sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

What to do, what to do?

Olen viime aikoina neuloskellut itselleni harmaata villatakkia. Nyt se ois viimeistelyä vaille valmis, mutta helman pituus mietityttää vielä kovin. Kun ei meidän peilistä näe perspuolta kunnolla, niin pyysin  valokuvaaja Linssiä ottamaan kuvia takaapäin. Ja ei voi olla totta, huomasin vasta nyt, että neuleessa näkyy taas raita ja ihan samasta syystä kuin aiemmin. Ei opi ihminen, ei! Nyt tekis kyllä mieli pärskäytellä ärräpäitä, mrrr.


Tilanteen kai voisi pelastaa siten, että jatkaisi helman pituutta vielä vaaleammalla harmaalla, mutta hittosoikoon, eihän mulla semmoista ole. Mutta jos helman jatko tulisikin tummemmalla sävyllä, niin oisko se vielä pahemman näköinen?Lankoja on jäljellä kaks ja puoli kerää ja minusta ne kaikki näyttävät ihan samanvärisiltä, niinkuin kaikki ovat näyttäneet tähänkin asti. 

Siis olisikohan vaan parempi jättää helma tuon pituiseksi? Vai pitäiskö purkaa tuo vaaleampi osuus kokonaan pois ja neuloa uudelleen jollakin noista jäljellä olevista keristä? What to do, what to do? Minunhan se pitää päättää, mutta mitäpä mieltä sinä olisit? Purkaisitko, neuloisitko, jatkaisitko?

Tekis jo niiiin mieli tarttua keväisimpiin neuleisiin.

36 kommenttia:

 1. Sinä teet kyllä kauniita villatakkeja :O).
  Ei tuo "raita" kyllä näy kovinkaan hyvin. Minä en jaksaisi ainakaan purkaa, laiska kun olen. Luulen, että se käytössä vain häviää. Ei ole pahan näköinen ollenkaan, sanon vilpittömästi.
  Mutta jos itseä harmittaa, niin en osaa sanoa. En minä purkaisi, en.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos :) Minäkin olen perusluonteeltani laiska, mutta siitä huolimatta aika herkkä purkamaan. Ja sitä on tullut tehtyä eräänkin kerran, mutta nyt taitaa jäädä tekemättä :)

   Poista
 2. Minä antaisin olla. Ihan kaunis ja elävyyttä tuo raita tuo, joku olisi voinut sitä kauan ja hartaasti suunnitella ja kokeilla. Väri voi myös tasaantua muutaman pesun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kaverin kans katseltiin tuota takkia tarkemmin ja huomattiin, että siinähän on useammassa kohtaa eri harmaansävyjä, paitsi ei hihoissa kun ne on neulottu kokonaisista keristä. Niin et olkuut sitten niin. Katsotaan mitä se pesu sitten tekee, tosin epäilen ettei kovin kummoisia.

   Poista
 3. Mä en kyllä ois huomannut koko raitaa, ellet ois siitä huomauttanut. En siis lähtisi ainakaan purkamaan. Takki näyttää kovin kauniilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minäkään huomannut ennenkuin tänään vaikka helmaosa valmistui jo viikko sitten. Jokohan tässä ikänäkö vaivaa vai mitä? Pitänee ruveta neulomaan spottivalojen loisteessa :)

   Poista
 4. Minusta tuo pinta näyttää niin elävältä, etten löydä raitaa vaikka sanoit että siellä sellainen on. Mutta onks tää nyt sitten hyvä vai huono kommentti... toivottavasti hyvä. Vaikea sanoa mitä sitten tekisi. Jos lanka kerällä näyttää samalta, niin tilanteen korjaaminen on vähän riskipeliä. Mulla ei ehkä sinni riittäisi, mutta toisaalta jos siinä onnistuu niin in varmasti tosi tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kommentti, kiitos vaan :) Niinpä niin, riskipeliä ja siksipä aionkin jättää neuleen tuollaiseksi. Ihan piti kaveri kutsua tutkailemaan tilannetta eikä me porukallakaan saatu selvää olisko nuo jäljellä olevat kerät tummempia vai vaaleampia :)

   Poista
 5. Ei tuota raitaa tosiaan olisi edes huomannut,jos et olisi maininnut... Kaunis on takki!

  VastaaPoista
 6. En purkaisi en...neulot ihania neuleita. Kiitokset ideoista :) Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän ja juu, taidan olla purkamatta. Menekin tästä huolittelemaan takkia ja katsotaan sitten miltä lopputulos näyttää.

   Poista
 7. No ei kyllä mitään, antaisin olla ja olisin iloinen. Malli on niin kaunis, että huomaakohan tuosta edes jotain pikku värinvaihtoa. Se kuva, joka on otettu ehkä ostopaikasta oli kyllä sellainen, että siinä menee pasmat sekaisin... niin oli paljon ja pehmeän näköistä lankaa seinät täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annan olla ja voihan se olla, että itsekin unohdan koko raidan ajan kuluessa :) Kuvan paikasta on tullut ostettua eräätkin langat ja varsinkin napit, muttei näitä.

   Poista
 8. Vaikia tuohon on sanoa mitään. Raita neuleessa voi olla aika häiritsevä, jos se pistää silmään. Helposti tulee sellainen haalistumavaikutelma. Elävä pinta antaa aika paljon anteeksi, että tässä tapauksessa ei häiritsevää vaikutelmaa ehkä tule. Kuvien perusteella ei ainakaan pistä omaan silmääni, mutta se on katsojan silmässä. Omaa tekelettään katsoo helposti ankarammalla silmällä kuin muut ihmiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, sitä niin mielellään tekis täydellistä jälkeä vaikka eihän se niin mene. Näköjään aina tulee näitä yllätystekijöitä paitsi että olisihan minun pitänyt oppia jotain siitä tunikajutusta eli ei voi syyttää kuin omaa kovaa kalloa :)

   Poista
 9. Minusta helman pituus on niin sopiva, etten tekisi sille mitään! Luultavasti värieroa ei huomattaisikaan (ihailevat katseet ovat aivan muualla), itse sitä tietenkin kuvittelee, että se pistää muittenkin silmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jospa tuo helma pitenis muutaman sentin kastelun jälkeen, ei se sen pitempi tarvis ollakkaan. Kohta näkee kun kone pysähtyy, jännättää :)

   Poista
 10. Minäkin antaisin olla. Tuon verran elävyyttä neuleessa saa ja pitää ollakin. Helman pituuskin näyttää minusta hyvältä juuri noin. Upealta näyttää jälleen kerran!

  VastaaPoista
 11. Silleen sais olla. Hullu ei huomaa ja viisas ei virka mittään.

  VastaaPoista
 12. Samaa mieltä villamokan kanssa :) Vaikka tiedän, kuinka paljon se voikin ärsyttää - mua ärsyttäis aivan hirveästi. Mutta koska olen päättänyt yrittää ottaa vähän kevyemmin nämä neulehommat, niin kannustan sinua samaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, ottakaamme kevyemmin nämä neulehommat, tosin en minä hirmu paineita tältä saralta ole ottanutkaan. Pieniä harmituksiahan nämä ovat maailmankaikkeudessa :)

   Poista
 13. Tällaiseen kysymykseen on kyllä toisen hurjan vaikea antaa "oikeaa" vastausta. Toiset meistä neulojista hyväksyvät vain täydellisiä ja virheettömiä tuotoksia, toisille riittää että aikaansaannokset jotenkin muistuttavat ohjeen kuvaa, ja enimmät meistä sijoittuvat sille välille. Kannattaako purkaa vai ei, riippuu siitä, minkä verran pienet virheet vaatteessa itseä häiritsevät: jääkö vaate kaapin perälle ja pääsee päälle vain kun tarvitaan ryysyjä seinien ulkomaalauksessa, vai unohtuvatko kauneusvirheet ajan kanssa niin että vaatteesta tulee uusi lemppari? En siis osaa neuvoa, ja selittelen tässä miksi en ota kantaakaan ;)....Kaunis on kyllä malli takissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on tässäkäin tapauksessa ja tiedän, että itsehän se pitää päättää mitä tekee. Kiitos silti sinulle ja kaikille muillekin jotka olette kommentoineet :)

   Poista
 14. Mun mielestä se on just niin ihana tuollaisena kun se nyt on =)

  VastaaPoista
 15. Ihana takki! Raita ei haittaa, koko takki vaikuttaa meleeratulta. Mikä ohje???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, se on siis meleerattu :) Ohje omasta päästä.

   Poista
 16. Takki on minunkin mielestäni hyvä just noin. Eli en menisi purkamaan.
  Ja mikä takaa, ettei uusi kerä raidoittaisi sitä yhtä lailla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitäpä minäkin ajattelin ja kun en kertakaikkiaan näe mitään sävyeroja noissa lankakerissä.

   Poista
 17. Miun mielestä ei kannata purkaa, takki näyttää oikein kauniilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt se on tuolla kuivumassa ja jahka saan napit ommeltua, lopullinen totuus selviää.

   Poista
 18. Minäkään en purkaisi, nämä vain kuuluvat käsintehtyihin. Ihanan mallinen neule kaikenlisäksi.

  VastaaPoista
 19. Minusta takki näyttää hyvältä noin. Vähän eläväinen pinta, ei "raidallisen" näköinen kuitenkaan. Kaunis ja pituus hyvä.

  VastaaPoista