maanantai 19. tammikuuta 2009

Vanhaa ja tyylikästä

Mennäviikolla ei tullutkaan esiteltyä mitään vanhaa, joten laitetaan nyt kerralla kolme Wiikon Wanhaa samaan syssyyn (jos vaikka taas ens viikolla unohtuis).

Talvivarusteita pikkuväelle.

Syyspuseromme.

Ja jos joku oikein innostuu, niin tässäpä vielä puseron kaavat.

Tuolta vanhojen papereiden joukosta löytyy kaikenlaista kivaa mm. tällaisia lehdistä leikattuja vaatemalleja. Luultavasti nämä kaikki ovat Yhteishyvästä ja varmaankin 1920-luvulta. Jo aiemmin esiintyneet sisarukset Esteri, Saimi ja Hilja olivat ahkeria käsityöihmisiä. He kutoivat, kirjoivat ja ompelivat ja siksipä näitä lehtileikkeitäkin on kerätty ja onneksi osa on säilynyt. Joskus nuorempana likkana löysin kokonaisen muotilehden, mutta onneton menin irrottamaan sivut toisistaan tehdäkseni niistä tauluja. Eipä silti, tauluista tuli viehättäviä ja ne olivat pitkään seinällä. Pitääpäs esitellä nekin tässä joskus.

Minusta noissa 20-luvun vaatteissa on tyyliä. Olisipa se hauska siirtyä ajassa taaksepäin edes pieneksi hetkeksi, sais pukea jotain kaunista ylleen ja tanssahdella charlestonia.

5 kommenttia:

 1. Melkeinpä voisi tuolla kaavalla puseron ommellakin! :) Minuakin 20-luvun tyyli miellyttää (joskin myös 10-luvun tyyli). Naisellista ja silti suht käytännöllistä, nam!

  VastaaPoista
 2. Minä olen useastikin miettinyt, että olisi hauska päästä kokeilemaan eri aikakausien elämää pieneksi hetkeksi, vaatteineen kaikkineen. Nyt joku nero äkkiä keksimään se aikakone...

  VastaaPoista
 3. Kaisa: Niin muuten voiskin :) Minusta myös empire-tyyli on kaunis ja vaikuttaa käytännölliseltä. No kohtahan sitä pääsee taas ihailemaan kun alkaa se sarja Jane Austinista.

  Usi: Sen kun joku keksiskin :) Olishan se aika hulppeaa vetäistä semmoset 1500-luvun kureliivikuteet. Sitä pääsis varmaan romanttisesti pyörtyilemään :) Tai sitten tarttis ruveta näyttelijäksi, jos ois nimittäin lahjoja.

  VastaaPoista
 4. Oi, mielikuvitusta ruokkii tuollaiset vanhat asut ja mietteet aikakoneesta! ;D

  Olet sitten vaihtanut kuvasikin uuden lookin mukaiseen, kiva! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania nämä vanhat vaatteet. Kaavat ja kaikki ovat säilyneet tosi hyvinä. Käyttökelpoisina.

  VastaaPoista