perjantai 13. toukokuuta 2022

Pikkuneuleita

Jaahas, se on näköjään melkein vuosi vierähtänyt viime postauksesta. En suinkaan ole ollut neulomatta, mutta jotenkin postaaminen on vaan jäänyt. Ei muka ole aikaa tai paremminkin niin, että sekin aika minkä menisi blogin päivittämiseen, menee neulomiseen. Mutta kokeillaanpa miltä tämä tuntuu. En kerro neulomuksista kronologisessa järjestyksessä, koska en edes muistaisi tekojärjestystä ja eihän sillä loppujen lopuksi ole edes merkitystä. 

Minulla on ollut monta vuotta tavoitteena pienentää lankavarastoa ja siitä syystä aloitin aikanaan vauvanutun neulomisen. Niihin ei mene paljon lankaa eli lankanöttöset saa hyvin hyödynnettyä. Kivat väritkin löytyivät; harmaa, vaaleanpunainen ja valkoinen. Malliksi valikoitui Klompelompen kesälapset -kirjasta David-villatakki.


Yleensä minulla ei jää neuleet kesken, mutta tämän kanssa meinasi käydä niin. Se saattoi osaltaan johtua siitä, että neuloin tämän ohjetta ohuemmasta langasta ja jouduin hieman säätämään kaarrokkeen levennyksiä enkä oikein tiennyt kenelle olin tätä tekemässä. Helpostiko semmoinen neule meinaa jäädä unholaan. Vaan sitten kävi niin iloisesti, että tänä keväänä kummityttöni sai tyttövauvan ja sepä innosti minut tarttumaan puikkoihin ja tekemään neuleen valmiiksi.


Lankana tässä on Sandnesin Baby Ull ja valkoinen on jotain konepestävä merinovilla. Muistaakseni kakspuolosilla neuloin. Napit löytyivät omasta varastosta. Nyt ei ole sovituskuvaa esitellä, sillä neule on ehkä sopiva vasta syksyllä.Jaana-nukke esittelee tässä pipoa, lapasia ja polvisukkia, jotka menivät lämmittämään serkkutytön tyttären poikaa. Kaikki on neulottu jämäsukkalangoista, mutta eipä tässä lankavarasto paljon vajunnut.

Nämä norjalaismalliset vauvamyssyt menivät KYSiin keskososastolle.

Ja lopuksi kaikkein pienimmät neulomukset. 

Kaunis curvy-barbieni Kate sai villasukat. Neuloin ne kirjolangasta 1,5 mm puikoilla. Pitäisköhän ensi talveksi tehdä myös polvisukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti