lauantai 31. tammikuuta 2009

Rouva Harmaa

Olenpas tylsä tyyppi, harmaavarpunen vallan ja tuotokset sen mukaisia; värittömiä pieniä juttuja. Ja sitten on vielä sama levy juuttuu paikalleen.

Voiko olla tylsempää neulottavaa kuin mustat sormikkaat? Mutta kun oli tarve oli ja entiset taas kerran menneet minne lie, niin neulottavahan ne oli. Ei tätä nyt ihan pakkomielteeksi voi sanoa, mutta yritän saada mahdollisimman hyvin istuvat hanskat ja aina tuntuu olevan säätämistä, varsinkin sormien pituuden kanssa. Nyt tuli kyllä aika hyvät, vallankin sen jälkeen kun lyhensin pikkurilliä. Minä teen niin että neulon ensin pikkurillin ja sen jälkeen neulon pari kerrosta ennekuin neulon muut sormet. Kuinkas te teette? Vinkkejä otetaan vastaan.

Nämä kynsikkäät neuloin vävykokelaalle. Piti neuloman jo jouluksi, mutta kuopus epäili ettei J välitä neulotuista jutuista, joten ostin jotain muuta. No, jouluaatoiltana J tulee meille päässään suloinen harmaa tupsuvillapipo, jonka äitinsä oli neulonut joululahjaksi. Kylläpä siinä anoppikokelaan sydän läikähti lämpimästi; poika joka arvostaa neulottujakin lahjoja ja heti lupasin toimittaa kynsikkäät.

Molemmat on neulottu Nallelangasta 2,5 mm puikoilla ja 56 silmukalla. Sormikkaisiin meni n. 70 g ja kynsikkäisiin himpun vähemmän lankaa. Jokohan riittäis vähäksi aikaa, ainakin tuota samaa mallia.

Tahtoo väriä elämään!

Tapsa oli nopsana ja toimitti paketillisen ah, punaista ja punaruskeaa lankaa muutamassa päivässä (ja halvalla). Nyt tarttis vaan päättää mallit. Velipoika saa ruskean takin ja minä punaisen :)

Velipojalle kehittelen oman mallin mutta itselleni taidan valita jonkun valmiin mallin. Tuossa Kalevalaneuleet kirjassa olisi muutama malli, joita olen ihaillut jo ennenkin, tuo Ulriikka ja allemman kuvan Elämänpuu.

Eiköhän näitä ole neulonut kukaan, kun en löytänyt yhtään kuvaa? Räveltämössä on kyllä kyseinen kirja muttei oikein kuvia. On hirmu hyvä jos voi verrata muiden neulomuksia kirjan tai lehden mallikuviin, se vähän niinkuin helpottaisi päätöksen tekoa.

Jahas, aurinko paistaa. Taidammepa tästä lähteä katsomaan miltä koski näyttää pakkasella. Hei hei ja virkistävää viikonloppua itsekullekkin.

11 kommenttia:

  1. Nätit kynsikkäät ja sormikkaat :) Voi, ku mieki joskus saisin tehtyä sormikkaat...

    Harmaansävyt ja musta ovat juuri ne parhaimmat värit. Hassua kyllä, en juurikaan neulo mustia neuleita, vaikka esim. mustalle ohuelle neuletakille olisi tarvetta tosi paljon. Pitäisi vain aloittaa, mutta...

    VastaaPoista
  2. Tess: Niin, minäkin käytän eniten mustaa ohutta villatakkia, mutta voi kun sitä on ikävä neuloa näin pimeänä vuodenaikana. Tosin nythän tuota valoa alkaa olla vähän enemmän.

    Kuopus just pyysi lapasia itselleen ja vielä mustia, äh.

    VastaaPoista
  3. Voikun siitä on aikaa kun viimeksi olen sormikkaat neulonu. Mut luulisin että samalla tekniikalla oon tehny. Hyvännäköiset kynsikkäät, varmaan on vävykokelas mielisssään. Tuo Elämänpuu näyttää aikas ihanalta mallilta.

    VastaaPoista
  4. No nyt tuli tuohon äsköseen kommenttiin väärä nimimerkki

    VastaaPoista
  5. Taisi juuri jättämäni kommentti hävitä bittiavaruuteen, mutta piti sanoman, että ei ollenkaan tylsää, vaan tyylikästä ja käyttökelpoista!

    VastaaPoista
  6. Samoin minäkin olen oppinut (äidiltä),että ensin jätetään pikkurillinsilmukat langalle, kuotaan 2 kerrosta ja sitten erotetaan nimettömän ja etusormen silmukat ja ensin valmiiksi tehdään keskisormi. Sen verran työlästä on, ettei kovin usein tule tehtyä:)
    Omasi on kauniit perusversiot.

    VastaaPoista
  7. Christina: Minä tykkään pitää sormikkaita ja ois kiva jos niitä ois monen värisiä, mutta on niitä vähän tylsä tehdä (ja se pääteltävien lankojen määrä, huh).

    Vävyk. vaikutti oikein tyytyväiseltä :)

    Limeadine: Voi miten kauniisti sanottu, kiitos :)

    Päivi: Aha, että etusormi ensin. Se voisikin auttaa, sillä minä teen ekana pikkurillin ja se meinaa aina tulla liian pitkä, vaikka kuinka mittailis.

    VastaaPoista
  8. Perusneuleille on aina käyttöä, mutta ah, niin tylsiä tehdä.
    Näyttää kivalta neulomuksesi, ja taas yksinkertainen on kaunista.
    Kalevalan neulekirjanen odottaa hylyyssäni sitä oikeaa inspistä, niinko moni muukin neulekirja.

    VastaaPoista
  9. TeSa: Totta haastat. Paljon kivempi on tehdä jotain haastavampaa mutta kun niitä sormikkaitakin tarvii :)

    VastaaPoista
  10. Minulla on useampi haaveneule samasta kirjasta, mutta jostain syystä en saa niitä koskaan aloitetuksi... vauhdittaisi prosessia kyllä, jos näkisi jollain valmiina.

    VastaaPoista
  11. Hasbu: Eiköhän tekaista molemmat joku malli sieltä :)

    VastaaPoista