tiistai 29. toukokuuta 2012

Jo muinaiset kirjastotädit

Edellisessä postauksessa mainittu toinen kangas on nyt sitten muotoutunut vaatteeksi. Alunperin piti tulla niukkalinjainen mekko, jossa olis vetoketju takana, vaan ei tullutkaan. Sen sijaan tuli väljähkö takkimekko, jonka nähtyään avokki tuumasi että tuohan on ihan kirjastotätivaate. Hänen lapsuuden kirjastomuistoissa oli kirjastotäti, jolla oli Marimekon Iloinen mekko. Ja löytyyhän sellainen meidänkin kirjastosta, tosin hän ei ole millään tapaa muinainen :)Räsymatto-kankaan ostin viime kesänä Kyyjärven Marimekon tehtaanmyymälästä ja napit jo aiemmin Kuopion mainiosta Napista ja Nauhasta. Mekon kaavat löytyvät Moda-lehdestä 3/2007.


Lisäsin mekkoon (vai onko tuo nyt takki tahi tunika) taskut, kun ne tuntuivat sopivan siihen niin hyvin sekä rintamuotolaskokset, joilla sain parannettua istuvuutta. Pituutta olis voinut olla hiukka enemmän, mutta toimii näinkin. Sitä vaan ihmettelen, että taas hihojen istuvauuden kans on vähän sama ongelma kuin ennenkin. Johtuukohan se siitä, että minun olkalinja on niin viisto ja lapaluut pönköttää?  Hmm, auttaisikohan jos takaolkapäillä olisi muotolaskokset? Vai pitäisikö yksinkertaisesti suurentaa kädentietä tai ehkä sekäettä? Ollappa sovitusnukke ja sen lisäksi enemmän ompelutaitoa.


Noh, ei tätä kovin persoonalliksi vaatteksi voi mainita. Voisi jopa sanoa, että on kopioitu erästä tiettyä merkkiä, mutta lieneekö tuo niin suuri synti, kun kerta kangaskin on heidän tuotantoaan. Uskonpa että tästä tulee ihan kelpo käyttövaate. Kangasta jäi vielä sen verran, että siitä ehkä saisi hameen tahi pienen puseron. Nythän tuota olis oikein mainot ompeluilmatkin eli eikun jahkaamaan kumman tekis.


16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja vielä kun tässä pääsis vakinaiseksi tädiksi niin avot.

   Poista
 2. Pittäähän sulla kirjastotätivaate olla. Tietysti. Eikä se vois paljon kauniimman värinen olla (voi mie ja mun punaintoilu) ja nätti on muutenki :)

  Olkapääasiaan en uskalla sanoa mitään. Ompelupuolen asiat ei kuulu vahvuuksiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä hyvinkin juu ja vakivirkakin kelpais :) Minusta tässä kankaassa on jotakin 60-lukulaista. Ihan tulee lapsuuden värit mieleen. Ja eikö olekkin herkkupunainen, njam.

   Tuo kangas on aika pönäkkää, joten sekin saattaa vaikuttaa istuvuuteen. Mutta jospa se pesuissa hiukan pehmenis.

   Poista
 3. Tuo on nätti.
  Piipahdin viime viikonloppuna pitkästä iakaa Marimekon liikkeessä, ja täytyy sanoa, että jäin miettimään myös, josko hankkisin Marimekon Iloisen mekon itselleni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se Ilonen-mekko on kyllä jotenkin niin viehättävä klassikko ja voi miten kivalta näytti se Kurkistus-tunikakin.

   Poista
 4. On kyllä tosi ihana vaaate!
  Marimekon Iloinen mekko on ollut miunkin haave ties kuinka kauan. Vähän oon salaa toivonut, jos vaikka parin vuoden päästä kun tulee pyöreitä kymmeniä täyteen, sen saisin:)

  VastaaPoista
 5. Tuo punainen on kyllä ihan siun väri. Mukava rento malli, kesälläkin vilpoinen. Taskut pisteenä iin päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin :) Tuo malli oikein vaati taskuja ja nehän ovat oikein hyödylliset kapistukset kaikenkaikkiaan.

   Poista
 6. Oliskohan joka tyypin kaavakirjasta apuja, kun mietit noita olkapäitä ja vastaavia. Sieltä löytyy monenmoisia vinkkejä. Itselleni olen saanut sopivat kaavat sen avulla ja monilla kokeiluilla.

  Mulla on ilonen mekko, mutta miksi se on jäänyt kaappiin? Olen alkanut ajatella, että ehkä se pitäisi tuunata vähemmän teltaksi...
  t. Riikkakp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, enpä ole älynnyt sieltä katsoa mutta kiitos vinkistä. Minä olenkin metsästänyt hyvin istuvaa paitiskaavaa jo pidemmän aikaa.

   No eikun vaan kaventamaan Iloista mekkoa :)

   Poista
 7. Hieno mekko, minusta pituuskin on ihan passeli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos juu, mutta en ilkiäis käyttää sitä ilman pitkiä housuja :)

   Poista