tiistai 19. tammikuuta 2016

Lapasia vaihteeksi

Täällä on ollu aika hurjat pakkaset jo kohta toista viikkoa vaan eipä haittaa. Ostin tosi lämpimät talvikengät, vähän semmoset huopikkaan tyyliset joihin mahtuu parit villasukat päällekkäin ja niitähän mulla piisaa. Nyt on tullut erityisen paljon käytettyä niitä pitkävartisia hillasukkia, jotka tikuttelin monta vuotta sitten. Toppahousut on kans kova sana. Ja kunnon lapaset tieten.


Kaivelin laatikoita ja löysin sieltä joskus ammoin ostettua Pirtin kehräämön hahtuvalankaa muutamia nöttösiä. Iki-ihanat käsityöaarteet kirjasta löysin lovikkaitten ohjeen ja sitä hieman mukaellen aloitin neulomisen kuutosen puikoilla. Toisen lapsen tehtyäni ihmettelin miksi se näyttää pienemmältä kuin ensimmäinen vaikka varmasti neuloin saman määrän kerroksia, kerrankin oikein laskin. No siinä vaiheessa sitten hoksasin että niillä lankanöttösillä oli paksuuseroja. No eikun neulomaan ohuemmalle tumpulle paria kerta sitä ohuempaa lankaa oli tarpeeksi. Nyt mulla oli kolme lapasta, yksi pari ja yksi paksumpi pariton. Melkein meinasin jättää tuon yhen parittomaksi vallankin kun tässä vaiheessa ei ollut enää paksua lankaa tarpeeksi, jotta siitä ois saanu koko lapasen. Vaan aattelinpa sitten, että jospa sen puuttuvan parin saisi muodostettua neulomalla ohutta ja paksua lankaa vuorokerroksin. Ja saihan sen, tosin on ne vähän eripariset, vaan kukapa ei olis :)

Kahdessa ensimmäisessä kuvassa ne "ohuemmat" lapaset, joiden rannekkeisiin virittelin ruskeista ja valkoisista langoista kuvion. Tuolla hyisellä kuvausreissulla hoksasin, että ranteissa olisi saanut olla hieman lisää pituutta, muutoin kyllä lämmittivät käsiä vallan mainiosti, vallankin kun alla oli neulotut sormikkaat.


Kotona ratkaisin pituus- tai siis lyhyysongelman virkkaamalla muutaman väriraidan rannekkeen jatkoksi ja saman tein myös "paksumille" lapasille.


Sieltä laatikon pohjalta löytyivät myös esikoiselle joskus joululahjaksi neulotut lapaset, joista peukalot olivat kuluneet puhki ja kämmenselän kiekurat meinasivat irrota. Siellä ne olivat kiltisti odottaneet uutta tulemista muutaman vuoden. Onneksi lankaa jäi sen verran, että sain neulottua uudet peukut ja kiekurat kiinnitin uudelleen neulahuovuttamalla. Ja sieltä samaisesta laatikosta löytyi myös koiravillalankaa, jonka olen joskus voittanut jostakin blogista ja siitähän sitä vasta saiskin hyvät lovikkaat. Tekis mieli het ruveta neulomaan, mutta taidanpa tikutella ensin yhdet sukat.

5 kommenttia:

 1. Onpa kivoja lapasia! Lovikkalapaset on kyllä hurjan sievät malliltaan :).

  VastaaPoista
 2. Juuri sopivia lapasia näillä keleillä ja värit ovat just parhaita!

  VastaaPoista
 3. Kauden hittineuleita kauniissa väreissä! :D

  VastaaPoista
 4. Kyllä hätä keinot keksii. KAuniita lopputuloksia;)

  VastaaPoista