torstai 19. marraskuuta 2015

Ihana valo

On tainnut jo tulla mainituksi, että korjailen äidiltä saamaani Perä-Pohjolan kansallispukua kansalaisopiston kurssilla. Koko vaatimaton prosessi meinasi tyssätä essun helmaan, siihen kun piti väkertää pakotettua reikäommelta. No eihän se reikäommel sinällään mikään mahdoton tehtävä ollut, mutta erottelepa siinä kolmen loimilangan nippuja kun ei näe mitään, arrg. Ei auttanut muu kuin ostaa suurennuslasivalaisin ja johan rupes homma luistamaan.


Tämä on siis aivan ihana valo. Näin pimeään vuodenaikaan ei kotona ollessa ole valoisaa aikaa kuin viikonloppuna ja esim. sukkien kärien silmukoimalla päättelyt ovat kasaantuu aina sunnuntaille. Vaan eipä enää kun on tämä ihana valonlähde ja tuo suurennus vielä kaupanpäälle. Tämä ei ole maksettu mainos vaikka ehkä siltä kuulostaa :)


Poikkeuksellisesti tein parit tilaussukat joista toiset tällaisella Roosa Nauhan kirjolangalla. Mulla on vähän ongelmallinen suhde näihin kirjolankoihin, en ole oikein vakuuttunut tykkäänkö niistä vai en ja siitä huolimatta nytkin olen ostanut kahtakin eri kirjolankaa. No näiden sukkien suhteen on ihan sama tykkäänkö langasta vai en kun eivät tule omaan käyttöön, mutta rupesinpahan miettimään olisiko sittekin pitänyt tehdä identtiset sukat?  Tästä langasta oli todella hankala hahmottaa mistä "mallikerta" alkaa tai no, ehkä tuo musta raita olisi ollut se kohta. Niiden väriraidallisten lankojen rimmaaminen on tietenkin helpompaa, mutta mielestäni sukissa saa olla epäsymmetriaa ja vähän peppipitkätossua.



Mitenkäs te muut, etsittekö langasta sen kohdan josta saatte samanlaisen raidoituset sukkaan?


Mitään suurta ei ole syntynyt tässä huushollissa paittis lämmöllä tehtyjä sukkia ja läheskään kaikkia ei ole vielä tehty joten homma jatkuu.

2 kommenttia:

  1. Tuommoisen suurentavan valon taitais kohta tarttia itsekin :)
    Jos raitalanka on tosi värikästä ja raidat kapeat niin en viitsi täsmätä. Jos taas raidat ovat todella säännölliset ja leveät eli hyvin hallitsevat niin sitten kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valo on melekin taivaallinen, suosittelen :)
      Muutamat sukat olen neulonut semmosesta selkeäraitaisesta langasta ja ne oli kyllä helppo täsmätä.

      Poista