sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Lintumaisia värejä

Viimeaikaiset sukkani ovat puolivahingossa alkaneet saada lintumaisia värejä. Jos ne aiemmat sukat olivat metsot niin nämä ovat sitten varmaan käpy- tai valkoselkätikat. Tämänhän vois ottaa vuuoden teemaksi :)


Nämä on kudottu kakspuolosilla Roosa nauha langoista, joita meni noin 70 grammaa kokoon 42. Tein vahvistetun kantapään, jotta kestäisivät miehistä kulutusta paremmin. Mielestäni tuo kirjolanka toimii oikein kivasti varressa punaisen langan kaverina.


Mallia laiskotti kovin, mutta sain nyt kuitenkin jonkinlaisen kuvan otettua :)

Tilasin Riikka-Piikasta hiilikuituiset 2,25 mm sukkapuikot ja heti piti päästä kokeilemaan neulomistuntumaa. Puikoille hyppäsi talvinen kiiruna ja kylläpä vain on kevyet heiluteltavat nämä puikot. Ainut miinus on tuo tumma väri. Näin vaalealla langalla neulottaessa sen ei niin väliä, mutta jos neulois mustalla niin vois olla hankalaa. Pitääkin testata. Mulla ei ole ennen ollut 15 centtisiä sukkapuikkoja ja aluksi ne tuntuivat vähän lyhyiltä, mutta hyvinpä niihin tottui. Ostin jokunen aika sitten kymmensenttiset sukkapuikot vai onko ne paremminkin sormikaspuikot. Niillä en tykkää neuloa yhtään, kun tuntuu että puikon toinen pää hukkuu kouraan.


Kannattaa muuten piipahtaa tuolla Riikka-Piikassa, joka on Joroisten Jari-Pekan yhteydessä ja on verkossakin. On oikein hyvä lankakauppa, ystävällinen palvelu ja mielenkiintoinen lankavalikoima. Tämä ei sitten ole maksettu mainos vaan tyytyväisen asiakkaan hyminää :)

6 kommenttia:

 1. Kauniin harmoniset värit sukissa. :)

  VastaaPoista
 2. Sinä osaat niin kauniisti yhdistellä värejä. Luulin näitä punatulkkusukiksi, mutta ehkä niissä olisikin enemmän punaista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, voisivat olla kyllä punatulkutkin. Tuota kirjolankaa jäi vielä vähän joten saapa nähdä tuleeko siitä lintu vai kala :)

   Poista
  2. Hienot värit sukissa. Tykkään. Noista puikoista, hankin joku aika sitten samanlaiset puikot ja kahdessa puikossa on siinä liitoskohdassa roso, johon lanka ärsyttävästi tarttuu. Ei sitten tullut tehtyä mitään reklamaatiota ja nyt ne lojuu lanka korissa käyttämättömänä. Ruusupuisilla puikoilla on syntynyt sukat jos toisetkin. Neule Iloa !! MP

   Poista
  3. Minäkin mietin sitä liitoskohtaa, jotta jumittaako neuloessa mutta kun myyjä vakuutti ettei, niin uskoin ja totta haastoi. Hyvin on luistanut vaikka minun käsiala on aika tiukkaa. Puiset puikot vois olla kivan tuntuiset, mutta epäilyttää niiden kestävyys ja se miinuksena kun ovat aina niin tummat.

   Poista