sunnuntai 26. elokuuta 2018

Kenkumpi neulottava

Neuloin niin ahkerasti sukkia keväällä, että kesällä tuli vallan neuleuupumus. Se ei ollut kovin vakavaa saatikka syvällistä, mutta kummallista kuiten. Harvoin on ollut sellainen olo ettei tee ollenkaan mieli neuloa. Jossain vaiheessa aloittelin pitkään muhinutta huiviprojektia ja välillä jatkoin milloin lie aloitettuja kämmekkäitä.

Kesäkuun postauksessa esittelinkin jo huiviprojektia. Ohuenohut mohair- ja Vuorelman kampavillalankayhdistelmä oli tuttu vuosien takaa, mutta niinpä vain olin unohtanut millainen yhdistelmä.


Mohairlanka oli ohuudestaan huolimatta hirvittävän jukuripäistä neulottavaa ja käsiala näytti siltä kuin olisin eka kertaa saanut puikot käteen. Kokeilin ainaoikein neuletta, ei hyvä. Kokeilin sileää neuletta, ei hyvä. Kokeilin raitaneuletta, ei hyvä. Loppujen lopuksi neuloin ainaoikeinradoitettua sileää ja alareunaan neuloin Dream Stripes -huivin pitsikuvion. Yritin neulomisen aikana uskotella itselleni, että kyllä varmaan kastelu ja pingotus tasoittavat lopputulosta.


No ei paljon tasoittanut kuten kuvasta näkee. Kaunis pitsireunuskin hukkuu kokonaisuuteen.


Lanka    Vuorelman kampalanka tex 28 x 2 (100 % villa) ja Pichenette (100 % mohair)
Menekki   kampalanka n. 20 g, mohair n. 40 g, yhteensä n. 60 g
Koko   lev 110 cm, kolmion kärki 42 cm
Puikot   2,5 mm pyöröpuikot
Fiilis   no tulipahan tehtyä



Huivista ei tullut kovin suuri, mutta luulenpa että noin kaulalle kietaistuna tätä ehkä tulee käytettyä (jahka muisto neulomisen kökköydestä haalistuu). Väristä tykkään kovasti, mutta muuten en oikein tiedä.


Näitä kämmekkäitä neuloin silloin tällöin enkä edes muista milloin aloitin, mutta se nyt ei lienekään olellista, pääasia että sain ne valmiiksi.


Kämmekkäät on neulottu 72 silmukalla. Ranteen ja kämmenselän mallikerta: 1 krs: 1 o, lk, 4 o, 2 s ylivetokavennus (nosta 2 oikealle puikolle, neulo 1 o, vedä 2 nostettua yli), 4 o, lk,. 2. krs: oikein. Toistin ranteen alussa seitsemän kertaa näitä kahta kerrosta, jonka jälkeen neuloin 1. kerroksen jälkeen 2 välikerrosta. Kolme kerttaa neuloin niin, että toinen välikerros oli sileää ja toinen nurjaa ja sen jälkeen molemmat välikerrokset sileää. Kämmen on sileää neuletta ja peukalokiilan tein samaan malliin kuin monesti ennenkin. Tein joustavan päättelyn pariinkin otteeseen, ennekuin siitä tuli just sopiva.

Silkkilanka tekee kämmekkäistä suloisen tuntuiset ihoa vasten, saa sitten nähdä kuinka ne kuluvat käytössä, nyppääntyvätkö kenties. Aika näyttää.


Malli omasta päästä virolaista pitsimallia muokaten
Lanka Drops Lace 
Menekki n. 20 g
Koko sopivat
Puikot 1,75 mm


Näiden neuleiden ansiosta lankavarasto on vajunut 80 grammaa, jee. Nuista sinisistä sais vielä toisenkin huivin, mutten varmasti tee, en ainakaan mohairista.

2 kommenttia:

  1. No jopas on itsepäinen lankayhdistelmä kuin ei kastelukaan auttanut, pöh. Väri on kyll oikein kaunis, herkullinen sininen ja eihän se epätasaisuus kaulassa takin alla näy, ja kuka oikeasti katsookaan niin tarkkaan josset ihan esittelemään ryhdy.
    Silkkilangoista (sekoite) oon huomannut, että toiset nyppää ja toiset ei vaan paranevat käytössä. Eiköhän se ole paljosta kiinni, kehruusta, kierteestä, laadusta yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on kaunis ja jos huivin kietoo kaulalle niin ei kai sitä epätasaisuutta huomaa, mutta saa nähä kauanko se kenkuttaa :)

      Poista