perjantai 27. helmikuuta 2009

Neljäs neljännestä

eli Kanerva haastoi aukaisemaan kuva-albumin ja niitähän minulla on, pikaisesti laskettuna 26 kpl(siis sellaisia ihan oikeita eikä sähköisiä). Olen ollut innokas kuvaaja jo silloin paperikuvien aikaan ja laiskasta luonteestani huolimatta tykkäsin liimat kuvat albumeihin ja ihan ajallaan. Monesti onkin albumeista tarkastettu mitä milloinkin tapahtui jne. Tosin eron aikaan tuli kuvattua hyvin vähän, ei ehkä halunnutkaan ja sittenhän sitä kohta siirryttiinkin tähän digiaikaan.

Säännöt menee näin:

1. avaa neljäs kansio jossa säilytät valokuviasi
2.valitse neljäs kuva kansiossa ja julkaise se blogissasi
3.selitä kuva
4.haasta neljä bloggaajaa tekemään sama

On kesä 1980 ja istun kalatehtaan laiturilla jossain jumalanseläntakana pohjois-Norjassa. Kaverini sisko oli siellä kesätöissä ja me kävimme häntä katsomassa. Tuo kuva näyttää aika idylliseltä, mutta olihan se jotenkin hyvin ankea paikka. Työntekijät eli nuoret suomalaiset asuivat surkeissa puisissa parakeissa, jotka olivat saksalaisten peruja sodan ajalta. Harmi ettei niitä tullut kuvatua. Muistan ajatelleeni, että olispahan aikamoinen rangaistus jos tänne joutuis jäämään. En muista olisko siellä tienannut hyvin, tosin Norja oli jo silloin hirmu kallis maa ja kai sitä nyt edes ruokaa olisi pitänyt ostaa. Muistankin, että tuolla reissulla tais vatsa kurnia aika usein :)

Haastan Heidin, Helenan, Christinan ja Sarin.

10 kommenttia:

 1. Valitettavasti olen huono vastaamaan tähän haasteeseen, minulla ei oikeastaan ole kuvakansioita - oikeita tai sähköisiä. Lasten koulukuvia vaan ja jonkin verran muuta kirjekuorissa sun muissa pusseissa. Vasta blogin pitämisen myötä on tullut kuvattua melkein vuoden kuvat on kamerassa.

  VastaaPoista
 2. Sari: No ei stressiä, haastellan ihan muuten vaan :)

  VastaaPoista
 3. :) Ihana kuva. Kiva nähdä tälläisiä vanhempia kuvia.

  Tuo kuvan sävy on sellainen, mikä yhdistyy minulla äidin ottamiin valokuviin. Vuonna -80 minusta ei ole ollut vielä aavistustakaan, joten senkin takia kuva vetoaa.

  Kiva, kun tartuit haasteeseen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta, pitää vielä päättää käyttäiskö näitä digiajan kuvia vai niitä vanhoja filmille otettuja.

  VastaaPoista
 5. Kanerva: Hehheh, minähän voisin olla sinun äiti, noinniinkuin iän perusteella. On tämä ikä(äntyminen) jännä juttu. Tuntuu kuin sitä ois sama tyttö joka tuolla laiturilla istuu, paittis että peili kertoo jo hieman toista :)Tuntuukohan seitenkymppisenä samalta?

  Christina: Minäkin meinasin laittaa digikuvan mutta kaikki tällä koneella olevat kuvat ovat neuleaiheisia eli jo nähtyjä niin valitsinkin albumikuvista. Tosin ensimmäinen valinta osui luokkakuvaan enkä oikein tiedä olisko sen näyttäminen korrektia. Ratkaisin asian valitsemalla ylemmän hyllyn neljännen albumin neljännen kuvan :)

  VastaaPoista
 6. Moi,
  Tulin vaan kertomaan, että nyt se on valmis, brunelli. Mun blogista löytyy lisää ;o) Kiitti vielä!

  VastaaPoista
 7. No voi ... eihän tuo linkki johdakaan minnekään... tässä uusi ja parempi

  VastaaPoista
 8. Tiina: Hihii, onpas mukavaa :) Nyt on todistettu että ohjeesta saa selkoa. Kiitos :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos, tuli postisi perille. Ihana paketti! Kuvasinkin ja piti laittaa blogiin kun postaan seuraavan kerran. Tietysti se sitten unohtui sukista kirjoitellessa. Hyvä että muistutit!

  VastaaPoista
 10. Valokki: No hyvä, mutta en minä sillä kysellyt että esitellä tarttis, ei ei :)

  VastaaPoista