sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Pitoneuleet

Tältä näytti siellä koskella eilissä päivänä.

Oli kyllä kaunista mutta hyytävän kylmää.

Monessa blogissa olen törmännyt kiinnostaviin postauksiin, joissa käydään läpi neulottuja töitä, mieleisiä ja vähemmänmieleisiä malleja, langan kulutuksenkestoa jne. Niitä on ollut kiva lukea. Siispä minäkin käännän katseen (taas kerran) taaksepäin ja katson mitä sitä onkaan tullut tehtyä. En minä nyt kaikkea käy läpi mutta jotain kuiten.

Huiveista tulee eniten käytettyä tätä mustaa Haapsalu-huivia vuodelta 2006 ja useimmiten päässä keikkuu musta baskeri. Minulle ei käy pipot sitten yhtään, harmi.

Brunellia käytän lähes päivittäin. Se on hyvä kiskaista aamulla yöpuvun päälle, kun haen lehden postilaatikolta. Hyvä pakkaspäivien neule, tykkään.

Se vaan nyppii kun lanka nyppyyntyy, mur. Ehkä mä teen vielä joskus toisen paremmasta langasta ja leveämmällä helmalla.

Hiirulainen on kans kovassa käytössä vaikka se kieltämättä onkin aikas nafti.

Takki on ihanan kevyt ja ohuudestaan huolimatta mukavan lämmin. Ihan pikkuisen on nyppyjä muttei haitaksi asti. Uskaltaisin tehdä toisenkin takin Floricasta. Tätäkin käytän paljon samoin kuin tytär omaansa.

Tämä takki on kans usein päällä ja kovasta käytöstä huolimatta ei ole mitään moitittavaa. Siispä uskallan suositella Peer Gynttiä täydestä sydämestä.

Tämä on minun lempitakki:

Ihan peruskamaa, mutta ah, niin hyvä, lämmin, hellä ja kaiken lisäksi musta. Tykkään, minä tylsä tyyppi. Miksi ihmeessä Marimba-lankaa ei enää ole markkinoilla vai onko muka?

Ja tässä rakas kotihame:

En edes muista milloin lienen neulonut tämän hamosen, varmaan yli 8 vuotta sitten. Mutta koska hame on neulottu Peer Gyntistä (mainos), se on edelleen kuin tuliterä. Eipä palele tämä päällä. Huomatkaa punaiset villasukat, lempisellaiset.

Ja sokerina pohjalla, vilunkarkoitusvillatakki;

Aiotko sinä panna tuon hameen valokuvaan, kysyi valokuvaaja hämmästyneenä.

Tämä mulla on aina päällä kun palelee, siis aika usein. Miten voi lanka olla niin lämmintä, pehmoista, hyvää ja kestävää. Tämähän on takki, jolla on jo toinen elämä ja on muuten eka neule, jonka esittelin blogissani. Takkia on pestykin aika usein eikä lanka, Pirtin kehräämön kampalanka ole siitä moksiskaan. Tätä neuletta ei voi moittia naftiksi, on väljyyttä juuri sen verran, että voi oikein kääriytyä lämmittelemään sen syliin.

Todennäköisesti tuo hame on neulottu Floricasta, mutta enpä muista milloin tai joo, kauan kauan sitten. Hyvä kotihame.

Jaa, että minäkö villatakki-ihminen? Kyllä vain, mutta vielä uupuu ainakin punainen ja harmaa takki :)

21 kommenttia:

  1. Ai sinä olet vilukissa ja saat käyttää pehmoisia ja mukavia villavaatteita sisälläkin! Minäkin käyttäisin mielelläni, mutta olen sellainen lämpöpatteri, että sulaisin niissä. Mutta kun menen nukkumaan, niin silloin palelen varsinkin jaloistani. Tasan ei käy onnen lahjat! ;D

    VastaaPoista
  2. Kauniita neuleita! Villatakkeja ei ole koskaan liikaa. Ja kyllä se Pirtin lanka on todella sitä lämpimintä villaa. :D

    VastaaPoista
  3. Nää postaukset on kivoja, täytyy varmaan itsekin selailla omia arkistoja. Tuo hiirulainen näyttää todella kivalta ja toimivalta (niin kuin kaikki muutkin) ja tyttäresi on upea takissaan!

    VastaaPoista
  4. Matleena: Niin, sehän on oikeastaan positiivinen asia tämä viluisuus. On ikäänkuin tosi tarve tehdä neuleita :) Juu ja unisukat pitää olla.

    villanne: Kiitos. Ei olekkaan ja kyllä on huippulanka tuo kampalanka :)

    Jaana: No minäpä jään odottamaan postaustasi:) On minulla kyllä nätti tyttö, oikeastaan kaksi nättiä tyttöä. Kumpikaan ei ole tullut äitiinsä :)

    VastaaPoista
  5. Kivoja villatakkeja,niitä ei ole koskaan liikaa, ovat paljon käytännöllisempiä kuin villapaidat. Minulla on ollut kaapissa Marimbaa, josta saan vielä yhden pienen villatakin ja lopuista tulee kai sukkia tai lapasia. Lanka on vähän karheaa,täytyy kokeilla ainakin huuhteluainekylpyä.

    VastaaPoista
  6. Tosi hyvän näköisiä neuleita sinulla! Laitan Peer Gyntin nimen korvan taakse.

    VastaaPoista
  7. Päivi: Niin minustakin. Villapaidan päälleveto sähköistää hiuksia ikävällä tavalla, villatakki on paljon helpompi pukea tai riisua tarpeen vaatiessa.

    Maria: Kiitos. Aika simppeleitä neuleita kaikki, niin kai minäkin :)

    Liekö se Sandnesin Smart yhtä hyvää? Ainakin se vaikuttaa hyvin samanlaiselta. Liekö niissä muuta eroa kuin se että P.G on käsin- ja S. konepestävää? Ei ole minulla kokemusta Smartista.

    VastaaPoista
  8. Viilatakki hyvätakki, en selviäisi Pariisin talvesta ilman niitä - enkä ilman villasukkiakaan ! En ole vilukissa, mutta meillä on sisällä KYLMÄ. Nukkuessa en villasukkia tarvitse, liian kuuma tulee.

    VastaaPoista
  9. Haapsalu huivi on tosi ihana. Klikkasin katsomaan lähemmältäkin. ja voi että, kaikki vaillatakit ovat kauniita. Tykkään tummista väreistä itselläni. Tulee niin turvallinen olo mustassa.
    Alan suorastaan inspiroitua neulomaan itselleni villatakkia! Voi että, siitä onkin aikaa! Olen ihan villatakiton reppana.(akryylisekoitteista kaupan neuletta ei lasketa villatakiksi)

    VastaaPoista
  10. Kiva kavalkadi! On aina mukava saada tietää, mitkä työt päätyvät ihan oikeasti käyttöön.

    VastaaPoista
  11. Tosi kivoja käyttöneuleita olet tehnyt itsellesi, pitäisi opetella tekemään itselleenkin jotain isompaa, toisille on jostain syystä helpompi tehdä :) Pitää muistaa tuo peer gynt, tuollaisia lankoja kaipaa, varsinkin tuollaisiin isompiin töihin... harmittaa jos hame tai neuletakki/ -pusero nyppyyntyy muutamalla käyttökerralla.

    VastaaPoista
  12. Sari: Samaa mieltä, ei ole villatakin voittanutta :)

    Se on kyllä kurja että sisälläkin on kylmä. Tottuuko siihen?

    isoinpapu: Minäkin tykkään tuommosista simppeleistä pitsimalleista ja tuo Haapsalu on kyllä sellainen.

    Voi toista, takitonta. Sinä vaikutat niin ahkeralta ja aikaansaapalta että äkkiäkös sellaisen pyöräytät:)

    Limeadine: Kiitos :)Pitäisköhän tehdä toinen postaus niistä käyttämättömistä neuleista, tietoahan se sekin tois.

    Usi: Kiitän :) Niin, kyllä harmittaa. Pitäis oikein laatia sellainen lankojen Top Ten.

    VastaaPoista
  13. Kauniita neuleita. Villahame houkuttelisi minuakin.

    Olen aina pitänyt paljon neuleita, vaikkevat ne aina ole käsinneulottuja olleetkaan. Villatakissa on välillä kyllä kuuma, mutta kotona meillä on niin vilpoinen, että aina on jotain villaista päällä.

    VastaaPoista
  14. Kyllä siihen tottuu, tai olen semmoinen "sisulla vaan-tyyppi" eli vaikka on kylmä, niin olen vaan enkä kiinnitä sen enempää huomiota. Viimeksi ( vuosia sitten ), kun olin talvella Suomessa ulkona oli -30 ja kekkaloin sisällä ihan kesävaatteissa. Eristys on toista luokkaa ...

    VastaaPoista
  15. Kateeksi käy nuo lukuisat villatakkisi, ihanan lämpöisiltä näyttävät kaikki! Mä haluaisin sellaisen mustan, istuvan ja ohuen joka mahtuu hyvin takin alle ja olisi ihana lämmittäjä työmatkalla ja töissä. Ihan perusmalli kävis, ehkä sitten ensi talvena. Ja hei, eikös tuossa yhdessä takissa olekin jo jotain kuviota siitä Kalevalaneuleet kirjasta?

    VastaaPoista
  16. Tää on niin hyvä postausaihe, ehkäpä minäki saan vielä ittestäni moisen irti.

    Brunelline suosiota en ihmettele yhtään, ite tarvisin just jonkun tuommosen kotineuleen kovaan käyttöön. Vilukissa ku oon.. mut eipä oo vielä neuloontunu fleecen voittanutta, tosin se fleece on ihan kauhea rieska jo, iänvanha! Neuleet ku menee mulla kotikäytössä ihan sinkuneiksi ja piloille, yritän kai varjella niitä. Tyhmää toisaalta :(

    VastaaPoista
  17. anpali: Tykkään ihan hirveesti tuosta lämpöhameesta mutten kyllä käytä sitä kuin kotona.

    Minä olen kans aina ollut neuleihmisiä. Ihme etten kyllästynyt niihin kun esim. pienenä olin melkein aina puettu neuleisiin (äiti oli kova neulomaan). No oli mulla muitakin vaatteita, varsinkin kesäisin :)

    Sari: Niin se varmaan on että kaikkeen tottuu. Harvoin meilläkään on yli 20 astetta sisällä. Uni tulee paremmin kun on vähän viileämpää.

    Helena: Sillä minäkin tuosta mustasta tykkään kun se on niin ohut että mahtuu takin alle ja on silti lämmin muttei kuiten liian kuuma.

    Kyllä maar, vähän tai aika paljonkin on vinkkiä siitä yhdestä villapaita mallista :)

    VastaaPoista
  18. Jatta: Oi, minä jään innolla odottamaan sinun tilitystä, sulla kun on niin kivoja neuleita :)

    Kyllähän se käyttö neuleissa näkyy (paitsi jos on neulottu Peer Gyntistä :))Melkein kaikki mun neuleet on tuommosia tavallisia arkijuttuja ja sillä kai niitä tulee käytettyäkin paljon. Minoon tämmönen arkinen akka vaan :)

    VastaaPoista
  19. Ihania neuleita ja ihana tuo piironkisi! :)
    Maaria

    VastaaPoista
  20. Maaria: Kiitos :) Tuo piironki on kyllä aivan ihana.

    VastaaPoista