lauantai 4. joulukuuta 2010

Ei kahta ilman kolmatta

Täällä ei nyt esitellä mitään suunnittelun tahi neulonnan riemuvoittoja vaan ihan tavallinen punainen villatakki. Tämä ei tarkoita etteikö olis aihetta tyytyväisyyteen. Sain kuin sainkin istuvan takin Tuulian tailorinopeilla, eli eipä mennyt kurssi hukkaan.


Mallina tässä on oma Hiirulainen, joita tein kaksin kappalein muutama vuosi sitten. Erotuksena aiempiin on, että pohjaneule ei ole pelkästään 3 oikein, 1 nurin vaan joka neljän kerros on pelkkää oikeaa. Tästä oli apua palmikkokiertojen suhteen, siis varsinkin kohdassa jossa letti tekee suuremman mutkan. Ulkonäkö on silti aikalailla samanlainen.


Malli oma Hiirulainen Tuulian tailoriopeilla
Lanka Gjestal Maija, menekki 420 g
Koko kerrankin sopiva eli jotain 38
Puikot 3,5 mm pyöröpuikot
Koukku 3 mm virkkuukoukku
Muuta 9 nappia

Maija-lanka ei ollut niitä miellyttävimpiä neulottavia. Se oli jotenkin muovisen oloinen nitkuteltava, vaikka onkin 85 % villaa. No, pesu ja huuhteluaineella huuhtelu tekivät kyllä tehtävänsä eli takista tuli ihan mukavan tuntuinen ja käyttökelpoinen. Väriin olen oikein tyytyväinen. Kuvista ei ehkä tule totuus esiin, näillä hämärillä kun on tuskastuttava kuvata ja varsinkin punainen on ylen haasteellinen. No tämä takki olis niinku lähellä puolukan punaista, ei kylläkään ihan. Sitten tämän pimeyden lisäksi on toinenkin tuska. Minä en tykkää pätkääkään olla kuvattavana, eikä mielikuvitus tahi naama riitä mihinkään ihmeelliseen. No voishan sitä kuvata henkarissa roikkuvaa takkia, mutta totuus tulee paremmin ilmi näissä elävämalli kuvissa kuten seuraavassa:


Aika hyvin istuva takki, no ainakin verrattuna siihen edelliseen. Olen ihan tyytyväinen ja lähinnä juuri siihen, että onnistuin tässä saumattomassa tekniikassa. Tein jopa rintamuotoilut wrap and turn tekniikalla ja tuli siistiä jälkeä. Ehdottomasti käytän tulevaisuudessakin tätä tekniikkaa, mutta Hiirulaisia tuskin tulee enää. Vähän latistaa tyytyväisyyttä tuo niin arkinen malli, samalla vaivalla olisi voinut tehdä jotain uutta ja erilaista, mutta nyt ei rahkeet riittäneet tämän enempään. Eli hyvä näin.

Tein töihin joulukoristeita myymättä jääneistä poistokirjoista. Malli oli jossain lehdessä, oiskohan ollut Sinä Osaat tai jouku.


Joku asiaks sanoi, jotta kuinka raskitte kirjoja silputa. No tuskin kukaan jää kaipaamaan esim. Ydinaseet ja suurvaltapolitiikka kirjaa vuodelta 1982. Tosin siinä oleva teksti ei ole kovin jouluista. Tein muutaman sydämen jostain insinöörien pääsykoekirjasta, matemaattisia kaavoja ja laskuja. Mielestäni kauneimmat tulivat Taaborilta Golgatalle kirjasta vuodelta 1901.


Jouluntuoksuista viikonloppua itse kullekin.

17 kommenttia:

 1. Ydinasekirjalle parasta käyttöä tuollainen.:) Minusta hiirulaisesi on kovasti kaunis. Tykkään noista palmikoista nappilistan molemmin puolin. Ja nostan hattua tuolle Tuulialta oppimallesi tekniikalle; liekö onnistuisi täällä tuommoinen. En ole uskaltautunut edes sille kurssille... Istuvuus takissasi on jetsulleen; se kyllä houkuttaisi yrittämään. Sitten joskus. Ehkä.

  VastaaPoista
 2. Kaunis neuletakki! Minustakin nuo palmikot nappilistojen molemmin puolin ovat kovin ihastuttavat.

  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 3. Kaunis se on, ja väri ihan herkullinen. Tuulian kursseille halajan itsekin, mutta ei ole ihan tässä lähellä,voih.

  Kaunis koriste, ja jos tuon kirjasta tekee, niin vanha kirja saa vielä mahdollisuuden:)

  VastaaPoista
 4. Kauniin punainen tämä uusin Hiirulainen. Ja nuo palmikot - aivan ihania!

  Haha, en tosiaan usko, että sitä silputtua kirjaa kaivataaan!

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kaunis villatakki ja ihana väri:)voi kunminäkin osaisin...:)

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis väri ja ihana malli! Tosi kivan näköinen ja sopii sulle kauniisti :)

  Se ydinasekirja ois kyllä ollut kiinnostava mutta mie tykkäänkin omituisista kirjoista :D

  Ihanaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 7. outi: Yhteen sydämeen meinasi tulla tuosta kirjasta sellainen sivu, jossa oli taulukkoon merkattu ydinsodan uhreja. Piti ottaa pois, hyi.

  Tuota istuvuutta olisi voinut lisätä vielä vyötärömuotoilulla, mutta kun olen aika pötkylä siltä kohtaa niin eipä väliä. Olen havainnut, että sinussa on sinniä eli eikun vaan kurssille. Varmasti opit tekniikan.

  Tess: Kiitos :) Juu, minä kans tykkään nuista palmikoista ja ilman niitä takki olis ihan liiankin tavis.

  Pirjo: Kiitoskiitos. Jospa se kurssi tulisi joskus lähemmäksi ja voihan sitä ostaa Tuulialta sen ohjeen ja opetella omin päin. Viksummalta se käy, mutta minä sain kyllä suuren avun ja välillä ihan kädestä pitäin sillä kurssilla. No, nyt kyllä menee mainonnaksi :)

  Tiina: Minulla olikin oikein kova punaisen kaipuu. Nyt vois sitten rauhassa siirtyä harmaaseen, tuolla jo huutelee pussillinen suomenlampaan villa. Mutta ensin muutamat joululahjat.

  xante: Kiitos ja kyllä sitä oppii kun oikein opettelee, tässä elävä esimerkki :)

  Tuulia: Kiitos, mutta onneksi et pääse ihan läheltä katsomaan, vois tulla nimittäin ruoskaa :) Omilla kriteereillä lopputulos on erittäin hyvä muttei täydellinen.

  No eikun tervetuloa Lainan päivänä helmikuussa kirjojen poistomyyntiin, varmasti löytyy vastaavaa kauraa :D

  VastaaPoista
 8. Hieno takki! Ylhältä alas neulominen on hyvä sen takkia, että voi aina pukea päälle ja katsoa, miten istuu jne. Väri on kaunis!

  VastaaPoista
 9. Upea takki eikä miun silmissäin ensinkään tavallinen vaan kerrassaan erityinen, upea! Nuo palmikot on kauniit.

  VastaaPoista
 10. No jopas. Tavallinen villatakkisi on todellakin enemmän kuin tavallinen. Tuohan on mestarityö palmikkoineen ja väri on herkku.

  VastaaPoista
 11. Anna: Kiitos. Edellisestä kerrasta viisastuneena sovittelin takkia monta kertaa työn edetessä:)

  Hepsi: No kun näitä on jo muutaman tehnyt niin tuntuu jo ylen tavalliselta :)

  enkulin käsityöt: Kiitoskiitos, ihan tässä punastuu :)

  VastaaPoista
 12. Tykkään eniten kohdasta: koko kerrankin sopiva :) Sehän on sentään jo itsessään riemuvoitto ja takki on muutenkin kaunis ja hyvin istuva!!! Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 13. helena: Juu, minustakin se on parasta koko neuleessa :)Liekö tuo neuleen huonous vai hyvyys kun on niin mahdottoman lämmin. Tänään töissä ei ollut kuin t-paita tuon villurin alla ja meinas olla kuumat oltavat. Niin että antaa vaan pakastaa.

  VastaaPoista
 14. Kaunis neule ja istuu hienosti!

  Olen jo muutaman bloggaajan kommenttilootassa sanonut hankkineeni Tuulian ohjeet, mutta milloin ihmeessä uskaltaudun niitä oikeasti kokeilemaan? Yhden kerran yritin jo ottaa mittoja, mutta se kaatui epäuskoisuuspuuskaan, että ei tää voi olla oikein. Kurssi tekisi siis varmasti terää minullekin.

  VastaaPoista
 15. Tuija: Suosittelen. Kun niitä mittoja laittaa siihen ohjeen taulukkoon, saa olla tarkkana. Mullakin oli eka kerralla yksi mitta, joka olikin sentteinä, vaikka ois pitänyt olla tuumina ja mettäänhän se meni.

  VastaaPoista