sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Liki passeli Brunelli

Tadaa, se on vihdoinkin valmis. Matka alkuajatuksesta lopputulokseen tuntui aika pitkältä ja välillä mutkikkaalta, mutta sehän kuuluukin tähän suunnitteluprosessiin, ainakin minun kohdalla ja on osa koko homman viehätystä. Olen liki tyytyväinen sillä valmis takki muistuttaa luonnosta, jonka pohjalta lähdin liikkeelle.

Takin helmaosan neulominen oli välillä aika puuduttavaa, pelkkää sileää neuletta, vaan onneksi oli edes ne ainaoikein pystyraidat rytmittämässä neulomista. Niiden kohdalla tein vähennyksiä eli helmassa on 27 silmukkaa enemmän kuin vyötäröllä. Olisi voinut olla enemmänkin, että olisi tullut hieman helmavampi.Tein kiinteän nappilistan ja hurautin muutaman kerran reikäpaikan ohi ja eikun purkuun. Onneksi ne oli aika lyhyitä purkuja toisin kuin tuo viimeviikkoinen. Olin siis neulonut takin hihoja vaile valmiiksi ja pingoittanut koko jutun. Aikani takkia mallattua ja pähkäiltyä tulin siihen tulokseen, että hitto soikoon se on sittenkin liian lyhyt. Sattui vielä kuopuskin siihen ja olin kuulevinani lievää naljailua ynnä hihitystä, hän kun on sitä mieltä että minä teen aina liian lyhyitä neuleita. Totta maar. Olisi voinut onnistua sellainenkin, että olisin katkaissut neuleen vyötäröltä, neulonut kymmenisen senttiä ja silmikoinut sen yläosaan. Purkupäätöstä kuitenkin puolsi se, etten ollut aivan tyytyväinen kaulukseen, joten peruutin vyötärölle ja neuloin helmaosaan noin 15 senttiä lisäpituutta ja yläosan uusiksi. Onneksi purin, sillä nyt takki ei näytä yhtään liian pitkältä jos ei lyhyeltäkään, siis on viki passeli :)

Malli Brunelli (oma)
Lanka Marks & Kattens Top Wool
Menekki 800 g
Koko s-m
Puikot 4 mm pyörö- ja sukkapuikot
Muuta 8 nappia

(kuva paljastaa, että neulojalle on maistunut pulla viime aikoina, höh)

Lanka oli hyvin neuloutuvaa ja tuntuu lämpimältä ja mukavalta päällä plus että väri on mielestäni aivan ihana. Vähän vaan mietityttää että kuinkahan se nyppyyntyy esim. peffan kohdalta kun se on aika pehmeää, siis lanka. Onko kellään kokemusta Top Woolista?

Shaalikaulus onnistui mielestäni melko hyvin, tosin leveyttä olisi voinut olla himpun verran enemmän, niin kauluksessa kuin koko takissa. Rinnan kohdan napitus paljastaa, että vähän meinaa irvistellä. Mutta kai tämä hiukan käytössä venyy. Selkäpuolelta kun katsoo, niin näyttää just oikean kokoiselta :)


Yhdistin kauluksen reunat keskitakaa silmikoimalla. Huolittelin kaikki muut paitsi hihojan reunat virkkaamalla. Ohjeen kirjoittamista olen harkinnut mutta se vähän mietityttää. Epäilyttää ensinnäkin, että osaisinko edes, no ehkä suomeksi mutta entä enlanniksi ja kuinka osaisin mitoitaa muut koot jne. Sitä paitsi malli vaatii vielä hieman hienosäätöä. Jos sitä olisi ahkera ja viihterä niin neulois heti toisen, hiotumman takin perään, mutta mutta... ehkä, kenties... Mutta kyllä minä olen liki tyytyväinen tähänkin takkiin :)


Hauskoja nämä syksyn pitkät varjot.

30 kommenttia:

 1. Oi miten ihana! Mullakin on ollut jo kauan suunnitteilla pitkä, ruskea neuletakki ja langatkin on ostettuna. Aikaa ei vaan ole riittävästi. Jospa tämä saisi vauhtia suunnitelmiin.

  VastaaPoista
 2. Ihana! Aivan mielettömän upea neule, tahtoo kans - eli ohjetta kehiin vaan. Kokosarjoitus olisi tietysti kiva, mutta kyllähän sitä pystyy ohjeen itsekin omalle koollensa muokkaamaan.

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno ja vielä itse suunniteltu, huh!

  VastaaPoista
 4. Ompa nätti takki ja malliltaan oikein kaunis. Ruskea väri on miun makuun. Laittaisitko ohjeen?

  VastaaPoista
 5. Voi miten nätin mallin olet taas kehitellyt! Ohjeen kirjoittamisessa on tosiaan hirveä työ. Olen itse tekemässä ohjetta pitkähihaiseen pitsineulepuseroon (5 eri kokoa) ja pitsineuleen (sama pätee tietysti palmikkokuvioihinkin) sovittaminen ja pitsimallikaavioiden tekeminen eri kokoihin on se kaikkein eniten työtä aiheuttava osa ja tietenkin sitten kääntäminen englanniksi.

  VastaaPoista
 6. Voi että on kyllä upea neule! Ihana väri ja mahtava, klassinen tyyli. Eikä nappilista näytä kyllä irvistelevän minusta. Tuon verran se kai aina niukkamitoitetussa neuleessa aukeaa.

  (Jos ohjeen kirjoittaminen mietityttää, ainahan voi kirjoitella jotain vähän epämääräisempää, ylimalkaisia muistiinpanoja, joita muut voivat soveltaa, jos osaavat.)

  VastaaPoista
 7. Upea! Nyt on parissa blogissa ollut niin upeita pitkiä neuletakkeja, että pitäisiköhän.... Jos ohjeen innostut kirjoitamaan, voin kääntää englanniksi (kunhan aikaa löytyy),

  VastaaPoista
 8. Voit kyllä olla tyytyväinen lopputulokseen, miusta se näyttää oikein passelille!

  VastaaPoista
 9. Vaude ja omaa tuotantoa! Tosi nätti, mukavan pituinenkin!

  VastaaPoista
 10. Upea takki!
  Toivotaan ja uskotaan, että lanka kestää käytön.
  Mulle on melkein kaikki nykyajan langat tuottaneet pettymyksen, usein jo parin käytön jälkeen sen näköisiä kuin olisi vuosia käytetty ja kymmeniä kertoja pesty. Vanhemmille lapsilleni kutomat neuleet (-80 lukua) ovat sen sijaan runsaankin käytön jäljiltä hyväkuntoisia. Jos vielä löydän langan, joka kestää käyttöä ja pesua siirryn kutomaan vain siitä...

  VastaaPoista
 11. Onhan mahtava Brunelli, onnittelut tekijälle! Toivottavasti lanka on laadukasta, että takista riittää iloa vielä vuosiksi.

  VastaaPoista
 12. Onnittelut upeasta lopputuloksesta! Kerrassaan ihana käyttöneule!

  VastaaPoista
 13. Tosi kaunis ja kiva takki :)
  Suunnittelijalle 10 pistettä ja papukaija merkki :)

  VastaaPoista
 14. vuoden paras aikuisten sarjassa! Ihana, mahtava, upea, mykistävä.

  VastaaPoista
 15. Todella kaunis takki! Minun silmääni ei ole yhtään liian kapea, ei neule eikä kauluskaan!

  VastaaPoista
 16. Kaunis joka suhteessa; väri, malli ja kokonaisuus. Mittasuhteiltaan hyvä, purkaminen harmittaa, mutta jos lopulta saa täydellisen lopputuloksen, niin kyllä kannattaa.

  VastaaPoista
 17. Kiitos kannustavista kommenteista kaikille sanoo hän ja punastuu :)

  Villasukka: Kiitos tarjouksesta. Voi olla että hyvinkin käännyn puoleesi, yritän kyllä itsekin, mutta saas nähdä minne asti se kantaa.

  VastaaPoista
 18. Oijoi, onpas tosi kaunis villatakki! Etenki selästä mahtavan näkönen. Ylpeä saat olla! :o)

  VastaaPoista
 19. On se kyllä aivan upea ja itse suunniteltu vielä!

  VastaaPoista
 20. Ihanan villiksen olet suunnitellut! Värikin on tosi herkullinen.

  VastaaPoista
 21. Se on todella kaunis! Ihanan täyteläinen väri. Tyylikäs lopputulos. Ja nyt on just sopivat kelit neuletakille, ainaskin täälläpäin.

  VastaaPoista
 22. Heidi, Tass, Hasbu ja Christina: Kiitos, täytyy myöntää, että itsekin olen aika tyytyväinen, vallankin selkäpuoleen :)

  VastaaPoista
 23. Aivan mielettömän ihana neuletakki! Kauniin värinen ja muutenkin kaunis.

  VastaaPoista
 24. Aivan ihana takki! Kerta kaikkiaan!

  VastaaPoista
 25. Mielettömän ihana neuletakki! Kaikki on just paxssedlia, malli, väri, mitoitus - kaikki. Jäämme vissiin odottelemaan ohjetta...

  VastaaPoista
 26. Juuli: Kiitos kiitos. Ohje muhii päässä, eiköhän se sieltä jossain muodossa tulostaudu :)

  VastaaPoista
 27. Takkisi on Ihana! Neule on ajaton ja tyylikäs vaate. Minullakin on neulomasi puolivuosisataisvillatakki aina yhtä tyylikäs.t.Eeva

  VastaaPoista
 28. Eeva: Kiitos kiitos. Ai se on vielä hengissä, kiva kuulla :)

  VastaaPoista