tiistai 7. lokakuuta 2008

Tulloo tuulinen ilma

Siis ilma-aiheiset postaukset jatkuvat. Tuo savolaiselta kuulostava otsikko on napattu tästä Värttinän biisistä, joka sopii viime aikojen tunnelmiin, siis minun kohdalla ainakin.Myös tämä kaunis valitus sopisi päivän äänimaailmaan ja mietinkin kumman tänne laittaisin.
Voiton vei Tuulen tunto.

Hyvät vai huonot asiat ensin? No laitetaan hyvät ettei vaikuta niin negatiiviselta. Suokaatten muuten anteeksi, että täällä valitellaan vaivoja ja vaikka mitä, mutta nyt on näköjään sellaiset ajat. Vielä se aurinkokin paistaa, uskoisin.

Niin, nämä pikku sukkaset, jotka menevät Sukkasadon kautta hyväntekeväisyyteen ovat se hyvä juttu. Olipa hauska neuloa näin pieniä sukkia.


Vasemman puoleinen on neulottu Uhoavan Gnun sukkaohjeella ja oikealla on Juna- eli Tuulansukat. Molemmat neulottu Nalle Colorilla 2,5 puikoilla, menekki yhteensä vajaa 80 g. En ole erityisesti pätkävärjättyjen ystävä, mutta somat sukathan noista tuli. Toivottavasti menevät tarpeeseen.

Toinen hyvä asia: mehevät , maukkaat omenat omasta puusta.

Jokohan huomenna keittelis Hyvettiä. Kukahan tulis kuorimaan?

Huono asia: Vai että Top Wool, tekis mieli väittää että Bottom Wool. Ei pitäis uuden neuleen nyppyyntyä näin äkkiä. Katsokaa miltä minun Brunelli näyttää, yhyy:


Enkä minä sitä todellakaan yötäpäivää ole pitänyt päälläni. Tuo nyppyyntyminen tuli oikeastaan yhtenä päivänä. Olimme Kuopiossa katsomassa antifestivaaleja ja tuli käveltyä paljon. Olkalaukku heilui mukana ja sehän se tieten aiheutti tuon. Ai vitsi että harmittaa. No saahan ne nypyt nypittyä, mutta jos ja kun sen ohjeen joskus saan aikaiseksi niin en ehkä tätä lankaa uskalla suosittella. Harmi, sillä se on todella mielytävän tuntuinen ja lämmin ja värikin on hyvä. Ainakin Sandnessin Peer Gynt on hyvä lanka ja suunnilleen Top Woolin vahvuinen. Smartista minulla ei ole kokemuksia mutta sekin on saman vahvuista. Saa suositella hyviä lankoja :)

16 kommenttia:

 1. Voi ei, onpa kyllä ikävä yllätys :( Kertakäyttöön taidetaan nykyisin melkein kaikki tehdä. Tuntuu välillä enempi poikkeukselta kuin säännöltä, että lanka kestäisi käytössä siistinä pitkän aikaa. Ei kyllä tosiaan ole nimensä veroista lankaa.

  Kauniita syksyisiä kuvia! Omenat on nam :P

  VastaaPoista
 2. Ai harmi! Minullakin on Top Woolia pari kiloa jemmassa, ihan mieleisissä väreissä vielä...

  Smartista olen jotain neulonut, mutta ainoa siitä neulomani paita on tainnut mennä lahjaksi perhepiirin ulkopuolelle (eli en ole voinut seurata sen kuntoa). Jotenkin siitä kuitenkin jäi luotettava tuntuma. Voisinhan toki kysäistä, miten on kestänyt käyttöä (meni lapsen käyttöön siis se paita).

  VastaaPoista
 3. Ei sais juu tuolla lailla nyppyyntyä!
  Ihan samaa olen ihmetellyt Noro- ja Araucania -sukkalangoista. Valmiit sukat nyppyyntyvät ihmeen nopsasti, vaikka lanka on kallista kuin mikä...

  VastaaPoista
 4. Minä neuloin Smartista joku aika sitten palmikkovillatakin ja vaikka se ei oo ollu ihan arkipäiväkäytössä (no on arkipäivinä mutta ei sillee kotona päällä jatkuvasti) niin on nyppyyntynyt ja nuhjaantunut jo ihan yllättävän paljon. Olisin oikeasti luullut että säilyisi siistinä pitempään! Että eipä valitettavasti voi Smartiakaan kehua tässä suhteessa. No on se lämmin kyllä, ja onhan niitä kalliimpiakin lankoja, mutta silti vähä harmittaa.

  VastaaPoista
 5. Ihania omenoita, olisipa meilläkin omenapuita! Minä en kuorisi noita omenoita tuota Hyvettiä varten, kun kerran ovat omista puista ja myrkyttömiä. Säilyy vitamiinitkin mukana paremmin ja tulee varmaan muutenkin maukkaampaa, mutta makuasia.

  VastaaPoista
 6. Harmillinen juttu tuo nyppyyntyminen, kun tekee ison työn. Minulla kävi joitain vuosia samoin Novita Woolista tehdyn villatakin kanssa, kun pidin reppua, mutta takki tuohoutui perusteellisesti. Taisi jäädä pari vuotta väliin etten neeulonut mitään, ennenkuin huomasin blogistaniasta, että onhan sitä muunkin merkkisiä lankoja.

  VastaaPoista
 7. Tuo nyppyyntyminen on todella harmi. Nyppii niin perusteellisesti että! Kokeile joskus Gjestalin Maijaa tai Jannea, ne ovat ainakin meillä pysyneet kuosissaan.

  VastaaPoista
 8. Tess: Juu, ei se pelkkä langan mukava tuntu riitä. Harmillista.

  Maria: Kai se Top Wool on tarkoitettu pyhäneuleisiin, semmoisiin joita käytetään harvoin, eikä ainakaan olkalaukun kans:)

  Ai ettei Smarttikaan ole oikein hyvä. Jännä juttu, se kun on ihan Peer Gyntin tyylistä ja sitä lankaa uskallan suositella. Pari kolme vuotta sitten neuloin siitä villatakin, jota olen käyttänyt todella paljon. On säilynyt ihan siistinä eikä nyppyynny.

  Hepsi: Niin, mikähän se on langanvalmistajan vastuu. Luulis että heikkoudet näkyis edes hinnassa.

  Leena: Ai harmi. Tuo minun ruskea takkikin on ihanan lämmin. Lohduttaahan se sekin :)

  Lankakomero: On ne kyllä hyviä nuo omput. Pitääpäs osa keitellä kuorineen niin voi verrata.

  Päivi: Kurja juttu. Onneksi et kokonaan luovuttanut:) Onkohan se niin että vallankin pehmeät, sileät langat nyppyyntyvät.

  Soile: Niin nyppiikin :) No minäkin mietin noita Maijaa ja Jannea. Eli niitäpä kannattaa kokeilla. Janne vois käydäkin vaihtoehdoksi Top Woolille. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 9. No voi kökkö, kökömpi, kököin... Mitä mä nyt teen mun just hankitulle kilolle Top Woolia? En siis ainakaan mitään noin hienoa ja vaivalloista työtä. Kyllä varmaan ottaa pattiin, tää sympatiseeraa!

  VastaaPoista
 10. Helena: Niin just, kökkö juttu.

  VastaaPoista
 11. Jannesta ja Maijasta kyllä pidän minäkin ja ne ovat pysyneet aika hyvinä käytössäkin. Varsinkin Maijaa olen käyttänyt enemmänkin. (Varsinkin, kun sitä usein on saanut Helsinki Fashion Housen ystävämyynneistä hintaan 20 €/kg...) Mutta siinähän on siis 15 % keinokuitua mukana, ei ole täysvillainen, jos nimenomaan täysvillaista vaihtoehtoa etsit.

  VastaaPoista
 12. Harmistus! Itsellä Topit eivät onneksi ole nyppyyntyneet... ainakaan vielä.

  VastaaPoista
 13. Voi nypytys... Eikä villan kai pitäisi edes helposti nyppyyntyä! Jos uskallat, niin ota partahöylä käteen, sillä saa aika kätevästi ajeltua nypyt pois. On tosin varottava, ettei tule samalla reikiä, jos vetelee liian tosissaan - nim. kokemusta löytyy.

  VastaaPoista
 14. Maria: Niin, eivät ole täysvillaa Janne ja Maija mutta en usko että noin vähäinen tekokuituisuus haittaa. Ai että sitä saa noinkin halvalla jostain, voi juku.

  Weirdrockstar: No hyvä. Onko se sitten kantajasta kiinni. Minua on viime aikoina nyppinyt moni asia, jospa se villatakki on tullut emäntäänsä :(

  Limeadine: Hui, partaveitsi. Siinä ei saa sitten käsi täristä eikä lipsua :) Kiitos vinkistä, taidan kokeilla.

  VastaaPoista
 15. Minä käytän sellaista tylsäksi ajeltua kertakäyttöterää. Ehkä hieman epähygieenisen kuulosta, mutta se on ollut paras. Ei tule reikiä, mutta nypyt lähtevät hyvin.

  VastaaPoista
 16. Heidi: Kiitos hyvästä vinkistä. Tylsiä teriä löytyy :)

  VastaaPoista