sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Neuletakki serkutytölle

 Pidän kovasti Dropsin Cotton Merino -langasta. Olen neulonut siitä itselleni ja tyttärelleni puserot sekä lapsenlapselle takin ja nyt viimeksi tämän neuletakin. Lankaa on todella mukava tikutella ja neulepinnasta tulee miellyttävän tuntuinen. Ainut miinus on pesun jälkeinen nukkaantuminen, en sitten tiedä johtuiko se väärästä pesusta. No, nukastahan kyllä pääsi eroon nyppimällä eli ei se iso ongelma ole.

Haaveena oli raglahihainen, taskullinen, puolipitkä takki. Silmukkaluvut sovitin Veera Jussilan ylhäältä alas neulottavaan Muisto-neuletakin ohjeeseen. Samaisella ohjeella neuloin myös mieluisaksi tulleen punaisen takkini.


Yläosan punaisella osuudella sekä kauluksessa, nappilistoissa ja hihansuissa on ainaoikein kerroksilla ja nostetuilla silmukoilla neulottuja raitoja.


Jäkikäteen harmittelin punaisen osuuden pituutta. Se olisi saanut olla reilusti pidempi. Yritin tasapainottaa  mittasuhteita ompelemalla virkattuja ympyröitä punaisen osuuden alle. Hmm, tiiä sitten onnistuinko.


Malli Muisto by Veera Jussila omin muokkauksin
Lanka Drops Cotton merino
Menekki n. 600 g
Koko M
Puikot 4 mm pyörö- ja sukkapuikot
Fiilis Mikä ettei :)


Itselleni olin takkia tekemässä, mutta sitten välähti, että josko tämä nyt vihdoin olisi se neuletakki, jonka olin luvannut neuloa serkkutytölleni vuosikymmeniä sitten. Värit ja koko ovat just passelit serkulle ja on kuulemma ollut mieluinen ja lämpöinen vaate eli loppu hyvin, kaikki hyvin ja lupaukset lunastettu.

Kolme alimmaista kuvaa on otettu viime kesänä Konesvaaran rinteellä. Taustalla siintää Ivalojoen suistoalue ja ihana Inari saarineen ja rantoineen. Sinnepä kaipaa ihmisen mieli nytkin.


5 kommenttia:

 1. Kiitos rakas serkku-tyttöni. Tämä neulomistakki on minulle niin rakas ja kaunis. Ylpeänä tätä neuletta kaikille esittelin ja edelleenkin esittelen. Kari sanoi heti että on kyllä just sinun, niinku minun näköinen neule. Niin onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä. Rakas ja kaunis oot sinäkin ja hyvä kun pysyt lämpimänä :)

   Poista
 2. Kelpaa serkun olla uudessa neuletakissa ja aivan upeissa maisemissa. Nuo siniset virkatut pyörylät sopivat täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpaa sen, tosin kuvissa olen minä, mutta maisemat on serkkutytön lapsuuden kotimaisemia.

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista