sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Sunnuntaiehtoota sukkalasta

Voikohan tätä kutsua jo sukkaputkeksi kun niitä vaan pukkaa? No, enköhän tuota kohta asetu, sillä ehkäpä seuraavaksi neulon muutamat lapaset ja mahdollisesti sormikkaat. Niiden jälkeen onkin sitten vuorossa jotain muuta, mutta sitä ennen sukkapostaus.

Kävimme viime sunnuntaina kuvailemassa Konnuksen koskella työkaverille läksiäislahjaksi neulomiani sukkia. Oli niin kaunista ja huisin tai paremminkin hyisen kylymää.


Malli on muutoin sama kuin kuopuksen joululahjaissa paittis että näissä on peräti kaksi väriä. Tuo punainen raita näyttää minusta kivalta ja se tuo sukiin vähän niinkuin ripauksen palokärkeä tai metsoa, tuumii neuloja, jonka sukat ovat melkein aina yksivärisiä.


Nämon neulottu Pirkanmaan Roosa nauha langalla, kakspuolosilla ja kokoon 38-39 meni lankaa noin 60 grammaa. Viiraan mallia vielä pikkusen ja kirjotan ohjeen jahka saan aikaiseksi.


Tänäänkin olis ollut todella kaunis kuvauskeli ulkona, mutta jäin viettämään tupapäivää. No tulihan tuota onneksi eilen ulkoiltua oikein kunnolla, kun oltiin potkuttelemassa järven jäällä. 


Oli mukava päivä, mutta jossain vaiheessa eli nuotiolla evästellessä alkoi käsiä ja jalkoja nipistelemään oikein kunnolla. Pitänee ostaa lämpimämmät talvikengät vaan ei sentään sukkia, sillä niitä on jo ihan tarpeeksi. Käsissä oli villasormikkaiden päälle vedetyt huovutetut lapaset, joka kyllä yleensä pitää näpit lämpiminä, mutta ei näköjään ikuisesti. Jos alle laitettavat sormikkaat neulois vaikka reumavillasta niin vois olla lämpimämpi yhdistelmä. Olisin jo tänään aloittanut moiset, mutten löytänytkään reumalankaa laatikoistani, sen sijaan löysin hahtuvalankaa ja aloitin siitä sitten lapaset.

Ennen joulua höyrähdin Arnen ja Carloksen sukkalankaan ja sitähän piti päästä kokeilemaan. Tällä kertaa kirjolanka yllätti positiivisesti ja tuli ihan mieleiset sukat. Niin että ei täällä nyt ihan pelkkiä yksivärisiä sukkia nelota. 


Tiiä vaikka miten riehaantusin näiden värien kanssa :)


7 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia! Minä olen pärjännyt kans vuosia kaksilla lapasilla päällekkäin, ainoastaan todella tuuliset kelit ovat ongelmalliset.

  VastaaPoista
 2. Suutuin muutama talvi sitten ja ajattelin että nyt loppu palelu! Ostin lampaannahkarukkaset villavuorilla ja kyllä tarkenee. Vielä jos menee paljon yli 30 asteen niin voi alle sujauttaa vielä ohuet neulotut lapaset.

  Minulla on myös "paha tapa" tehdä yksivärisiä, tai korkeintaan kaksivärisiä sukkia. Silti ihailen monivärisiä, vaikka goottineiti olenkin. :p

  VastaaPoista
 3. Upeita sukkia. Itse en ole vielä uskaltautunut jäälle. Jatkuisi vielä pakkasta vähän aikaa, niin saataisiin kunnon kestävä jää.

  VastaaPoista
 4. Kauniita sukkia ja upeat maisemat!

  VastaaPoista
 5. Palokärjenpunaisesta tuli sukkaan hyvä lisä; juonta ja ilmettä. :)

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo punainen jutska sukassasi. minä myös tykkään A&Cn langoista.

  VastaaPoista
 7. Jalkaan istuvan näköinen malli näissä palokärkisukissa. Jäänpä odottelemaan että laitat ohjettakin ennen kuin aloitan miestensukkien neulomisen =) Meillä ei vielä ole päässyt potkuttelemaan ja heti kun lunta tulee, niin pakkaavat hiekottamaan kaikki tiet pilalle. Jäälle minua ei saisi pienellä pakollakaan.

  VastaaPoista