lauantai 1. maaliskuuta 2014

Ja pipo kans

Edellisessä postauksessa jo vilahtikin tämä pipo, jonka tein takille kaveriksi.

No on siinä ehkä hiukan lapinlakin tyyliä, mutta vähän tais tulla sporttisempi versio :) Korvaläppiin ei tullut yhtään tuollaista veikeää kaarevuutta niinkuin aidoissa lapinlakeissa kuten alla olessa kuvassa pienellä tytölläni.


En myöskään laittanut nauhoja korvaläppiin. Jos viitsin, neulon toisen lakin ja muokkaan mallia. Korvaläpät sais varmaan ulospäin kaareviksi esim. virkkaamalla reunat tarkotuksella vähän syöttäen. Hmm, pitääpä kokeilla sillä lankojakin on vielä jonkin verran jäljellä. Tähän meni 65 grammaa 3 mm puikoilla neuloen.


Kehittelin aikanaan baskerimallia ja kirjoitin jopa ohjeet ylös (ei ollenkaan minun tapaista). Neuloin useammankin yksilön, jotka ovat olleet ahkerassa käytössä, pakostikin kun olen niin laiskasaamaton piponneuloja. No nyt kun nuita lankoja oli sopivasti niin päätinpä kokeilla taas tuota baskerimallia. Se on kyllä niin simppeli, että varmasti joku muukin on neulonut juuri noilla silmukkamäärillä. Jollain pintaneuleella voisi saada ilmeikkäämmän loputuloksen eli voispa kokeilla joskus. Nyt tuli tällainen tavis versio.


Tuo tupsu on huovutettu koneessa, mutta pitäisköhän laittaa uusinta kierrokselle, että huopus vähän enemmän. Hmm, en ole ihan varma jääkö se ylipäätään keikkumaan tuonne laelle.


Baskeri on neulottu kolmosen puikoilla, reunus kaks puolosilla ja lankaa kului 70 grammaa.


Ja huivihan se kans piti neuloa ja mikä muu kuin vanha kunnon Baktus. Hmm, tuolla ois vielä vihreää ja keltaista lankaa, pitäisköhän niistäkin... Ja nyt minä lähden tikuttelemaan oransseja sormikkaita joten hyvää lauantaiehtoota vaan teillekin.

10 kommenttia:

 1. Kivat ja kauniit pipot! Ja tosi huolellista työtä, kuten aina. :)

  VastaaPoista
 2. Pipo on kiva ja baskeri aivan yliveto. :) Kyllä se tupsu niin näyttäisi baskeriin kuuluvan; piste i:n päälle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupsu on muuten hyvä, mutta autossa istuessa se painaa päätä jos nojaa penkkiin No se kyllä korjaantuu kun kiskasee baskeria enemmän otsalle. Eilen näin ihanan baskerin Elisabeth Taylorilla elokuvassa Yli esteiden. Siinä oli oikein kunnon tupsu.

   Poista
 3. Tupsu on söpö! Ja ai että nuo värit pitävät ihmisen vireänä näinä hämärinä päivinä. Oranssia on näköjään liikkeellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sullakin oli ne herkulliset oranssit sukat. Tuo on kyllä ihme väri minulle enkä ehkä ois asiastatehen sitä ostanut, mutta kun jäi takkilangoista yli ja voi että olenkin tykännyt käyttää just tuota pipoa ja huivia. Keltastakin ois mutta se taitais mennä jo liian räväkäksi :)

   Poista
 4. Pieni tyttö ja kissa kuva on niin ihastuttava, että muutaman kerran on pitänyt palata ihastelemaan otosta. (Niin ja on hieno tuo neulomasi hattukin)
  -mp-

  VastaaPoista
 5. Juu, minustakin tuo on kiva kuva ja voi sentään, se pieni tyttöseni siinä täyttää tänä keväänä 30, huokaus.

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka tyylikkäät asusteet ja herkulliset värit, sä osaat!

  VastaaPoista