perjantai 28. maaliskuuta 2014

Mielenkiintoinen pipo

sanoi työkaveri tästä päähineestä, enkä väitä vastaan. Alan kallistua sille linjalle ettei tämä välttämättä ole niitä kaikkein onnistuneimpia tekeleitä, mutta aina ei voi onnistua.


Malli vaikutti ihan mielenkiintoiselta ja sitä oli kiva neuloa, mutta jos neuloisin saman uudelleen, tekisin muutaman asian toisin. Ainakin pituutta saisi olla lisää ja lehennettyjä kerroksia voisi säätää. Ohje oli kyllä hyvin kirjoitettu ja siinä vinkattiin asioista jotka voisi tehdä toisin, esim. lisäkerroksia jne. Loppukavennuksessa mulla taisi olla ohjeessa mainittua silmukkalukua pienempi määrä ja se teki takaraivosta jotenkin lyttyynlyödyn näköisen.


Kastelin valmiin pipon ja laitoin sen kuivumaan pallon päälle ja se tyhmä pallo on ihan himpun verran isompi kuin minun iso pää ja siksi piposta tuli turhan väljä. No, onhan se tieten hyvä ettei pipo kiristä, mutta ei oikein hyvä näinkään. Pysyi se sentään päässä vaikka pyörällä viiletin töistä kotiin vaan oiskohan pysyny ilman huivin tukea.


Olen kyllä hyvä purkamaan, mutta nyt kehtuuttaa niin rankasti, että annanpa olla. Tulis vaan kesä pian ettei tarvis pipoa.

Muitakin neulehuolia. En millään löydä sellaista kaarrokeneuleen ohjetta, jossa kaarroke olisi muotoiltu, siis siten että niskapuoli olis korkeampi kuin etupuoli. Olen kokeillut sellaista lyhennettyillä kerroksilla onnistumatta. Syynä lienee se, että väkipakolla on pitänyt ängetä jokin pintaneule mukaan. Pitäis kait vaan kokeilla sileällä neuleella, mutta sekin kehtuuttaa. Onkohan sellaista ohjetta olemassakaan, tietääkö kukaan?

10 kommenttia:

 1. Nätti pipo! Minullakin oli loppukavennuksissa erilainen silmukkamäärä, olisko ollut ohjeessa virhe?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä ehkä virhettä ollu, mutta en vaan hoksannu lopettaa tarpeeksi ajoissa :) Minä en muutenkaan välttämättä seuraa ohjetta kovin orjallisesti.

   Poista
 2. Malli näyttää minustakin mielenkiintoisella. Ja ihan positiivisessa mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jos neuloisin toisen, niin ehkä tulisi parempi esim. pituutta lisäämällä. Nyt on vaan jo niin kevätmieli ettei pipot enää jaksa innostaa :)

   Poista
 3. Hauska idea pipossa, mutta pitänee olla tarkkana, että siihen saa mieleisensä pituuden. Söpö se on!

  Stasiksessa (http://www.ravelry.com/patterns/library/stasis-pullover) on lyhennetyt krs:t takana, kelpaisko se? Vai eikö saa olla kirjoneulettakaan? Minä tosin tein lyhennetyt krs:t eri järjestyksessä kuin ohjeessa eli aloitin lyhyimmästä ja etenin siitä ulos päin, koska silloin ei jää kuin se yksi ikävä, "väärästä" suunnasta kurottava kääntymiskohdan kanjoni korjailtavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että söpö :)

   Aaa, kiitos vinkistä. Ei ole mitään kirjoneuleita vastaan, mutta miten se on tuon Stasiksen istuvuus kun joissain ravelryn kuvissa se kirjoneuleosuus näyttää niin tyköistuvalta, siis että pitäisikö se olla himppu ylempänä? Taidan jättää kaarrokeneuleen metsästyksen muhimaan kun ei kerta ota oikein tuulta alleen.

   Poista
  2. Söpö mikä söpö. :)

   Stasiksen istuvuus ei ole parasta A-luokkaa, myönnettököön, mutta pokkana omaani käytän. Mutta hei, Kate Daviesilta on tuloillaan kaarrokeneulekirjanen Yokes! (http://katedaviesdesigns.com/2014/03/30/away-to-iceland/) Löytyisiköhän siitä?

   Poista
  3. Ahaa, kiitos vinkistä, pitääpä tutkailla.

   Poista
 4. Hieno pipo ja hieno setti sinulla!

  Korhosen ja Östermanin uudessa kirjassa Neulekirja. Tähkäpää ja muut lempineuleet. on malli Siiri ja Hannes, jossa neuletakin kaarrokkeen niskapuolelle tehdään lyhennettyjä kerroksia. Pitäisi perehtyä asiaan paremmin ja aloittaa lopultakin tuo neule. Oon tuuminut että isoin koko+dk-vahvuinen lanka tuottaisi aikuiselle sopivan takin, mutta tuskinpa koon muokkaus menee kuin Strömsössä. Ja sitä pelätessä on aloittaminenkin viivästynyt.

  t. MaryA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä eli pitääpä tutkailla tuota kirjaa. Ostin täältä netistä yhden lupaavan mallin mutta nyt vaan pitäis sovittaa se ohuemmalle langalle ja pelkään pahoin ettei täälläkään ehkä mene kuin Strömsössä :)

   Poista