torstai 23. lokakuuta 2008

TosSukat

Hiljaa mummon vanha kaappikello raksuttaa, mummon pirtin pienen lämpimässä, mummo kutoo sukkaa hämärässä, sukkaa jonka lapsenlapsi saa.... Kaappikello on, muttei se raksuta. Pirttikin oli, muttei ole enää. Sukkia kudon, mutten ole vielä mummo. Ei siis ole lapsenlapsiakaan, mutta oispa joskus. Hämärää sensijaan on ja yhä hämärämmäksi menee. Sukkiakin on ja nyt myös tossuja.


Tein tämän tyyliset tossut viime tammikuussa ja ne ovat olleet kuulemma ahkerassa käytössä. Silloin jo oli aikomus tehdä niitä useampi kappale, mutta näin kauan siihen meni. Malli on melkein sama, paitsi että kärjessä on tennarikavennus, niinkuin Linssi sitä nimittää, eikä remmi ole kiinnitetty napilla, koska se kuulemma painaa istuttaessa jalkojen päällä. Eli se vanha ohje pitää edelleen paikkaansa. Edit: Paitsi että nämä on aloitettu 16 silmukalla 20 sijaan. Kantapäässä silmukat jakautuvat 5/6/5, muuten ohje on sama. Tosin yläkuvan tossujen remmi (10 s) on kiinteä eli sillä kohtaa tossu neulotaan pyörönä.


Malli oma, vaikka kovasti muistuttaa Ilun tossuja
Lanka Huopanen, Nalle ja Florica neulottuna yhteen
Koko 35 (50 g) ja 37 (80 g)
Puikot 5 mm sukkapuikot
Virkkuukoukku 4 mm

Kuvien värinmääritys on joskus tosi hankalaa. Tuo sininen pöytäliina, joka usein vilahtelee kuvissa on milloin minkäkin värinen. Pyrin kuitenkin mahdollisimman totuudenmukaiseen säätöön ja tuossakin kuvassa, jossa liina näyttää vihertävältä, tossut ovat suht oikean väriset. Vallankin punainen sekä vihreä ovat haastellisia määriteltäviä. Alakuvan tossut ovat vähän turhan hailakat, mutta pöytäliina on oikean värinen :)

Mikähän on kun kuvat eivät meinaa tulla oikean kokoisena tänne blogiin vaan ne täytyy käydä muuttamassa tuolla koodi puolella. Ei ole ennen käynyt näin, onkohan muilla?

16 kommenttia:

 1. Jo vain on hauskat ja varmasti mukavan kepeät.

  VastaaPoista
 2. Hieno malli, nappasin sen heti mukaani. Pitääkin ensi tilassa testata ohjetta, kiitos.

  VastaaPoista
 3. Hauska idea tuo toteutus ilman nappia, sehän on ihan totta että se painaa jos istuu ja pitää jalkoja ristissä hmmm... pöydällä. On meillä kyllä rahikin, mutta vain yksi...

  VastaaPoista
 4. Tupuna, Tesa ja Kanerva: Kiitos :)

  nna: Kiva, nämä onkin nopeatekoiset neulomukset.

  Helena: Niin, melkein parempi tuo napiton versio. Voi istua lattialla pelilemassa ja vääntää jalat vaikka mille mutkalle :)

  VastaaPoista
 5. Psst, voitit arvonnasani.
  Hiukan osoitetietoja ja paketti lähtee postiin.

  VastaaPoista
 6. Blogissani olisi sinulle jotain... :)

  VastaaPoista
 7. Tesa: Oo, onni suosii rohkeaa :)

  Eva: Kiitos ja kumarrus :)

  Jules: Kiitän. On ne kyllä ihan kivat ja lämpöiset myös.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista