perjantai 9. syyskuuta 2011

Vihertävänkikertävänkukertavat sukat

Sehän on tullut useaan kertaan todettua, että eräätkin langat näyttävät kerällä vallan houkuttelevilta, mutta neulottuna tulos on jotain aivan muuta. Nyt en ole ihan varma, mutta tämän kertainen tapaus taitaaki olla toisinpäin.

Joskus muinoin saamani lanka ei ole puhutellut minua ollenkaan ja niinpä se onkin ollut vain lankakorin täytteenä. No tällä viikolla sukkajuttuja pohtiessani avokki sanoi, että hän kyllä tarttis ohuita sukkia ja että tuo vihertävänkikertävänkukertava lanka kyllä kelpais hänelle. Tämä mies pyytää niin harvoin mitään neulottua että ihan hämmästyin ja tuumin jotta mikä ettei, neulotaan sukat (vaikka kuin silmiä kirvelis :).

Malli perussukat
Lanka Relana Flotte Socke (75% villaa, 25 nylonia)
Menekki n. 70 g
Koko n. 43 (64 s.)
Puikot 2,5 mm sukkapuikot

No ehkä tuo lanka on neulottuna hieman siedettävämpää kuin kerällä, hmm. Saattaisi olla, että tuo lanka toimisi parhaiten vaikka siten, että neuloisi sillä pelkästään sukan varren ja jalkaosan jollain yksivärisellä, vaikkapa tuolla tumman harmaalla. Sitähän voisi tieten kokeilla, mutta toisaalta lienee järkevintä säästää jäljelle jäänyt lanka mahdollisesti tulevia reikiä varten. Eli ei tästä sen enempää.

12 kommenttia:

 1. Ihan hyvältä nuo raidat näyttää, jos vihreestä tykkään niin varmasti mainiot.

  Ja jos ei väristä niin tykkääkään niin harvoin sitä kuitenkaan villasukkia tuijotellaan, tärkeintä on että lämmittävät ;)

  VastaaPoista
 2. Mrs.Marple: Juu, saaja tykkää vihreästä ja niinhän tuo tuumi, että siellähän ne on sukat kengän sisällä piilossa. Hyvä niin ja pääasia että lämmittää :)

  VastaaPoista
 3. Nämä sukat on kyllä miun mieleiset!

  VastaaPoista
 4. Joo. olen samaa mieltä! Lnaka ei näytä kerällä yhtään niin hienolta kuin sukkana. Tosi raikas ja kiva väri!

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti nätimpi sukkana kuin keränä.

  VastaaPoista
 6. Minä tykkään myös, vaikka vihreä ei suosikkivärejäni olekaan, mutta tuo vihreä on kaunis.

  VastaaPoista
 7. Milukka, Auli, Tiina ja TarjaA: Kiitos ja juu, ehkä toimii sukkana paremmin kuin keränä. No ainakin tässä olomuodossa lämmittää jalkoja paremmin :)

  VastaaPoista
 8. Perunalaarista bongastin sukkasi ja päätin tulla tarkemmin tutustumaan. Ihania töitä sinulla ja nämä sukat on tosi kivan ja raikkaan väriset.

  VastaaPoista
 9. Noista langoista ei kyllä yhtään tiedä näyttävätkö ne lopulta hyvältä. Sukat ovat kyllä ihan hyvät!

  VastaaPoista
 10. Olen samaa mieltä kirjavista langoista kanssasi. Tosin Veera Välimäen suunnittelemat neuleet ovat viime aikoina hieman houkutelleet kokeilemaan jotain kirjavaa lankaa, mutta voipi jäädä kyllä kokeilemattakin. Tuollainen lanka, johon on valmiiksi suunniteltu kuviot on mielestäni jo astetta parempi kuin muut pätkävärjätyt. Mielipiteitä on varmasti yhtä monta kuin on neulojiakin :)

  VastaaPoista
 11. Miia: Kiva kun kävit ja tervetuloa toistekin :)

  Jokke: Aivan. Tässä tapauksessa on se hyvä puoli että onneksi sukan saaja on ihan tyytyväinen :)

  helena: Me molemmat taidetaan ennemminkin olla yksväristen ystäviä, olen ollut huomaavinani :)Mutta täytyy tunnustaa että taas lankesiin yhteen kirjolankaan kun niin halvalla sain. Teen siitä todennäköisesti samanlaisen vauvanutun kuin aiemmin sillä siihen näytti kirjolanka uppoavan ihan somasti.

  VastaaPoista