keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Lämmikettä

Olen pähkäillyt kuinka neuloa tossut, jotka ois vähän maskuliinisemmat kuin nuo remmitossukat, semmoset poikaversiot. No oma Poikakulta, joka sopivasti kohta viettää synttäreitä saa olla koekaniini tämmöttiselle mallille:Avokki toimitti mallin virkaa ja samalla tuli testattua koko (n. 42). Olipas väriensäätö taas ongelmallista. Hurautin kuvan tommoseksi pronssiversioksi, alemmassa värit on ehkä lähempänä totuutta. Tai no joo.


Malli  Oma, tämähän vois olla vaikka Kanootti :)
Lanka
  Seiskaveikka, Top-woll, Maija
Menekki
  140 g
Puikot
  5 mm sukkapuikot


Aloitin nämä samoin kuin  remmitossut 18 silmukalla, mutta neuloinkin alkuun  neljä ainaoikein kerrosta. Kantalapun reunoista poimin 10 silmukkaa, joista neljä reunimmaista neuloin ainaoikein. Yhteensä silmukoita oli 26. Sain tuon ainaoikein reunuksen "kääntymään" mukavasti tekemällä lisäyksen sileän neuleen reunaan. Kun silmukoita oli 32, jatkoin neulomista pyörönä eli joka puikolla oli 8 s. Pyöristin ainaoikein reunan lopuksi siten, että yhdistin lisäyksen ja kavennuksen neulepintojen yhtymäkohdassa, niin että ainaoikein neuloksen osuus väheni. Tätä vois kyllä kehitellä lisää. Eli joku onnekas voi saada pukinkontista jotain tällaista, hihii. Mitä, kuuluiko jostain Voi ei ?

Serkkutytöllä on kuulemma kylymät kädet ja kynsikkäitä tarvittas. Neuloin samoilla silmukkaluvuilla ja peukalolevennyksillä kuin nuo aiemmat sormikkaat ja tällaiset tuli:


Malli  Oma kai
Lanka  Sandnes Lanett
Menekki  40 g
Puikot  2,5 mm

Onko kukaan nähnyt tällaista mallia aiemmin? Tein nämä kyllä omasta päästä, mutta tulipahan vaan mieleen etten ehkä ole ensimmäinen joka tekee tämmöiset, ovat sentään niin simppelit. Olen hiukka varovainen mallien omimisesta, sillä kunnioitan tekijänoikeuksia. Meinasin  nääs ohjetta väsätä, mutta kerro jos olet samanmoiseen jo törmännyt. Mitä sitä pyörää uudeleen keksimään :)

Tässä on nyt tarkempi kuva tuosta peukalon silmukanlisäyksistä, joista oli puhetta tuolla aiemmin:Ja jos ei kuva aukene niin seuraavasta varmaan paremmin:eli tässä niiden reikäsormikkaiden ohje ja lähdekin löytyi:  Villasta vilun varalle, Anjariitta Reimi-Orsa, 1969. Törmäsin kirjaan eräällä koululla ja näkyihän tuo kirjastossakin olevan. Minun peukaloihin ei vaan tullut tuollaista kaunista reikäriviä lisäysten kohdalle.

Ja sitten vielä yksi kiva. Matleena muisti minua hauskalla syystunnuksella. Kaunis kiitos siitä. Olen otettu :)Ja kun minä olen tällainen tylsimys, en osaa taaskaan jakaa tätä muuta kuin näin kollektiivisesti. Kaikki te, jotka käytte täällä olette tärkeitä. Kiitos siitä :)

33 kommenttia:

 1. Kauniit kynsikkäät! Tee vain ohje. Tekijänoikeushan suojaa nimenomaan sitä kirjoitettua ohjetta ei ideaa, joten et kenenkään tekijänoikeuksia riko oman ohjeen omin sanoin tekemällä, vaikka samaa mallineuletta aiemmin olisikin sormikkaissa käytetty.

  VastaaPoista
 2. Ihanat sormikkaat!

  Tee toki ohje. Vaikka samaa mallineuletta olisikin jossain käytetty, niin eihän se tee sinun ohjeesta samaa kuin jostakin toisesta.

  VastaaPoista
 3. Heh, piti siis kirjoittaa ihanat kynsikkäät, mutta ajatukset taisi olla sormikkaissa, jotka pitäisi tässä väsätä...

  VastaaPoista
 4. Kivat miehiset tossut, noille voisi olla käyttöä meilläkin.
  Kauniit kynsikkäät.

  VastaaPoista
 5. Tossut ovat näpsäkästi tehdyt. Sormikkaan tekijänoikeuksiin: ei pinta neuleissa ole tekijänoikeuksia. Tuota selkämystähän sinä tarkoitat?

  VastaaPoista
 6. Tosi nätit kynsikkäät. Samanlaiset voisi tehdä pukinkonttiin jos olisi ohje..? ;)

  VastaaPoista
 7. Ihailen sormikaskärsivällisyyttäsi, kysnsikkäiden peukalolisäykset ovat hauskat! Ja kanootit voisin tehdä vaikka itselleni kun olen tällainen epätyttömäinen tyyppi :)

  VastaaPoista
 8. Vaan saa neiti upeat pelikynsikkäät.
  Passaa muutenkin nyt tietokoneen kanssa näpertää, ei jäädy enää kädet. (Senpähän nopeammin naputtaa, ettei sormenpäätkään ehdi kylmettyä :))

  VastaaPoista
 9. Hienot kynsikkäät! :) Voinpa tehdä minäkin, varsinkin jos teet ohjeenkin. Ainakin tuota peukalon tekoa pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 10. Hienot, maskuliinisemmat kanootit. Mieheni piti väristä, aika vaikea taitaisi minun olla toistaa tuota sinun väriyhdistelmääsi kun olet kolmea eri lankaakin niihin käyttänyt. Top woolia olis sitä ruskeeta, Maijaa olis tummahkoa beigeä, Seiskaveikkaa riemunkirjavaa. Pitäisiköhän kokeilla?

  VastaaPoista
 11. Tosi kauniit kynsikkäät. Montako silmukkaa sinulla oli?Tahtoo samanmoiset.

  VastaaPoista
 12. Kynsi: Kiitos :)

  Päivi L.: Nämä on kyllä jänniä juttuja. Eikös se ole periaatteessa niin, että malli on eri jos esim. lisää tai poistaa muutaman silmukan tai muuttaa välikerrosten määrää jostain jo olevasta mallista? No enpä minä maksullista ohjetta aiokkaan tehdä joten rohkeasti härkää sarvista :)

  Tess: Äkkiähän nuista sormikkaat tulis :)

  Niinpä, eiköhän kaikkia mahdollisia mallineuleita ole jo käytetty eli ei tässä enää mitään pyörää keksitä :)

  Eila: Kiva eli neulotaan vaan lisää tossuja :)

  Leena: Kiitos tiedosta ja pintaneulettapa juuri tarkoitin :)

  Eeva: No minäpä koitaan laatia ohjeen ihan tässä lähiaikoina ja eikun pukinkonttiin täytettä tekemään. Sormikkaita aina tarvitaan ja miksei kynsikkäitäkin :)

  AnniP: Kyllähän noita neuloo mutta se päättely, huokaus.

  Oikeastaan nuo tossut eivät ole sen kummemmin maskuliiniset, paremminkin neutraalit. Ne remmitossukat on minusta kyllä aika tyttömäiset. Ajattelin itsellenikin tuollaiset neuloa.

  MammaMyy: Toivottavasti ovat sopivat. Tehdään parannettu versio jos eivät toimi. Laitoin eilen postia tulemaan eli mahdollisesti jo tänään saatte :)

  Matleena: No kiva, mukava kun voi olla hyödyksi :)

  helena: Joo, kokeileppas, olis kiva nähdä lopputulos. Tuo minun Maija on punaruskeaa, sitä kummaa väriä, jota käytin velipojan villatakkiin. Seiskaveikka on tavan ruskeaa.

  Tekis mieli kokeilla kuinka yhden langan vaihtaminen vaikuttaa lopputulokseen. Siis että olisi vaikka kolmea tai neljää eri lankaa ja tekis useamman vaihtoehdon yhdistelemällä niitä erilailla. Nämä mun versiot on tehty lähinnä nysäkeristä ja pirskatti, kohta meinaavat loppua. Eilen piti ihan vartavasten ostaa yksi kerä :)

  Päivi: Kiitos :) Mietin tuota tehdessä miltä kokonaan ainaoikein versio näyttäisi, hmm, pitääkin kokeilla joskus.

  Aura: Kiitoskiitos :)

  VastaaPoista
 13. Tykkään noista kynsikkäistä ja saattaisinpa sellaiset värkätä, jos ois ohje. (vinkvink)

  VastaaPoista
 14. Ihanat sormikaskynsikäskämmekkäät =D
  Ohje olisi todella kiva!!!

  VastaaPoista
 15. Ihanat kynsikkäät, tuo väri sopii noihin ihan nappiin!

  VastaaPoista
 16. Solveig, Tiina ja Päivi: Kiitän ja juu, ohje on tulossa :)

  VastaaPoista
 17. Kiitos, tuli jo ja kyllä kelpasivat. Tässä julkinen kiitos, olet taitava!

  VastaaPoista
 18. MammaMyy: Kiitoskiitos ja hyvä että kelpas :)

  VastaaPoista
 19. Kauniita neuleita olet taas kilkutellut !

  VastaaPoista
 20. Tykkään noista tossuista! Ja samaisia lankojakin löytyisi nurkista ruskean värisenä :-)

  VastaaPoista
 21. Lettu: Kiitos :)

  Sini: No eikun neulomaan vaan, saa ottaa vapaasti vinkkiä :)

  VastaaPoista
 22. hupsisi, sinulla on meemjä tullut! silti sinulle on sellainen blgissani, jos jaksat ottaaa vastaan.

  VastaaPoista
 23. Kauniit sorm.. eiku kynsikkäät. Ohjetta vaan kehiin, ilolla otetaan vastaan! Tykkään kyllä noista tossuistakin, ihan ommaan jalkaani olis mieluisa malli.

  VastaaPoista
 24. Mari: Kiitoskiitos meemistä. Nyt pitää oikein miettiä mitä en ois jo kertonu itsestäni :)

  Christina: Tulee tulee, jahka kerkiän :)

  VastaaPoista
 25. Ei kanootissakaan vikaa, mutta nuo sormikkaat ovat kyllä todella hienot. Tyylikkäät. Ja siellä olisi tarjolla jotakin sinulle minun blogissani. Käys kattomassa!

  VastaaPoista
 26. Outi: Juu, oli kuulemma oikein hyvät ja tarpeelliset sanoi Poikakulta, jolle nuo kanootit lähetin.

  Kiitos tunnustuksesta :) Vastailen siihen lähiaikoina.

  VastaaPoista
 27. Ihania neuloomuksia, niin nuo tossut kuin sormikkaat.

  VastaaPoista
 28. Oikein mukava blogi. Tekijänoikeus hohoijaa on alkanut olla vaikeaa tuo neulominen. Kysynkin kuka nostaa oikeusjutun kun sinun tekemiäsi ja suunnittelemiasi lapasia myydään seurakuntatalon joulumyyjäisissä?
  Olen nähnyt itse suunnittelemani vauva myssyn myöhmminkin oikein myynnissä. Joku viksu on kopioinut myssyn tehnyt siitä myyntiartikkelin. Lahja lapasia olen usein kopioinut itsekin, mistäs minä tiedän onko juuri tuo lapanen mallisuojattu??????

  Ulla on suojannut kaikki mallinsa niitä ei saa tehdä myyntiin. Niillä on peruslapanenkin ja muuten sama kuin minun kouluvihossa. En käy enää Ullassa lainkaan.Yhden Vauvan helmimyssyn tein heidän ohjeillaan tuli liian suuri ja tein pienemmän. Tietysti tuon liian suuren olisin myynyt. Että en tee niiden ohjeilla mitään.

  Tyylikkäät kynsikkäät ja ihanat lapset sinulla.
  Iloista syksyä älä katso liikaa melankoliaa.

  VastaaPoista
 29. anonyymi: Ne nämä mallisuoja ja tekijänoikeusasiat ovat tärkeitä ja sitä toivoisi, että kaikki kunnioittaisivat niitä. Mutta mutta, eihän se välttämättä niin mene. Meitä on niin moneksi.

  Kiitos juu, yritän selättää melankoliaa :)

  VastaaPoista