauankohan olen lukenut blogiasi; luulen että aika kauan ja edelleen. Mutta olen huono kommentoimaan. Kiitos todella mukavasta blogista ja hienoja töitä teet.
  Mun blogi on vähäsen vanhempi eli piakkoin tulee 11-vuotta täyteen. Tahti postauksissa on harventunut ja olen halunnut laittaa muistiin neuleitani --vaikkakin suuri osa on ihan tavan sukkaa. Onhan sitä muutakin tullut tehtyä ja ei muistaisi, jollei olisi ylhäällä. Hienoa on ollut, että olen laittanut blogiini äitini neulomia sukkia ja lapasia. Hän ei einää pysty sairauksiensa takia neulomaan ja kai aika harva palvelutalon asukas neulookaan. Nyt huomaan perhe ja suku tarvii sukkia enemmän munkin neulomana, kun äiti ei enää neulo. Alkuun varmaan sitoi se neulojien yhteisöllisyys blogeissa. Olin vuosia yksinmäinen neuloja. Jossain vaiheessa töissä työkaverit totesivat, että säkin alat olla harrastuksesi kanssa trendikäs. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Hahaa, me siis ollaan oltu tietämättämme trendikkäitä jo kymmeniä vuosia :)

   Omilta alku ajoilta muistan sinut sekä Ilun handu duunaa- ja Viiniä ja villasukkia-blogit ja kappas vaan, kaikki me blogataan edelleen. Hienoa, että olet laittanut myös äitisi töitä esille ja olikohan se yksi pitsisukka mallikin äitisi peruja, se jota olen varioinut? Kiitos siitä ja muustakin inspiraatiosta :)

   Poista
 3. Pitkä on sinunkin blogitaipaleesi, onneksi olkoon ♥
  Minä aloitin bloggaamisen ihan vain kertoakseni muualla asuville lapsilleni mitä mummolle kuuluu. Nykyään tämä on niin mukavaa kun saa vasta kaikua muilta bloggaajilta kommentteina ja monta vakituista blogiystävää on löytynyt tätä kautta. Enää ei tarvitse raahautua naapuriin kahville jos haluaa vaihtaa ajatuksia jonkun kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos :) Voi miten hyvä syy blogata, pitää jälkikasvu ajantasalla ja kiva, että siitä jää pysyvä jälki. Voi vuosienkin perästä kelata, mitä milloinkin tapahtui. Itsekin olen joskus kelannut vanhoja päivityksiä muistaakseni mitä milloinkin on tullut tehtyä ja missä oltua.

   Nostetaanpas nyt virtuaalikahvikuppia ja kilistellään juhlan kunniaksi :)

   Poista
 4. Onnea 10-vuodesta.Olen seurannut blogiasi ja tykkään käydä täällä.Hyvää kevään jatkoa.
  T:Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän. Minäkin tykkään käydä teillä, sillä blogissanne on niin kotinen ja lämmin ilmapiiri. Ja ne valokuvat! Kevätkivaa myös teille :)

   Poista
 5. Kiitos ihanasta blogista. Käyn aika usein seuraamassa tuotoksiasi. Taitava olet ja värisilmääsi ihailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos ja kiva kun käyt :) Tiiä häntä taitavuudesta, aika arkinen neuloja olen mutta ei se haittaa :)

   Poista
 6. Paljon onnea 10-vuotiaalle. Kyllä täällä käyn lukemassa ja katsomassa kauniita kuvia mutta valitettavasti kommentointi jää. Vähän oon alkanut arkailemaankin kommenttien kanssa. Usein olet kyllä mielessä kun sinulta saamani PikkuMyy on aina vaan tuossa ohjeiden magneettitaululla paperia pitelemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos :) Haa, onpa kiva, että PikkuMyy on edelleen tolkun toimessa, pääsi siis hyvään kotiin. Minä kans olen tullut laiskaksi kommentoijaksi ja se vähän hävettää. Olipa muuten mielenkiintoinen se sinun Karnaluks postaus, kiitos siitä :)

   Poista
 7. Onnittelut pyöreistä vuosista! Meilläkin Pujoliivi täyttää kesällä saman verran, mutta tuskin on kummoisia hulinoita sen tiimoilta. Bloggaaminen kuitenkin jatkuu. Ollaanhan me yritelty välillä virittää muitakin juttuja kuin neuleita, mutta takaisin pelkäksi neuleblogiksi on palattu. Ja mikäpä siinä. Tiedän monen tosielämän tuttuni lukevan blogia ja heillekin tätä osin teen, asutaan kaukana toisistamme eikä valmistuneita neuleita voi esitellä tosielämässä. Saatu palaute ja vuosien saatossa tutuiksi tulleet toiset neulebloggarit ovat tärkeä osa tätä hommaa. Ensi kesänä menen Jyväskylän neulefestareille katsomaan että miltä he näyttävät livenä :) Näenköhän sinuakin siellä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos ja onnea myös teille. Mietin jo viime kesänä tuonne Jyväskylään menoa, mutta mikä lie tuli esteeksi enkä ikävä kyllä pääse tänäkään vuonna. Äiti täyttää pyöreitä vuosia ja menemme tod.näk. juhlimaan pohjoseen koko porukka. Olisi todella mukava tavata blogituttuja myös livenä :)

   Poista
 8. Aloitin bloggaamisen kai jonkinlaisena surutyönä, kun mieheni menehtyi työtapaturmassa ja jäin yhtäkkiä leskeksi. Vuonna 2006 se tapahtui eli siitäkin on jo yli kymmenen vuotta. Olin lueskellut muiden blogeja ja niin aloin itse näprätä konetta ja aika helpostihan tuo onnistui (on työelämästä tämä laite tuttu). Nyt olen jo eläkkeellä. Blogista tuli sellainen 'sekametelisoppa' ja päivityksiä on nykyisin harvassa. Mutta pidän sen pystyssä ja on tämä niin mielenkiintoinen harrastus. Löysin muuten täältä herra Linssin blogin ja kun minä sekä mieskaveri tykätään liikkua luonnossa ja tässä omassa maassa niin sieltä löytyy kiinnostavia retkikohteita. Ulkomailla voisin käydä mutta kun olen lentokammoinen niin olkoon, mitä sitä ihteään turhaan rääkkäämään.
  Sinulla on upeita neuleita ja muita käsitöitä täällä blogissasi.
  Luen käsityö-, kirja-, puutarha- ja valokuvaus/luonto/matkablogeja. Enemmän vaan pitäisi kommentoida. Kiinnostavia uusia blogeja löytyy monesti jonkun toisen blogin kautta. Muutamista on tullut myös facebook-tuttuja. Sen olen kyllä päättänyt, että muihin some-kanaviin en liity. Eikun oikein hyvää kevään jatkoa sinulle ja herra Linssille ja bloggaus jatkukoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sinun blogitaipaleen alkuun liittyy noin suuri suru. Hienoa, että löysit kanavan surun käsittelyyn. Sekametelisoppa on ihan hyvä soppa. Elämään mahtuu monenlaista niin miksei blogiinkin :) Olipa sinulla nostalgisia kuvia blogissasi. Samaa keltasävyä löytyy minunkin albumeista :)
   Kiitos vierailusta ja Linssin terveisistä, perille menivät. Aurinkoista ja iloista kevättä sinulle :)

   Poista
 9. Lämpimät onnittelut 10-vuotiaalle! Olen seurannut blogiasi siitä lähtien, kun oman neuleblogini perustin, eli en vielä kovin kauan. Sivuistasi tuli kuitenkin heti yksi lempiblogeistani, joten seuraan tätä säännöllisesti. Täältähän löytyy vaikka mitä! Ja niin taitavaa työtä, että! Oma blogipolkuni on alkanut jo vuosia sitten nukkekotiharrastuspohjalta, ensin Vuodatuksessa, joka vaihtui myöhemmin Blogeriin, ja nyt perustin sitten neuleblogin, kun pitkästä aikaa iski kutomisinnostus, kuin metrisellä halolla olisi isketty puun takaa :). -Mielestäni blogin pitäminen on hauskaa puuhaa ja hyödyllistäkin monessa mielessä, esim. siinä, että voi kerätä yhteen paikkaan omat aikaansaannoksensa ja samalla kertoa, kuinka lopputulokseen on tultu. Myös samanhenkisten ihmisten kanssa on mukava jakaa tätä harrastusta, vaihtaa mielipiteitä, kysellä ja ihmetellä. Oikein kaunista ja tuotteliasta kevättä ja kesää sateisesta Naantalista toivottaa -Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista :) Hauskaa ja hyödyllistä tämä bloggaaminen kyllä on ja kuten sanoit, samanhenkiset ihmiset tekevät siitä hyvin yhteisöllistä. Sinullakin on mukava blogi :)

   Poista
 10. Myöhäiset onnittelut 10-vuotiaalle blogille ja sen emännälle! :) Monta mukavaa muistoa blogiisi liittyy vuosien varrelta. Itsekin olen pian 10 vuotta blogannut ja suurimman osan siitä ajasta vieraillut täällä, tosin viime aikoina harvemmin. Blogivierailuja yleensäkin tulee tehtyä aina yhä harvemmin. Samoin kommentointi tahtoo jäädä. Olen jotenkin "laiskistunut" koko bloggaamiseen ja joskus käy mielessä lopettaminenkin. Mutta miten sitä sitten muistaisi, mitä on tehnyt, jos ei blogia olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhäiset kiitokset Matleena. Minäkin olen usein vierraillut blogissasi ja aina ihaillut töitäsi ja varsinkin sytomyssy ahkeruuttasi. Juu, tämä on hyvä muistilista eli eihän vainkaan lopeteta :)

   Poista
 11. A lot of happiness for a 10-year-old. Yes I'm going here reading and watching beautiful pictures but unfortunately commenting remains. I just started getting caught up with comments. You often think that when I get a little bit of you, it's always on the magnetic screen of the instructions, holding the paper.
  หนังฝรั่ง

  VastaaPoista
 12. Eksyin blogiisi kun koitin etsiä aitoa Lapinpuvun mallia nukelle. Löysin hienot vanhat nukkesi ja selailin mielenkiinnolla vähän pidemmällekin. Teet hienoa työtä. En oikeastaan ole ompelija, pikemminkin kursija. Ensimmäinen blogini Ritarisali, alkoi eläkepäätöksestä jonka sain vakavan masennuksen seurauksena. Halusin todistaa itselleni ja muillekin, että minusta on vielä johonkin. Myöhemmin tuli vielä Varman historiikki, joka käsittelee vähän kaikkea tekemääni. Teen nukkekotia, maalaan, ompelen aikakauspukuja ja teen sukututkimusta. Dna tutkimusten myötä taidan omistaa myös pisaran saamelaisverta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kun eksyit blogiini ja toivottavasti tulet toistekin vaikka välillä tulee aika harvakseltaa blogattua.

   Poista