tiistai 13. syyskuuta 2011

Viininpunaiset sukat


Kylläpäs minä osaankin keksiä omaperäisiä postausotsikoita :) Muutenkin taidan olla tylsä tyyppi, samanlaisia sukkia vain suollan ja lisää on luvassa, ainakin yhdet.

Malli oma eli Joanna-sukat
Lanka Lana Gatto Filfer 6 (70% villaa, 30 nylonia)
Menekki n. 130 g
Koko n. 38 (varren alussa 60 s., nilkassa 56 s., jalassa 58 s.)
Puikot 2,5 mm sukkapuikot

Ohjeen lupasin ja sen teenkin, mutta kokeilen vielä josko tuosta kärjestä sais istuvamman jättämällä viimeisestä mallikerrasta langankierroin tehtävät silmukanlisäykset pois. Siis siksi vielä yhdet sukat.

Tuo ohjeen laatiminen vähän mietityttää. Jos suunnittelija esim. suosittelee jotakin lankaa, no vaikkapa Nallea, jonka tiheys ja puikkosuositus on ilmoitettu vyötteessä, mutta itse neuloo sukat aina suositusta pienemmillä puikoilla saaden aikaan tiiviimpää neuletta, niin voiko sitä suositella? Siis pitäisikö vallan jättää suosittelematta mitään erityistä lankaa ja ilmoittaa vain tiheys, niinkuin nyt nuissa Joanna-sukissakin, siis neulo langasta sen tai sen numeroisilla puikoissa, kunhan tiheys on 26 s. / 10 cm. Mutta kuinka moni tekee mallitilkun sukkia varten? En ainakaan minä.

Yhdeksän vuotta sitten en olisi pystynyt varvastelemaan tähän malliin, kun päkiät olivat aivan hillittömän kipeät. Mutta nytpä voin, olen voinut jo monta vuotta ja ihan siitä ilosta tällainen kuva :)

Ja nyt luomaan silmukoita että on jotain neulottavaa Downton Abbeya katsellessa.

15 kommenttia:

 1. Nätit ovat! Pääsee toteutukseen minullakin, kunhan ohjeen väsäät. Kiitos jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
 2. Kauniin väriset ovat nämäkin Joannat! Odotan jo innolla ohjetta... Ohjeenlaatimispohdintoihisi voisin kommentoida, että ainakin minä haluaisin mieluusti tietää mitä lankaa ohjeen mallisukkiin on käytetty ja minkä kokoisia puikkoja. Siitä on sitten helppo miettiä mahdollisia vaihtoehtoja, ainakin jos tuntee malliin käytetyn langan ja tietää minkä kokoisilla puikoilla itse kysestä lankaa yleensä neuloo. Mallitilkkuja en kyllä minäkään sukkia varten viitsi neuloa.

  VastaaPoista
 3. Kauniit ovat, ohjetta odottelen minäkin! :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat taas kerran. Lankasuosituksesta olen samaa mieltä kuin Sanna. Ei tarvitse suositella mitään lankaa vaan kerro, mistä langasta olet mallisukat tehnyt, mikä tiheys ja mitkä puikot. Se riittää ainakin minulle.

  VastaaPoista
 5. Oikein hienot sukat! Kunhan saat ohjeen tänne, laitan minäkin tuollaiset puikoille. :-)

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat minunkin mielestäni!

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat! Tiheyspohdintoihin ottaisin kantaa sen verran, että oma käsiala on kyllä tullut tutuksi vuosien varrella. Eli omaan lankavalintaani vaikuttaa mallin silmukkamäärä ja onko mallineule joustavaa vai ei. Toki kannattaa mainita mallisukkien lanka, tiheys ja puikot, niistä tiedoista on aina apua.

  MaryAnn

  VastaaPoista
 8. Matleena: Kiitoskiitos :)

  Sanna: Kiitän :) Eilen aloitin uudet sukat ja vaihteeksi eri langalla kuin nuo muut. Onkohan muuten mahdollista, että Nalle lanka oli ennen ohuempaa? Löysin nimittäin vuosia sitten ostetun harmaan kerän, sellaisen jossa oli ostettaessa ollut 150 g, laatikosta ja se tuntuu jotenkin ohuemmalta kuin nykyiset Nallet. Seiskaveikka ei ainakaan ole entisensä. Aikanaan nueloin siitä paljon sukkia eikä ne nyhjääntyneet niinkuin nykyisestä neulotut. Ajattelinkin että teen sellaisen postauksen, missä näytän miltä neule näyttää ihan uutena ja vuoden päästä.

  miumu: Toivottavasti saan tehtyä sen pian :)

  Saija: No hyvä, vähän sitä silmällä pitäen aloitinkin nämä uudet sukat taas eri langalla.

  Sara: Sehän olisi mukava, että Joanna saisi paljon kavereita :)

  Hepsi ja Ama : Kiitoskiitos :)

  MaryAnn: Sama se on minulla eli kyllä saa luottaa neulojan osaamiseen. Mulla on neulelehtiä 60- ja 70-luvuilta ja monissa sen ajan ohjeissa on neuleelle annettu monta lankavaihtoehtoa, nyt en ole varma onko ne aina saman firman langoista, mutta kuitenkin. No, jos minä teen ohjeen mukaan jonkun neuleen, niin harvemmin käytän just sitä lankaa mitä suositellaan.

  VastaaPoista
 9. Oi miten kauniit ja hyvänmalliset sukat.

  VastaaPoista
 10. Syksyn tullen minäkin ilmestyin kommentoimaan;)
  Voihan vitalis mitä karhukuvia! Ihan huikeita. Saattais muutaman luontokuvaaja olla kade;)
  Hyvää syksyn alkua.

  VastaaPoista
 11. KristiinaS: Maltoit tulla saaresta pois :)Eikö vaan. Olipahan kokemus, hieno sellainen. Hyvää syksyä myös sinulle.

  VastaaPoista
 12. Hienot nämäkin! Sukat ovat mukavia neulottavia, itse en olekaan aikoihin niitä neulonut, mutta pian voisin ottaa vaikkapa nämä puikoille :)

  VastaaPoista
 13. Ihanat sukat! Ihan sen näköiset että tykkääisin neuloa!

  VastaaPoista
 14. helena: Sukkia on kyllä kiva neuloa mutta ai kun haluttais jo ruveta neuloskelemaan jotain suurempaa, vaikkapa harmaata villatakkia. Mutta vielä on monet lahjasukat tekemättä.

  Auli: Kiitos ja eikun neulomaan:)

  VastaaPoista