tiistai 20. syyskuuta 2011

Joanna Harmaja


Aikomus oli julkaista ohje näiden sukkien myötä, ja sitä jo tässä aloittelinkin, mutta en ehdikkään. Kohta täytyy joutua töihin ja huomenna lähden taas kolmeksi päiväksi opiskelemaan, joten katsotaan sitä sitten viikonloppuna. Mutta tulee se.


Tämä versio on neulottu Nalle-langalla (menekki 70 g). Onko niin, että niidenkin paksuus vaihtelee? Milloin lienen ostanut tuon langan, mutta se vaikuttaa jotenkin ohuemmalta kuin nämä nykyiset? Vai luulottelenko vain, tai kenties se johtuuko väristä, en tiedä. No mukavan ohuelta tuntui ja kakspuolosilla oli hyvä neuloa.

11 kommenttia:

 1. Ihan samaa olen tuosta Nallen paksuudesta itekin ihmetellyt. Nätit sukat ja kaunis väri.

  VastaaPoista
 2. Leena P: Kiitos :) Aaa, siis joku muukin on huomannut. Nallesta en ole niin varma, mutta minusta tuntuu että ainakin Seiskaveikan laatu on huonontunut huomattavasti. Pitäiskin tehdä sellainen postaus missä näyttäis miltä esim. sukat näyttää vuoden päästä.

  VastaaPoista
 3. Samanmoisia havaintoja täälläkin sekä Nallesta että Seitsemästä veljeksestä. Väri vaikuttaa selvästi langan paksuuteen, ja Nalle on nykyään paksumpaa kuin "vanhoina hyvinä aikoina".
  Hienot ovat muuten nämä uusimmatkin Joannat.

  VastaaPoista
 4. Komppaan, niin Nalle kuin 7V ovat erivahvuisia eri värisinä. Monta kertaa olen tutkaillut ja tunnustellut ja tullut siihen tulokseen, ettei väri aiheuta mitään harhaa vaan vahvuus todellakin vaihtelee. Tai onko sitten välillä kierre löyhempää ja välillä tiukempaa, menetiedä.

  VastaaPoista
 5. Monen monelta neulojalta olen kuullut samaa mitä edellä on kirjoitettu. Itselläni ei nyt ole enää kokemusta ko. langoista.
  Väriaine vaikuttaa kaikenmerkkisissä langoissa pörheyteen ja paksuuteen.

  VastaaPoista
 6. Onpa upeat sukat ja on mukavaa saada noiden ohje.

  VastaaPoista
 7. Heippa, kävin tutkailemassa täällä, nappasin napin mukaan, ja kopioin itselleni tossukkaohjeen. Kiitos

  VastaaPoista
 8. Sanna ja Aija: No minä jo ajattelin, että pöhköjä kuvittelen kun luulen värin vaikuttavan paksuuteen mutta siis muutkin ovat sen huomanneet :)

  KristiinaS: Mukava kun ei tarvi jäädä oletustensa ja ajatustensa kanssa yksin täällä mahdottoman mukavassa blogimaailmassa. Laitetaanpa ihan yhteinen kiitos kaikille kanssaneulojille :)

  enkulin käsityöt: Kiitos ja voih, nyt tunnen piston sydämessä. Milloinkahan saisin sen väsättyä valmiiksi, vai teenkö sellaisen tynkäversion.

  Artesaani: Kiva kun kävit ja tervetuloa uudestaan :)

  VastaaPoista
 9. Kauniita sukkia olet neulonut ja tuo vauvan neuletakki on tosi ihana väritykseltään.

  Hiukkasen kateellisena luin myös kokemuksesi karhun kohtaamisesta. Taitaa olla niitä kerran elämässä tapahtumia. Taitaisin pelätä aika kovasti, jos oikeasti näkisin liian likeltä, mutta silti olisi kiva nähdä vaikka vähän etäämpää. Mie oon vain törmännyt niihin jätöksiin :D

  Viime kesänä oli karhu ainakin ollut hetkeä aiemmin ihan likellä, kun Korouomassa kävin. Minua paremmin asioista tietävä opetti tunnistamaan karhun tuoksun. Oli tyynenä ja lämpimänä päivänä ainakin aika voimakas haju.

  VastaaPoista
 10. Kauniit sukat, ihanaa jos ohjeen jaksat tehdä:)

  VastaaPoista
 11. Tess: Kiitoskiitos. Juu, tuo karhukohtaaminen hymyilyttää yhä edelleen. Vaan enpä tuntenut mitään hajua silloin vaikka tuuli kävi karhuista meihin päin. Ei ehkä osannut haistella kun ei tiennyt, mutta kiitos vinkistä. Jos joskus vielä tuolla päin ollaan niin varmasti haistelen :) Aijai, lähellä se on ollut sinullakin, kohtaaminen nääs.

  Zelda: No nyt se ohje olis tuolla sivupalkissa, ollos hyvä :)

  VastaaPoista