maanantai 20. lokakuuta 2008

Hillasukat

Äiti kertoi oppineensa neulomisen mummoltaan, sellaisen heittämällä neulomisen, onkos se nyt sitten englantilainen tyyli, vai mikä. No mummo oli ollut sitä mieltä, että kannattaa tehdä ensimmäiseksi pitkät villasukat, kun syksyllä on se kouluunlähtökin edessä. Neulominen oli ollut välillä tosi pitkästyttävää ja tuskallista. Isoveli oli kuulemma huvittuneen epäluuloisena seurannut työn etenemistä ja sekös oli pistänyt äidin oikein sinnillä tekemään sukat valmiiksi. Aikamoinen suoritus seitenvuotiaalta.

Olen minä vissiin senverran sinnikkyyttä perinyt, että sain kuin sainkin piiiiitkät villasukat valmiiksi. Halusin sukat, joiden varret ylettyvät polven yli ja ei auttanut kuin neuloa ja neuloa ja neuloa, vaikkei mulla mitkään pitkät, säihkysääret olekkaan, ai kun oliskin.

Malli oma Hillasukka
Lanka Nalle (75 g) ja TT:n Huopalanka (125 g) yht. 200 g
Koko 37 (alussa 80 s, nilkka- ja jalkaosassa 56)
Puikot 3 mm sukkapuikot

Varret on neulottu huopalangalla ja mallineuleena on sekä 2 o, 2 n että 1 o, 1 n resoria. Tykkään, että sukat pysyvät jalassa, siksi vain resoria. Jalkaosa on neulottu Nallella ja resoriosuus jatkuu 2. ja 3. puikoilla. Tein eka kertaa ranskalaisen kantapään ja voi vitsi, miten hyvin sukat istuvat jalassa eli teenpä toistekin. Takakavennukset näyttävät tältä:


Oi joi, minä olen paksupohkeista maatiaissukua eikä sukkien raidallisuus ainakaan vähennä vaikutelmaa. No, voishan asiat olla huonomminkin. Hihhih, vähän lapsetti. No nämä ovatkin ihan vaan kotisukat, joten ei haittaa, pääasia että ovat lämpimät ja tarpeeksi pitkät.

Olin iloisesti yllättynyt kun sain Sanilta tällaisen kivan tunnustuksen. Oikein paljon kiitoksia :) Kyllä se aina mieltä lämmittää kun joku muistaa .


Jaan tämän tunnustuksen kaikille joiden luona käyn ja jotka käyvät täällä :)

19 kommenttia:

  1. Really beautiful posting!
    Congratulations!!!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat sukat. Näyttävät jotenkin ystävällisiltä. :D

    VastaaPoista
  3. Kauniit sukat sorjissa säärissä!
    Tai sitten sulla on erinomainen valokuvaaja!?
    Palaan blogiisi toistekin; Ullasta olinkin jo tulostannut yhdet sukkasi, kiitos!
    Ihana tuo pitkä takkikin!

    VastaaPoista
  4. Kivat sukat ja ihanan lämpimät -näyttää siltä. Voi miten suloiset tuollaiset sukat olisi palevissa jaloissa talvella ja miksei muutenkin.

    VastaaPoista
  5. david santos: Thank you :)

    nna: Kiitos. Kodikkaat kotisukat :)

    Maria: Kiitos :)

    Malli45: Niin, tämä harha on kyllä valokuvaajan taitavuutta :)

    Sotketkohan minut johonkin toiseen, tietääkseni minun malleja ei oe Ullassa, toivottavastio joskus on. Tervetuloa uudestaan.

    Iso Gnu: Juu, kyllä ovatkin lämpimät. Nyt ei polviakaan kolota. Mietin, että teenkö pelkät säärystimet mutta kallistuin kuitenkin sukkiin. Ehkä ne tehdään joskus myöhemmin.

    VastaaPoista
  6. Onpas mukavan näköiset sukat, jotenkin sellaiset tyttömäiset. :)
    Noiden kanssa kyllä pitäis olla sellaiset vanhanajan sukkanauhat hameen alla.

    VastaaPoista
  7. On kyllä mukavan näköiset sukat!

    VastaaPoista
  8. Onpa tosiaan turvallisen näköiset kotisukat, kuvat taas niin kauniita!

    Tuli heti mieleen kun tein 7-luokkalaisena itselleni vastaavat polven yli ulottuvat sukat, tosin seiskaveikasta ja yksivärisenä. Oli tylsää puuhaa ja kaiken kukkuraksi käsiala muuttui matkan varrella niin että toinen sukka tuli löysä ja toinen tiukka. Ahdisti niin että taisivat jäädä käyttämättä.

    VastaaPoista
  9. No johan on piiitkät sukat, varsinkin siinä toisessa kuvassa :) Mukavasti lämmittävät varmaan polvia.

    VastaaPoista
  10. Ihanan nostalginen kuva, sukissa on lämmin, hieman "poltettu" tuo oranssi, "vanhahtava" raidoitus ja kuvattu "mummolan räsymatolla". Oikein ihanat ja kaunis on takana kavennukset. On ollut melkoinen iisakin kirkko neuloa noin pitkät varret! Villaiset stay-upit? ;-D

    Anyway, olen kade!

    VastaaPoista
  11. Silmukatti: Juu, myös Linssi ehdotteli sukkanauhoja :)

    Kanerva: Ja vielä tuntuvatkin mukavalle niin että antaa vaan pakastaa :)

    AnniP: No onneksi et lannistunut neulomisen suhteen. Enpä muista sainko minäkään kuin yhden lapasen aikaiseksi viidennellä luokalla. Ei oikein silloin vielä napannut tämä homma.

    Helena: Kyllä vain:) Näin vahemmiten pakkaa kolottamaan polviakin tai ehkä se johtuu enemmänkin taudista.

    TuijaM: Kiitos kauniista sanoista :) Taustalla oleva piironki on tosiaan mummon peruja mutta räsymaton olen kutonut itse kotiteollisuuskoulussa. Meillä oli tosi vanhanaikainen opetus ja mattokin piti tehdä räsyistä vaan hyvähän tuo oli, että tuli sekin opeteltua. Minä pidän vanhoista huonekaluista ja räsymatoista eli mummomeininkiä, jee :)

    VastaaPoista
  12. Ihanan pitkät sukat! Hauskoja noi toiset kuvat linkkien takana :D

    VastaaPoista
  13. Villapeikko: Kiitos :) Juu, kuvankäsittelyllä saa ihmeitä aikaan. Kuinkahan paljon sitä käytetään oikeissa muotikuvissa.

    VastaaPoista
  14. ihanaa, että löysin blogisi, ihania sukkaohjeita löysin sinulta(sukkasadon kautta).Tulen vierailemaan jatkuvasti jatkossakin;)

    VastaaPoista
  15. MinnaP: Kiitoskiitos. Kiva kun tulee uusia tuttuja :) eli tervetuloa uudelleen.

    VastaaPoista
  16. Iinu: Pepillehän nämä sopiskin hyvin :) Ei muuta kuin äiti tikuttelemaan.

    VastaaPoista
  17. Ihanat sukat ja hauska postaus. Sai het hyvälle mielelle.

    VastaaPoista
  18. Christina: Kiitoskiitos :)Mukava jos pystyy ilostuttamaan kanssaneulojia ja lähimmäisiä yleensäkin.

    VastaaPoista