sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pöksyt kans

Koska oli sopivasti lankaa ja aikaa, tekaisin tulevalle vauvelille pöksyt nutun kaveriksi. Nyt olis sitten keväinen puuvilla-asu odottamassa käyttäjää sekä siitä onnettomasta sarkofagista muotoutunut pieni villapeitto. Se saattaisi olla aika sopiva vaunuihin.


Katselin vanhoista 60-luvun neulelehdistä lasten potkuhousujen mitoituksia ja niiden perusteella piirsin kaavan jota sitten seurailin. Neuloin pöksyt poikittain, tein lahkeiden muotoilut lyhennetyin kerroksin ja lopuksi silmukoin haara- ja sivusaumat. Ja siinäpä se.


Ikävä kyllä takissa olevia nappeja ei enää löytynyt varastosta, joten piti laittaa lähinnä lankaan sopivat. Varmuuden vuoksi huolittelin napinläpien reunat, jotta pukeminen olisi helpompaa.


Saahan nähdä kuinka toimivat käytännössä.

6 kommenttia:

 1. Voi että on söpöset pöksyt ja takki myös. Kevätvauva tarvitseekin tuollaisia keveitä asuja joten voi olla vain hyvä, että hihat ei ole pitkät vaan ilma kiertää eikä pikkuisen tarvitse hikoilla. Kylläpä tämä odottelu on jännää, joka päivä odottelen uutisia. Eiköhän isomummi soita heti kun on kerrottavaa. Ja Sinä-mummi odotat siellä puikot heiluen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jännäksi menee ja saas nähdä osasinko ajoittaa loman oikeaan saumaan (tämä viikko). Ilmoittelemme heti kun on kerrottavaa :)

   Poista
 2. Voi miten suloinen setti, nuo pöksyt neuloisin heti jos saisin ohjeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, jos tuo malli osoittautuu toimivaksi niin voishan siitä ohjeenkin laatia :)

   Poista