sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Arvattu on

Kiitos kaikille kuva-arvoitukseen osallistuneille. Olipas hauska lueskella arvailujanne :) Tein vähän yhteenvetoa ja vastaukset jakautuivat aika jännästi siten, että 25 liitti kuosin tekstiileihin (kankaat, verhot, matot jne.) ja 20 paperiin (tapetti, servetti, kirjekuoret jne.) ja lisäksi oli vielä kumpparit, sadetakki, tiskirätti ja magneetti :) Joukosta löytyi myös kolme aivan oikeaa vastausta. Mutta koska nämä ovat arpajaiset eivätkä tietokilpailu, niin kaikkien osallistujien nimet päätyivät hattuun ja sieltä virallinen valvoja eli valokuvaaja Linssi vetäisi kolme lappua.

Rummunpärinää... ja voittajat ovat Valokki, affen ja Pitsineule, joista viimeksi mainittu myös ratkaisi arvoituksen oikein! Olkkaapa ystävälliset ja lähettäkää minulle osoitteenne, jotta voin laittaa teille palkinnot tulemaan :)

Onneksi olkoon ja aploodeja :)

Ja missä/mikä tämä kaunis kuosi sitten on? Se voisi kyllä olla kaikkea tuota mitä ehdotitte ja minäkin näen sen sieluni silmin kankaan painokuosina, mutta mutta se on kuin onkin paperia eli kirjan kannen sisälehti:

WSOY näkyy käyttäneen tällaista paperia ainakin 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa.

Tämä kirja-aarre on Z. Topeliuksen Talwi-Iltain tarinoita, toinen jakso vuodelta 1886. Kirjan sisäkanteen on kauniilla käsialalla kirjoitettu Sorsakosken oppilaskirjasto. Ostin tämän ja paljon muitakin vanhoja kirjoja meidän kylän kirjaston poistomyynnistä. Niistä saakin monta tarinaa vaikkapa tuleviin Viikon Vanhoihin.

Täytyy vielä mainita, että myös Heidi ja Silmukatti ratkaisivat arvoituksen ja moni oli tosi lähellä. Kiva kun osallistuitte. Leppoisaa sunnuntain jatkoa ja viikon alkua :)

3 kommenttia:

 1. Onpa vanha ja kaunis kirja, kauniskin vielä. Ja hyvin säilynyt.

  VastaaPoista
 2. Enpä kirjaksi olisi arvannut. Tästä tuli aika hyvän haikea mieli. Siis sekava olotila. Mun mummi on varmaan tuota kirjaa lukenut, hän opetti Sorsakosken kansakoulussa. Mummia ei siis enää ole, hän kuoli jo -94, mutta vieläkin on ikävä.

  VastaaPoista
 3. TeSa: Niin on. Teksti on kylläkin sellaisella Guttenbergiläisellä fontilla eli on vähän haastetta :)

  aura: Ai hyvänen aika, tiiä vaikka tuo olis ollu mummos käsissä. Olipas sattumus.

  VastaaPoista