sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kutoja

Wiikon wanha on tällä kertaa kuva 21 vuoden takaa.


Kevätlukukausi läheni loppuaan ja työt piti saada valmiiksi ennen sitä. Muistaakseni kuva on otettu yhtenä aurinkoisena kevätlauantaina, jonka uhrasimme kutomiselle. Hmm, jossain tallessa lie tuokin heinäkudekokeilu :)

8 kommenttia:

 1. Missä opiskelit kudontaa? Näyttää tuo kutomo tutulta tilalta, ja taisin minäkin muutaman kevätlauantain käydä kurssitöitä kutomassa samoihin aikoihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelin Kuopion muotoiluakatemiassa ja kuva on siltä ajalta kun kudontapuoli oli vielä siinä pääkoululla. Olikohan se niin että tuon samaisen vuoden syksyllä siirryttiin Turon tiloihin.
   Ollaankohan myö saman koulun kasvatteja :)

   Poista
  2. Kyllä myö ollaan! Vihreä kutomorakennus tuli minullekin tutuksi ensimmäisenä opiskeluvuonna, mutta vietin sitäkin enemmän aikaani Turolla.

   Poista
  3. Haa, onpa hauska yhteensattuma :) Tarkoitatkos vihreällä sitä tien toisella puolella olevaa vahaa puurakennusta, jossa myös oli kangaspuita? Sielläkin tuli piipahdettua mutta ei kudottua.

   Taitaa olla niin että siitä Piispanpuiston laidalta puretaan kaikki ne akatemian koulurakennukset paitsi se vanha puoli missä oli opettajanhuone. Rakentavat kuulemma asuntoja sille tontille.

   Poista
  4. Joo, sitä vihreää tarkoitan. Rakennus tuoksui melko tunkkaiselta, mutta siellä me istuttiin tuntikausia kutomassa kurssitöitä. Minä en koskaan kutonut päärakennuksen puolella. Meitä vissiin sijoiteltiin vuosikursseittain sinnetänne. Eikös satamassakin ollut jotakin toimintaa valkoisessa SOK:n varastorakennuksessa? Muistan, että jossain vaiheessa laukattiin sielläkin tuotesuunnittelun ja tekstiilikemian tunneilla.

   Poista
  5. Juu, meilläkin oli siellä satamassa maalausta, kuvanveistoa ja materiaalioppia. Olitkos sinäkin meitä ensimmäisiä ammattikorkeasta valmistuneita?

   Poista
  6. Kyllä, melko lailla ensimmäisiä vuosikertoja. Ja huu, kun tämä käy nyt jännäksi, sillä en muista (ainakaan vielä) sinua. Aloitin Kotossa syksyllä 1992, mutta siirryin saman tien toiselle vuosiluokalle, kun oli pohjalla 1 vuosi kouluasteen kudontaopintoja ja ne kaikki opintosuoritukset hyväksiluettiin.

   Valmistuin syksyllä 1996. Minä en elantoani kutomalla tienaa, mutta kurssikavereista osalle on muodostunut käsillä tekemisestä ansiokas ura, kuten uusimmalla Pohjois-Savon läänintaiteilijalla.

   Poista
  7. Hahaa, minäkin aloitin 1992 ja valmistuin 1995. Jokusen vuoden tein oman alan hommia, mutta nyt on kutomiset jääneet kokonaan ja käsityöt on vain harrastus. Harmi, ettei olla pidetty yhteyttä entisten luokkakavereiden kans, mutta epäilen ettei heistä kovin moni ole enää käsityöalalla. Muistan kun viimesenä keväänä mietittiin, että mistähän meille kaikille muka löytyis tän alan hommia.

   Voi että on ihmisellä huono muisti, en nimittäin muista tuota läänintaiteilijaakaan enkä kyllä sinuakaan, mutta eihän sitä tiedä jos nokakkain oltas jos vaikka kuin muisti virkistyis. Ainakin meillä on todennäköisesti ollut yhteisiä opettajia.

   Poista