tiistai 10. huhtikuuta 2012

Tikkuripaita eli luotolainen

Oli meininki neuloa tämä pojan toivoma paita jo viime vuoden puolella mutta enpä kerinny. No, tammikuussa sain sen vihdoinkin puikoille ja valmiiksi vajaa kuukausi sitten. En viitsinyt postata ennekuin saisin kuvattua paidan omistajansa päällä ja nyt pääsiäispyhinä sain senkin tehtyä.


Ai että tätä oli kiva tikutella kylminä talvi-iltoina telkkaria katellessa ja jos ei sieltä tullut mitään katsomisen arvoista (aika usein) niin katsottiin koko Myrskyluodon Maija-sarja dvd:ltä. Se sopikin hirveän hyvin tähän neuleeseen, pääsi oikein tunnelmaan :)

Tein kauan kauan sitten pojan isälle tällaisen samanlaisen puseron ja tiesin jo sen perusteella, että Sydämenlämmittäjä ja tikkupaita -kirjan ohjeilla siitä tulee väljähkö. Niinpä vähensin helmaosan silmukkamäärää 20:llä ja sain hoikalle pojalle paremmin istuvan paidan. Tykkään kovasti paidan selkeästä, konstailemattomasta mallista, jota piristää kivasti esim. tuo selässä oleva levennys, hihojen kavennukset ja


olkapäillä ja kauluksessa oleva napitus. Napit on pikkusenvähän eripariset, mutta ei haittaa. Nuo on aitoja vanhoja yksilöitä äidin varastosta, mistähän lie pyhähousuista säästetyt.


Malli Tikkuripaita Hailuodosta, perinnemalli kirjasta Sydämenlämmittäjä ja tikkuripaita (Almay, Luutonen, Mitronen 1993)
Lanka Pirtin kehräämön karstalanka tex 140 x 2 (ilmeisesti)
Menekki n. 510 g
Koko 48
Puikot 3 mm, 2,5 mm resorit 


Mikä tärkeintä, paita oli saajalleen mieleinen ja kyllä täytyy myöntää, että olihan siinä aika komia pari, molemmat omatekemiä :)

21 kommenttia:

 1. Komeeta osaat tehdä - niin paitoja kuin poikiakin.

  VastaaPoista
 2. Totta komea pari, kannattaa olla ylpeä. Paita on kivan näköinen.

  VastaaPoista
 3. Onpas nätti! Minustakin todella tyylikäs, kivoja yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 4. Oikein onnistuneen näköisiä molemmat!

  VastaaPoista
 5. Todella, komioita molemmat. Kelpaa siinä tekijän itsensäkin ihastella.:)

  VastaaPoista
 6. Kun hyvää tekee, niin pakkaa priimaa tulemaan!
  On se paita kantajansa näköinen. Komia!
  Paidan napit on sykähdyttävät.
  Niin se poika kantaa olallaan isoäidin sormeilemia nappeja =D

  VastaaPoista
 7. Ihana paita! Ja vielä kunnon villaa, nam.

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus. Kyllä on aihettakin olla ylpeä aikaansaannoksistaan. Ja poikakin voi olla ylpeä taitavasta äidistään. Tuolle paidalla voi ennustaa helposti pitkää ikää. Erityisesti silmää hivelee tuo kauluksen täydellinen istuvuus.

  VastaaPoista
 9. Tikkuri on komia paita!
  Meilläkin mies on ylpeä paidastaan, varsinkin kun ihmiset kuulemma aina kommentoi, että Sullahan on Hailuotolainen. ;oDD

  VastaaPoista
 10. On komia pari tosiaan. Taidolla tehty molemmat :)

  VastaaPoista
 11. Mahtava paita, nyt pysyy poika lämpimänä seuraavat kaksikymmentä talvea :D

  VastaaPoista
 12. No on komiata! Hyvin olet myös kuvannut paidan poikasi yllä, kun kaikki kavennuksen ja napitukset näkyvät noin hyvin. Ihan sormia syyhyttää kun katselee tuota komeaa yhdistelmää,

  VastaaPoista
 13. No komeita on! Tuollaisessa neuleessa on jotain sykähdyttävää, siis sekä itse neuleessa että tuossa omalle (ilmeisesti ihan aikuiselle?) pojalle neulomisessa.

  VastaaPoista
 14. Kertakaikkiaan, tämähän on ihan Myrskyluodolta! Tosi upea paita!
  Mie tykkään etenkin tuosta napituksesta olkapäällä ja kauluksessa.
  Tekis niin mieli tehdä jotain tuommoista, mutta kun miulla innostus riittää vaan pikkuhommien tekoon (kun pitäis saada nopeesti valmista...)

  VastaaPoista
 15. Wau kuinka komea paita - niinkuin poikakin! Sie se osaat! =)

  VastaaPoista
 16. Yhteinen kiitos teille kaikille. Kommenttinne saa suupielet nousemaan ylöspäin ja se ei liene paha asia (poikaakin hymyilytti kun pyysin häntä käymään täällä :) Neulominen on parhaimmillaan iloinen asia, vai mitä.

  VastaaPoista
 17. No jo on komia pari! Oletpa jaksanut suuren työn tikutella pienillä puikoilla, vielä tuollainen ajaton malli Meillä mies on jo jonkin aikaa toivonut uutta villapaitaa, mutta mallit tuntuvat olevan kiven alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos. Saihan tuota aikansa tikutella ennenkuin valmistui mutta jotenkin sen neulominen oli aika rentouttavaa. Ei tarvinnut paljon päätä vaivata, senkun posotti menemään vaan :)

   Poista