sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Sormikkaat sormikkaat

Vajaat neljä vuotta sitten ostin Viron reissulta ihanaisen neulekirjan, joka on ollut inspiraation lähteenä aiemmin ja niin nytkin, mutta vieläkin nämä minun versiot ovat aika riisuttuja verrattuna kirjan kirjottuihin malleihin.


Ranteen mallineule oli helppo ja joutuisa neuloa. Mallikerrassa on joko 12 tai 14 silmukkaa ja vain kaksi erilaista kerrosta. Neuloin sormikkaat kakkosen puikoilla, 56 silmukalla ja langanmenekki oli noin 45 g. Punainen ja vihreä lanka ovat Regian sukkalankaa, orasssi raita Malabrigoa ja ruskea osuus Pirtin kehräämön ohutta karstalankaa.

Punasen värin säätö voi olla sitten vaikeaa, huoh.


Olen todella tyytyväinen sormikkaisiin ja luulenpa, että hyödynnän toistekin tätä mallia. Toivottavasti lanka kestää kulutusta paremmin kuin ohuet sukkalangat, joista olen neulonut muutamat sormikkaat. Ne on niin nyhrääntyneitä kämmenen puolelta, ettei niitä kehtaa käyttää kuin alussormikkaina tumppujen kanssa, tosin tärkeä virka se on sekin.


Nämä sormikkaat tein pariksi tuolle ruskealle huiville, josta on tullut tämän talven suosikki. Pirtin kehräämön ohut karstalanka on suloisen lämmin ja mukavan tuntuinen ihoa vasten. Saiskohan sitä vielä jonkilaisen pipon tuosta loppulangasta niin sittenpä olis kokonainen setti :)

2 kommenttia: