maanantai 25. elokuuta 2008

Niin vai näin

Ruskea villatakki odottaa vielä tulemistaan. Minulla on aika selkeä kuva siitä mitä haluaisin; puolipitkä, hieman a-linjainen, yläosassa palmikoita, ehkä shaalikaulus. Jotain tän tyylistä:


Mallitilkkujakin olen neuloskellut ja eilissä iltana keksin hyödyntää photoshopin leikkaa/kopio/yhdistä jne. toimintoja. Kerassaan kätevää, katsokaappa vaikka.
Näyttäis niikuin olisin tehnyt isompiakin mallitilkkuja :) Joistain kuvista kyllä huomaa liitoskohdan, mutta muuten aika vekkuli juttu. Ja nyt sitten pitäisi osata päättää minkä mallin valitsisi. Jos helmaosa olisi pelkkää sileää neuletta niin tuon kuvionhan voisi päättää työn edetessä, mutta kun ajattelin pykätä jonkunsortin pystyraidat sinne, niin sepä vaikuttaa koko hommaan. Mietityttää kovasti.

Vaikka olen suunnitellut omia neuleita jonkin verran, hyvin usein käy kuitenkin niin, että mallissa olisi parantamisen varaa tai siis miettii jälkikäteen että tuon ja tuon olisi voinut tehdä toisin. No, luulenpa että nämä ovat aika yleisiä tuntemuksia muillakin. Ja voihan sitä samaa mallia tosiaankin kehitellä, vaikka ainahan sitä toivois, että tulis kerralla kaikin puolin just passeli neulomus. Asiasta kolmanteen, hauska tuo passeli sana ja liekö muualla mutta pohjoisessa ainakin korostetaan oikein passelia etuliitteellä viki, siis vikipasseli. Eikö oliskin hieno nimimerkki esim. jollekkin joka kaipaa seuraa, yst.vast.ot. nim. Viki Passeli.

Tämä täällä jatkaa valintojen miettimistä.

12 kommenttia:

 1. mulle tuli mieleen et jos yhdistäin ylimmän kuvan pystyraidat ja alimman kuvan palmikot... heti aloin miettii mihin kaikkeen tuommosia vois laittaa... hyi minua, suunnittelee kun entisiäkin töitä on tekemättä... =)

  VastaaPoista
 2. siis yhdistäisit, ei osaa enää kirjottaakkaan, takaisen ekaluokalle siis

  VastaaPoista
 3. Tuo ensimmäinen on kyllä tosi nätti ja ruskea väri, nam :)

  Vikipasseli on kyllä mulle ihan outo sana, vaikka pohjosesta kotosin olenki. Riippuu tietysti mitä sillä pohjosella tarkotetaan ;D (tai sitte mie oon vain liian nuori...)

  VastaaPoista
 4. Minusta myös tuo ensimmäinen kuvio noista oli kivoin. Ja väri upea, kaunis ruskea ainakin meidän näytöllä. Tulee varmaan kaunis neule.

  Vikipasseli on minullekin outo sana, vaikka olen ikäni elänyt täällä pohjoisessa. Passeli on kyllä tuttu. No joskushan sanat ja murre vaihtuvat melkein kunnan rajalla.

  VastaaPoista
 5. Ullapulla: Näinhän se neulojan mieli toimii, aina suunnittelemassa jotain uutta :)

  Tuo ylimmäinen on minunkin suosikki, ja kehittelen sitä ehkä lisää.

  Tess: Tuo väri on kyllä aivan ihana. Toivottavasti en tyri sen kanssa :)

  No onkohan se sitten niin, että vikipasseli on vain minun ja serkkujen käytössä ollut sanapari, vai tunnistaako kukaan Koppelolainen sitä?

  (olenkohan minä kenties vanha :)

  Matleena: Minä olen kans kuullut, että naapurikylilläkin saattaa olla omia sanontoja. Tunnetkos muuten ahappa ja nahakku sanojen merkityksen?

  VastaaPoista
 6. Ahappa ja nahakku, en kyllä tunne niitäkään sanoja. Mukavan tuntuisia sanoja ovat, aivan suuhun passeleita. Mitä ne tarkoittaa?

  VastaaPoista
 7. Matleena: Jos toivoo jonkun asian toteutuvan niin sanotaan esim: ahappa voittaisin lotossa. Päinvastaisessa tilanteessa taas: nahakku karhu tulis marjareissulla vastaan.

  Että semmoinen murrepläjäys :)

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. En kyllä osaa sanoa, mikä olis paras, kauniita kaikki. Kieltämättä vähän samantapaista palmikkoa olet kaavaillut kun tweedtakkiini toteutin. Oisko muotia? : )

  VastaaPoista
 10. Christina: Sitä on nyt liikkeellä, palmikkoa meinaan :)

  VastaaPoista
 11. Sä osaat piirtää tosi hyvin! Mä en osaa piirtää ollenkaan, ja välillä kuitenkin yritän, kun suunnittelen neuleitani. Ja jälki on niin kammoa, että pakko suunnitella ihan vain mielikuvilla sittenkin!

  VastaaPoista
 12. Limeadine: No, eikös se mielikuvasuunnittelukin vaadi taitoa. Saas nähdä kuinka lähelle tuota suunnitelmaani pääsen, ihan jännittää :)

  VastaaPoista