maanantai 8. syyskuuta 2008

Takapakkeja

Ensimmäinen pakki: No joo, kävi niinkuin arvelin eli pääsin purkuhommiin ruskean takin kans, en onneks ihan alkuun joutunut. Siitä ja kaikesta muusta mitä tässä kerkiääkin tapahtumaan lisää sitten kun/jos neule joskus valmistuu, huokaus.


Tässä kuva minun neulenurkkauksesta. Tuo tuoli on varmaan 50-60-luvulta ja olen entisöinyt sen joskus kymmenisen vuotta sitten. Siinä on tosi hyvä istua ja neuloa, vallankin kun lypsyjakkara on jalkapallina. Tämä kuva on tässä muistutuksena ja varoituksen itselleni. Älä koskaan , ikinä jätä puikkoa noin.

Taina kyseli blogissaan neulojilta mihin he laittavat apupuikon neuloessaan. Minä kehuskelin pitäväni sitä nutturassa tai villatakin rinnuksissa. No, eilen kun neuloskelin niin ei ollut kumpaakaan, joten pidin apupuikkoa tuollain tuolin reunuksessa (on minulla ihan oikea apupuikkokin, sellainen mutkikas, mutta käytän mielummin sukkapuikkoa siihen tarkoitukseen).

Tästä tulemmekin toiseen pakkiin: Kävin neulomisen välillä laittamassa ruokaa tai syömässä tai kahvilla ja palasin neulenurkkaukseen ja jotenkin vauhdilla istahdin tuolille ja arvaatte varmaan mihin osuin, suoraan puikon päälle. Auts. Kummallista asiassa oli, ettei se edes sattunut, ihmettelin vaan miksen saa vedettyä puikkoa pois pakarasta. Se oli varmaan monta senttiä uponnu ja piti ihan voiman kans nykäistä irti. Eikä vertakaan näkynyt aluksi, mutta kyllä se sitten rupes valumaan. Valokuvaaja Linssi tuli siihen kyselemään, että otetaanko kuva blogiin. Ei kiitos, tuumasin.

Hyvin uppos kolmipuolonen puikko ja näkyi tuo kärkikin vähän vääntyneen. Käviköhän se luussa asti? Ihme kyllä, tänäänkään ei tunnu kipua eikä edes mustelmaa tullut. Että voi se neulominenkin olla vaarallista :)

25 kommenttia:

 1. AUUUH! Tämä olkoon opiksi itsellenikin, kun noita puikkoja pahimmillaan on lojunut sängyssäkin...

  Toivottavasti haava ei kipeydykään, ja onneksi se kuitenkin oli kohtuullisen puhdas puikko eikä vaikka ruosteinen rautanaula!

  VastaaPoista
 2. voi hyvänen aika, ei parane puikkoja pakaroihin osuttaa. Kannattaa pitää nyt huoli, lahjo vaikka Linssi pakarantarkasteluhommiin, ettei tulehdu koska ilmeisen syvälle on puikko kairautunut...
  Mitä tästä opimme? Emme välttämättä mitään, sillä tuo tuolin/sohvan sauma on se paras puikkopidin, vai mitä?

  VastaaPoista
 3. Herranen aika, kuulostaa karmealta! Toivottavasti ei tullut mitään puikkotraumaa.

  VastaaPoista
 4. Auts, ihan sieluun asti otti, kun luin juttuasi. Minulla tippui perjantaina korupihdit kädestä ja vaistomaisesti laitoin jalat yhteen sillä seurauksella, että housuun tuli reikä ja reiteenkin, mutta vaan ihan pieni;)

  VastaaPoista
 5. Huh-huh! Tuosta tuli mieleen, että äidillä meni kerran ohut sukkapuikko jalkapohjasta läpi sillain vinottain ei siis suoraan jalan läpi vaan jalkaterän reunasta toiseen niin kuin vaakatasossa, vähän vaikea selittää. Ei siitäkään mitään sen kummempaa seurannut, verta ei tullut, eikä ollut kipeäkään, mutta äiti kyllä säikähti vähän, kun huomasi puikon sojottavan jalkapohjassa.

  VastaaPoista
 6. Auts, mulla on ollut tapana säilyttää sukkapuikkoa juuri samalla tavalla, kun olen käynyt neulomisen välillä tekemässä jotain muuta. Itse en ole istunut puikon päälle, mutta yksi vieraani kylläkin...Ei kaiketi saanut kovin pahoja traumoja, kun on käynyt kylässä senkin jälkeen. Oppi kuulemma kerrasta, että kannattaa katsoa mihin istuu. Ääh, vieläkin tuntuu tosi pahalta hänen puolestaan.

  VastaaPoista
 7. Maria: Sama täällä, täytyy panna puikot ojennukseen ja vahtia, että pysyvät siellä missä pitää.

  Niin, onneksi ei ollut ruosteinen naula. Kyllä tuntee, että pakaraan on sattunut jokin, muttei se kipeä ole.

  TuijaM: Jospa se Linssi saunareissulla tutkailisi pakaraa :)

  Toivoisi tästä opiksi ottavan eli noin voi käydä jos puikko on tuolin saumassa. Eikä tämä ollut edes eka kerta, mutta siitä edellisestä oli jo niin kauan aikaa että olin vallan unohtanut.

  Taija K: Toivottavasti ei. Olen kyllä tänään katsonut tavallista tarkemmin minne istun :)

  Päivi: Minullakin on housussa(kin) hieno reikä :)
  Tekevälle sattuu.

  Lankakomero: Äitis tais löytää jonkun akupisteen jos ei edes verta tullut:) Hui, kuulosti kyllä vähän pahemmalta kuin tämä minun onnettomuus.

  Oli ehkä onni ettei mun puikko ollut ihan ohut, sehän ois voinut painua vielä syvemmälle, uh.

  Tess: Yritetään keksiä joku toinen tapa puikon säilytykseen, oman ja muiden turvallisuuden tähden :)

  VastaaPoista
 8. Auh!!! Pelkkä ajatuskin siitä, mitä tapahtui, karmii. Saat kaiken sympatiani.

  VastaaPoista
 9. Voin kuvitella miltä tuntuu.. Itse sain bambupuikon (3,5 mm) tökkäämään säären sisään poistuessani autosta kesälomalla (en kyllä ymmärrä miten se sinne meni) ja tulihan sitä verta.. Siis yllättävän syvälle se jyrskähtää puikko! Kannattaa varoa!

  Paranee hyvin sanon kokemuksesta!

  VastaaPoista
 10. Auts, tuntui ihan täälläkin omassa takamuksessa! Ihme (ja onneksi)ettei ole mulle vielä käynyt noin!

  VastaaPoista
 11. Auts! Älä siis ikinä jätä puikkoja pystyyn tuolille!

  Neuleesta tulee varmaan uuden kierroksen jälkeen vielä parempi!

  VastaaPoista
 12. Anne KR: Kiitos sympatioista :)

  Iso Gnu: Meitä ei ole lyöty ritareiksi vaan pistetty neulojiksi, eikös vaan :)

  Eila: Toivottavasti ei käykkään :)

  Hansu: Juu, mietinkin tuossa että pitäiskö neule nimetä vaikka Persereikäveikeäksi, mutta ei ehkä sentään :)

  VastaaPoista
 13. Auh, tuo on sattunut. Tietenkin näin uusio-savolaisena pitänee sutkauttaa että toiset ne oppii kantapään kautta!
  = )

  Terv, Kuopion poppoo

  VastaaPoista
 14. Deerbbq: Vai sanoisko ihan savolaisittain että otin perstuntumaa neulomiseen :)

  VastaaPoista
 15. Meinasko se valokuvan ottaa?? Herra harjoittelemaan ensiaputaitoja!! 8)

  Paranemisterkkuja Jyväskylästä!!

  VastaaPoista
 16. Arttu: Tiiäthän sinä sen, aina ois kuvaamassa :)Osas se kyllä puhdistaa haavan ja laastarin nätisti laittaa.

  No jospa se nahka tästä parkkiintus. Ei hätää.

  VastaaPoista
 17. Sohvalle unohtuneesta silmäneulasta olen kuullut, mutta että puikko. Sinullahan oli tuuria, kun ei pahemmin käynyt. Hyvää syksyn jatkoa Klaukkalasta.

  VastaaPoista
 18. Klaukkalan väki: Niin, onneksi pääsi pienellä reiällä ja suurella säikähdyksellä :) Pitää näköjään olla huolellisempi.

  Hyvää syksyn jatkoa myös teille :)

  VastaaPoista
 19. Kyllä, täältä sen kauniin neulee Bongasin. Kiva, kun kävit, löydän tänne toistekkin.

  VastaaPoista
 20. Onpas sattunut hurja juttu, mutta vaara vaanii aina.
  Kyllä varmaan muistat olla varovainen ton asian suhteen ja täytyy yrittää itsekkin laitella puikot vaikka,,, mikähän se nyt olis paikkaan:)
  Ei uskois, että noin paksu puikko uppoaa syvälle.

  VastaaPoista
 21. hui kauhea! olet varmaan tökännyt puikon sellaiseen kohtaan, jossa ei ole kauhean paljon hemosoluja. Tuntuu aika käsittämättömältä, että tuollainen tylppä kärki edes menee ihosta läpi.

  VastaaPoista
 22. Ui ui, ihan pahhaa teki lukea. Ite säilytän just samalla tavalla apupuikkoa. Harmi että joudut purkuhommiin. No onneks neuloessa voip purkaa ja neuloa uusiks. Ompeluhommissa jos leikkaa ihan pipariks niin ei välttämättä ole mitään tehtävissä.(Tää oli kehno yritys lohduttaa)

  VastaaPoista
 23. Tesa: Tervetuloa uudestaankin :)

  Tupuna: Niinhän se on, vahinko ei tule kello kaulassa.

  Kyllä on puikot nyt purkissa ja toivottavasti siellä pysyvätkin. Samaa minäkin ihmettelin, että noin paksu uppos niinkin helposti mutta pois piti kyllä vetää oikein topakasti.

  Heidi: Niin varmaan kävi (onneksi) sillä kipua ei tuntunut ollenkaan, eikä tunnu vieläkään. Oonkohan minä ihan tutta tyyppi?

  Eipä pitäis tämän jälkeen hirvittää vaikka lääkäri tarjoais miten paksua neulaa tahansa. On mua kyllä pisteltykin kovin usein.

  Christina: Hui, varohan ettei sulle käy samallalailla.

  Oikeassa olet tuon neuleen purkamisen kanssa. Mielumminhan sen tässä vaiheessa tekee kuin harmittelisi lopun ikää valmista työtä. Joskus toivoisi, että elämässäkin pystyisi purkamaan asioita ja tekemään ne sitten paremmin. No, kyllähän sitä tavallaan voikin.

  VastaaPoista
 24. Anteeks, mut repesin ihan totaalisesti tuota vahinkoa lukiessani :D oli niin hauskasti kirjoitettu tuo kieltämättä aika kauhistuttava tapaturma!! Toivottavasti ei tuu pipiksi!

  VastaaPoista
 25. Usi: Eikös se ole niin että vahingonilo paras ilo :) No ei vainiskaan. Kyllä tuo itseänikin jo naurattaa ja mikäs on nauraessa kun ei se pistos koskenut eikä vaivannut. Onneksi pääsi pelkällä säikähdyksellä.

  VastaaPoista