torstai 25. marraskuuta 2010

Kaisan päivää

Tämän kertainen Wiikon Wanha on kuva kauniista tytöstä viehättävässä takissaan. En tiedä kuka hän on, mutta voisipa olla vaikka Kaisa tänään olevan nimipäivän kunniaksi.


Ennen vanhaan Kaisan päivä on ollut vuoden tärkein keritsemispäivä. Lampaan villa on kuulemma parhaimmillaan juuri tähän aikaan. Jossakin on sanonta "Kaisan villa ei katoa", mitähän se sitten tarkoittaneekaan. Säihin liittyviä uskomuksia on myös paljon. Tänään pitäisi kuulemma olla suojasää, mutta ei ainakaan täällä. Tuulee vallan mahottomasti ja on kylymä. No, jos vanhoihin on uskomista niin jouluna on samanlainen sää. Toisaalta Jämsäläiset uskoo että
"Kun Kattina (pakkanen) kapsaa, niin jouluna (vesisade) napsaa".

Nähtäväksi jää.

8 kommenttia:

 1. Toivottavasti ei, vaikka vähän on kyllä ihmetyttänyt, että marraskuussa on jo näin kovat pakkaset (Napapiirin korkeudella). Mikseipä se sitten kääntäs kelkkaansa ja kaatas saavikaupalla vettä jouluna. Voi tosin olla, että tuntuu vain siksi oudolta, kun on ollut niin monena vuotena peräkkäin vähän sekavat ja erilaiset nämä sääolot.

  VastaaPoista
 2. Tunti vielä tiettyä päivää jäljellä elikkä kaikille Kaisoille ja Katariinoille nimppria...

  VastaaPoista
 3. Hyvää Kaisan päivää! Valokuva on todella hieno.

  VastaaPoista
 4. Tess: Juu, mielummin lunta kuin vettä kiitos. Teilläpäin onkin ollut jo kovat pakkaset, täällä ei ole ollut kuitenkaan yli kymmentä astetta.

  Hauskoja nuo vanhat sanonnat ja uskomukset. Kunkin päivän kohdalle on niin monta vaihtoehtoa, että aina joku mukamas pätee.

  anonyymi: Täällä yksi Kaisa kiittää :)

  Anna: Kiitos. Niin minustakin. Onkohan kuvan neiti itse kirjaillut kauniin takkinsa.

  VastaaPoista
 5. Meidän äiti aina siteeraa Vilkunaa, ja pieleenhän ne menevät. :)

  Tykkään silti ajatella keritsemispäiviä sun muita. Silloin niillä päivillä ei ollut niin rumaa nimeä kuin dead line.

  VastaaPoista
 6. Totta se on että "Kaisan villa ei katoa" :) Täällä ainakin yks Kaisu, jolla kaikki kaapit ja nurkat tursuaa villalankoja, eikä se katoa eikä vähene millään, päinvastoin :)

  VastaaPoista
 7. Myöhästyneet Kaisan päivän onnittelut.
  Aivan viehättävä kuva neitosesta.
  "Perin" serkultani vanhan albumin, oikeammin sain sen, kun muuten se olisi mennyt roskiin. Albumissa on ihania vanhoja kuvia. Niitä on aivan mukava katsella, vaikken suurinta osaa tunnistakaan. :-D

  VastaaPoista
 8. Solveig: Elämä on ollut varmaan verkkaisempaan ennenmuinoin, ainaskin talvisydämellä.

  Sude: Tämän Kaisan villat taas meinaa kadota vai sanottaisko että muuttavat olomuotoa. Mulla on aika pieni lankavarasto kun pyrin ostamaan vain tarpeeseen. Joskus lipsuu.

  Marleena: Kiitos :) Olisipa kiva nähdä niitä sinun vanhoja kuvia. Tämä Wiikon Wanha idea on vapaasti käytettävissä.

  VastaaPoista