maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pikkutikkuri

Tytär toivoili lapselleen yksivuotislahjaksi Hailuotolaista tikkuripaitaa ja arvaatte varmaan, että mummo oli enemmän kuin halukas toteuttamaan toiveen. Syttärit on vasta kolmen viikon päästä, mutten malttanut odottaa sinne asti lahjan antamista.


 Sain strategiset mitat pojalle sopivasta puserosta ja sen pohjalta lähdin sumplimaan silmukkamääriä, taisinpa tehdä oikein mallitilkunkin. Lankana oli Gjestalin Baby ull, menekki noin 150 g, resorit on neulottu kakspuolosilla ja muu osa kolmosilla, jolloin tiheydeksi tuli 28 s. 10 cm. Tein omalle pojalle muutama vuosi sitten luotolaisen ja samaa ohjetta sovelsin tähänkin eli Sydämen lämmittäjä ja tikkuripaita -kirjaa tarvittiin jälleen.


Neuloin puseron alhaalta ylös. Loin 168 silmukkaa ja kaksi oikein, kaksi nurin resorin jälkeen lisäsin kaksi silmukkaa (170), joilla jatkoin 4 o, 1 n mallineuletta pyörönä kainaloihin asti. Kainaloiden jälkeen neuloin taka- ja etuosan mukaillen ison puseron ohjetta, tosin jätin selkälevennyksen tekemättä. Olkapäille tuli 28 pääteltävää silmukkaa, joiden jälkeen virkkasin muutaman kerroksen kiinteitä ketjusilmukoita ja kauluksen neulomisen jälkeen (78 s) tein toiselle puolen nappilistaan neljä renksua. Hihan aukoista poimin 38 + 38 silmukkaa, joilla neuloin mallineuletta ja tein kavennuksia sisäsauman molemmin puolin jättäen neljä kerrosta väliin. Kokeilin kyllä tehdä kavennuksen kuten aikuisten paidassa, mutta se ei oikein onnistunut, siis siksi tuo tasainen kaventelu. Ranneresoreissa oli 48 silmukkaa ja ne päättelin islantilaisella joustavalla päättelyllä, jonka bongasin Helenan blogista.

Kylläpä vähän jänskätti, josko mitoitus olisi yhtään kohdillaan, mutta niinpä vain oli. Lapsenlapsi on sutjakka pieni mies ja paita istui kuin hansikas :)


Ennen pääsiäisvierailun loppua pidettiin pieni kuvaussessio takapihalla


 ja voi miten olikin suloiset mallit, lapsenlapsi enonsa kanssa :)


Ja siinä pienimies on äidin apurina pakkaamassa tavaroita kotimatkaa varteen ja arvatkaapa onko mummolla taas ikävä, huoh.

12 kommenttia:

 1. VOi, kuinka kerrassaan ihana Tikkuri ja sen kantaja

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuollaista on ikävä!
  Kiva neule ja kiva uusi päättelytapa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä on, mutta onneksi taas kohta nähdään.

   Suosittelen tuota päättelytapaa, helppo tehdä ja on kivan näköinen plus että joustaakin.

   Poista
 3. Kyllä on suloinen luotolaisessaan!

  VastaaPoista
 4. Hieno paita ja suloinen omistaja!

  VastaaPoista
 5. Kylläpä on söpö paita suloisella pikkupojalla!

  VastaaPoista
 6. Ihana paita suloisella poitsulla! Ja ihanat on nuo kuvat myös enon kanssa. Yhtään en ihmettele, että tulee ikävä. =)

  VastaaPoista